Quantcast

http://picasion.com/

Μπίκας: «Θα δημιουργήσουμε μεγάλο κλαμπ στη Βέροια - Πάμε στη Λιβαδειά σα να ήταν 0-0»

Στην εκπομπή «Primo Secondo» του «City of Primo 106.1» μίλησε ο Αχιλλέας Μπίκας, διευθύνων σύμβουλος στην ΠΑΕ ΝΠΣ Βέροια, αλλά και β΄ αντιπρόεδρος στη διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λιγκ 2, κάνοντας αναφορά στην εκπληκτική ατμόσφαιρα των φιλάθλων της “Βασίλισσας” του Βορρά στο πρώτο μπαράζ με τον Λεβαδειακό, που δε συνοδεύτηκε από επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το στέλεχος των Ημαθιωτών εξέφρασε τη σιγουριά οτι οι πρωταθλητές του Βορρά έχουν τα φόντα να “γυρίσουν” την κατάσταση την Κυριακή, στη ρεβάνς της Λιβαδειάς, για να πάρουν εκείνοι την άνοδο και να αποφύγουν τη ψυχοφθόρα “μετωπική” με τη Λαμία, που θα έθετε σε κίνδυνο την παρουσία στην επόμενη Σούπερ Λιγκ 1.

Συνοψίζοντας οτι η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη πάει για διπλό ανόδου, σα να ήταν 0-0 η πρώτη “παρτίδα” (πάλι θα χρειαζόταν νίκη), επισημαίνοντας οτι οι δυο ομάδες είναι “κοντά” σε δυναμική, όπως και οτι το όραμα είναι η δημιουργία ενός μεγάλου κλαμπ, με την ατάκα “έχουμε ακόμα πολλά να πετύχουμε στη Βέροια” και πως έρχονται “οι πιο λαμπρές σελίδες”. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Αχιλλέα Μπίκα:

Για την κατάσταση στη Βέροια μια μέρα μετά το πρώτο μπαράζ: “Eτοιμαζόμαστε για το δεύτερο παιχνίδι. Απολαύσαμε όλοι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο ομάδες που έδειξαν οτι είναι πρωταθλήτριες και δίκαια είναι εκεί που βρίσκονται. Και ετοιμαζόμαστε για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος την Κυριακή στη Λιβαδειά”.

Για την ασύγκριτη ατμόσφαιρα, 4.500 πιστών αλλά απολύτως ευπρεπών φιλάθλων, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα επιστροφής στο προσκήνιο για τη Βέροια ανά το πανελλήνιο, ασχέτως αποτελέσματος και τελικής έκβασης: “Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο παιχνίδι στη Β΄ Εθνική, όπου και οι δυο ομάδες να το θέλουν τόσο πολύ. Πρώτη φορά μπαίνουμε στη διαδικασία μπαράζ ανάμεσα σε δυο ομάδες στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Είχε πάρα πολλούς οπαδούς από εμάς, είχε και από τη Λιβαδειά, που ταξίδεψαν για να δουν την ομάδα τους. Το πιο σημαντικό είναι οτι δε δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική, μας έδωσε πολλή δύναμη και για το δεύτερο μπαράζ και γενικά για τη συνέχεια του οργανισμού που λέγεται ΠΑΕ ΝΠΣ Βέροια. Νομίζω ήταν μια επιβράβευση του κόπου και της δουλειάς που γίνεται τα 4 τελευταία χρόνια στην ομάδα, από τη στιγμή που αναλάβαμε εμείς. Δυστυχώς λόγω του κορονοϊού, δε μπορέσαμε με τις δράσεις που κάναμε να φέρουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο, γιατί συνέχεια υπήρχε πρόβλημα με το ποσοστό των ατόμων, που μπορούν να είναι στο γήπεδο. Τώρα που η ομάδα τούς έδειξε όλη τη χρονιά οτι είναι ψηλά, ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ, αλλά στην ουσία δεν αμφισβητήθηκε ποτέ στη διάρκεια του πρωταθλήματος, πήρε αυτό που της άξιζε. Είδε ένα γεμάτο γήπεδο, είδε κόσμο από όλη την Ημαθία να αγαπά την ομάδα. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και νομίζω οτι ήταν η έναρξη το χθεσινό παιχνίδι, ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο της Βέροιας”.

Για το αν αγωνιστικά αλλάζουν οι συσχετισμοί, οι πιθανότητες ανόδου και τα θεωρητικά ποσοστά, ενόψει της ρεβάνς της Κυριακής στη Λιβαδειά ή οι λογαριασμοί παραμένουν ανοιχτοί: “Το θέμα της ανόδου παραμένει ορθάνοιχτο. Το οτι χάσαμε με ένα γκολ, δε σημαίνει κάτι, από τη στιγμή που δε μετρά και το εκτός έδρας γκολ. Ειδικά για μια ομάδα που μετά από 34 αγωνιστικές είναι στην κορυφή. Μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας μας, σε οποιαδήποτε έδρα, είτε και τη Λαμία, στο επόμενο μπαράζ, που είναι ομάδα Α΄ Εθνικής. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Εμείς πάμε σα να είναι 0-0. Να παίξουμε ένα τελικό στη Λιβαδειά και πάμε για να κερδίσουμε. Δε παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το οτι χάσαμε 1-0. Είδαμε δυο ομάδες που είναι πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους. Αν βλέπαμε μια ομάδα που μας είχε... πνίξει στον αγωνιστικό χώρο, τότε ίσως σας έλεγα οτι είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Από τη στιγμή που είδαμε οτι οι δυο ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θα πάμε εκεί και είμαι σίγουρος οτι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε εμείς την άνοδο”.

Για τις επιτυχίες της Βέροιας με την οικογένεια Μπίκα στην “κεφαλή” την τελευταία τετραετία, όπου ήρθαν ήδη τρία πρωταθλήματα: “Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά και από εμάς σαν διοίκηση και από όλα τα στελέχη που έχουμε εδώ στη Βέροια κάθε χρόνο. Είμαι σίγουρος οτι στη συνέχεια του χρόνου η Βέροια, τώρα, θα ετοιμαστεί να γράψει τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία της”.

Για το τι πιστεύει οτι πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθεί και να διορθωθεί, ενόψει της ρεβάνς στην έδρα του Λεβαδειακού: “Υπάρχει πίστη και στο αγωνιστικό μας πλάνο. Αυτό είναι που έχουμε όλη τη χρονιά και μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε. Ξεκάθαρα οι αγώνες μπαράζ νομίζω οτι δεν είναι παιχνίδια τα οποία θα μιλήσει η τακτική και θα μετρήσει συγκεκριμένα ένας προπονητής, ένας ποδοσφαιριστής ή η διοίκηση ή οποιοσδήποτε άλλος. Θα μιλήσει καθαρά η ψυχή και η πνευματική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών. Έχουμε πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές, πολύ έμπειρα διοικητικά στελέχη και πολύ έμπειρο προπονητή, είμαι σίγουρος οτι όλοι θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι, ώστε να πάρουμε τη νίκη και την άνοδο στην Α΄ Εθνική”.

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει ως εκπρόσωπος της διοίκησης, αφενός προς παίκτες και προπονητές και αφετέρου στον κόσμο της Βέροιας: “Το μήνυμα που έχω να στείλω σε όλους, είναι οτι σίγουρα η ομάδα θα είναι στην Α΄ Εθνική του χρόνου. Είτε αυτό θα γίνει την Κυριακή που μας έρχεται είτε στα τέλη του συγκεκριμένου μήνα. Η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που ανήκει και θα γυρίσει πραγματικά σελίδα στην ιστορία της”.

Για το αν είναι ευχαριστημένοι με όσα έχουν πετύχει ήδη: “Πιστεύουμε οτι βαδίζουμε σε πολύ καλό δρόμο. Η ομάδα έχει βελτιωθεί και στο αγωνιστικό της κομμάτι χρόνο με το χρόνο και στο διοικητικό. Ακόμα έχουμε να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα. Η αγάπη μας για την πόλη μας και την ομάδα μας, για το ποδόσφαιρο, είναι ο οδηγός, για να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αγωνία, να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να δημιουργήσουμε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ”.

Για το άδικο σύστημα για τους δυο πρωταθλητές, που δεν ανεβαίνουν απευθείας και το ότι οι Βεροιώτες παρέμεναν αήττητοι για 32 ματς εντός, στην κανονική περίοδο, και την παρθενική ήττα να έρχεται σε κακό σημείο: “Δυστυχώς εμείς και προσωπικά εγώ και ο προπονητής μας και οι προπονητές όλων των ομάδων και ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, κ. Λεουτσάκος, παλέψαμε από την αρχή της χρονιάς, ώστε να μη γίνει αυτό πράξη. Δηλαδή το να ανεβαίνει μέσω μπαράζ ο ένας από τους δυο πρωταθλητές στην Α΄ Εθνική. Δυστυχώς δεν εξαρτιόταν από εμάς. Η Σούπερ Λιγκ 1 έκλεισε τα αυτιά της όταν εμείς φωνάζαμε, η ΕΠΟ. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πολύ άσχημη κατάσταση, δυο πρωταθλήτριες ομάδες να αναγκαστούν να βρεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους. Ελπίζουμε ότι ειδικά μετά το χθεσινό παιχνίδι, που ήταν πραγματικά διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τη Β΄ Εθνική, να κατάλαβαν όλοι οτι είναι αδικία δυο πραγματικά καλές ομάδες να χρειαστεί να παίξουν δυο τελικούς για να φτάσουν στην Α΄ Εθνική. Και από του χρόνου να αλλάξει ριζικά αυτό και να ανεβαίνουν απευθείας οι δυο πρωταθλητές στην Α΄ Εθνική. Και όταν η Β΄ φτάσει σε έναν όμιλο, γιατί ο στόχος είναι αυτός, να φτάσουν 18 οι ομάδες, πάλι να ανεβαίνουν 2 ή και 3 ομάδες απευθείας και με τη σειρά τους από την Α΄ Εθνική να υποβιβάζονται 2 ή και 3 ομάδες απευθείας, όπως ήταν παλιά. Αυτό δημιουργεί και ανταγωνισμό, είδατε και φέτος πόσες ομάδες ήταν αδιάφορες. Πλέον, δεν υπάρχει ανταγωνισμός μετά από ένα σημείο”.

Για την οργάνωση στη διοργανώτρια αρχή, όπου διατηρεί το αξίωμα του β΄ αντιπροέδρου και αν είναι ικανοποιημένος από τους χειρισμούς, τις κινήσεις και γενικά τα συλλογικά επιτεύγματα του συνεταιρισμού, ως “ομπρέλα” στις ομάδες-μέλη: “Νομίζω οτι χρόνο με το χρόνο και από τότε που ο κ. Λεουτσάκος ανέλαβε την προεδρία της διοργανώτριας γίνονται βήματα συνέχεια. Η Σούπερ Λιγκ 2 διαφημίζει πάρα πολύ ωραία το προϊόν της και για αυτό είναι υπεύθυνοι ο κ. Λεουτσάκος, ο κ. Σταμούλης, οι άλλοι αντιπρόεδροι που ήταν πριν από μένα στη διοίκηση της Λίγκας. Αλλά και οι πρόεδροι όλων των ομάδων. Στη Β΄ Εθνική να ξέρετε υπάρχουν πολύ αξιόλογοι πρόεδροι. Είναι πολύ συνεπείς οικονομικά, δυνατοί επιχειρηματικά, που έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο, έχουν όρεξη να δημιουργήσουν πράγματα. Δυστυχώς, η Πολιτεία και άλλοι φορείς του ποδοσφαίρου δε τους αφήνουν να αγωνίζονται με την ίδια θέληση για το ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι σίγουρος οτι όταν η Β΄ Εθνική ολοκληρωθεί, αυτό το καινούριο πλάνο της τριετίας, και φτάσουμε να έχουμε 18 ομάδες, συν 4 ομάδες Β από την Α΄ Εθνική, δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα ως πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λιγκ 1”.

4 σχόλια:

  1. ''Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι......''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Βέροια στην Λιβαδειά θα χάσει πανηγυρικά και στο ματς με την Λαμία θα φάει άλλα 4. Ωραίες οι δηλώσεις που γράφετε αλλά η ομάδα είναι για κλάματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για κλάματα είσαι εσύ που γράφεις βασίλισσα. Ζούμε Ευρώπη να σε δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ