Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η Freskon

Με συμμετοχή 180 εκθετών από Ελλάδα και εξωτερικό, χιλιάδων επισκεπτών και γόνιμες εμπορικές συζητήσεις έκλεισε τις πύλες της η 6η διεθνής έκθεση φρούτων και λαχανικών Freskon. Σύμφωνα με την project manager της Freskon, κα Τόνια Νικολαΐδου και τον κ. Αλέξη Τσαξιρλή, γενικό διευθυντς της ΔΕΘ, φάνηκε η σημασία της επαναδιοργάνωσης της Freskon μετά από δύο χρόνια πανδημίας και εν μέσω πολύ δύσκολων οικονομικών και πολιτικών συνθηκών, ακόμα και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο επισήμαναν ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο ρόλος των ελληνικών φρούτων και λαχανικών στην περιφερειακή αγορά αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο.


Το μήλο στο επίκεντρο

Με μεγάλη προσέλευση και οξυμένο το ενδιαφέρον του κοινού ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο Μήλου της Freskon. Επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα της αξίας του μήλου παρακολούθησαν παρεμβάσεις από διεθνώς διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες και επαγγελματικά στελέχη του κλάδου. Οι ομιλίες του συνεδρίου αφορούσαν τους παράγοντες διαμόρφωσης/καλλιέργειας ενός μηλεώνα, τη δυναμική των ποικιλιών, τα σύγχρονα επιχειρηματικά/εμπορικά σχήματα και συνεργασίες, καθώς και την ανάλυση εμπορικών ζητημάτων και στρατηγικών marketing. Το περιοδικό Φρουτονέα που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της διοργάνωσης του Συνεδρίου θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα τα συμπεράσματα και τη σύνοψη του Συνεδρίου, ενώ ήδη προετοιμάζει το επόμενο συνέδριο, αφιερωμένο σε ένα προϊόν που θα τραβήξει και πάλι όλον τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη.


Ημερίδα “Εργάτες γης-εργάτες συσκευαστηρίων”

Πλούσια ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε στα πλαίσια της ημερίδας “Εργάτες γης-εργάτες συσκευαστηρίων” που διοργάνωσε το περιοδικό Φρουτονέα στα πλαίσια της έκθεσης Freskon. Με παρεμβάσεις τους στην αρχή της ημερίδας, επιχειρηματίες παραγωγοί και στελέχη Συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα μίλησαν για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης σε κάθε περιοχή και σε κάθε καλλιέργεια της χώρας μας και ανέφεραν πως γραφειοκρατικά και άλλα κωλύματα επιδεινώνουν την κατάσταση.

Στη συνέχεια, πραγματοποιώντας την κεντρική ομιλία της ημερίδας, ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, απαρίθμησε τις κινήσεις που έχουν γίνει σε θεσμικό επίπεδο οι οποίες άλλες βελτιώνουν και άλλες όχι την κατάσταση και αναφέρθηκε στις εν δυνάμει πηγές εύρεσης εργατικής δύναμης, από Ελλάδα και χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίες στερεύουν. Ειδική αναφορά έγινε στις αλλαγές που έχουν γίνει στη διαχείριση των ανέργων και των επιδομάτων τους, με στόχευση οι άνεργοι τελικά να αποδεχτούν να δουλέψουν στα χωράφια και τα συσκευαστήρια. Επίσης έγινε αναφορά στα ζητήματα στέγασης των εργατών.

Ο κ. Γιαννακάκης μίλησε αναλυτικά για τα αιτήματα καθώς και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η ΕΘΕΑΣ πάνω σε όλες τις πτυχές του προβλήματος και κάλεσε τους Συνεταιρισμούς αλλά και όλους τους επιχειρηματίες του χώρου να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να πιέσουν μαζί για την εύρεση και εφαρμογή λύσεων.


Με ζέση οι εμπορικές συζητήσεις στο FreshCon Market

Συνολικά 17 αλυσίδες super market από την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια συμμετείχαν φέτος στο FreshCon Market υποδεχόμενες στα περίπτερα τους τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις. Η προσέλευση ήταν άκρως ικανοποιητική και βοήθησαν ώστε να διευρυνθούν οι εμπορικοί δεσμοί μεταξύ Ελλήνων εξαγωγέων και ξένων αλυσίδων super market.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ