Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτή θα είναι η διαδρομή του φυσικού αερίου στη Βέροια

Τι ανέφερε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο
Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες για την έλευση του φυσικού αερίου στη Βέροια. Σε αυτό αναφέρθηκε στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 16/5. Όπως είπε, η εγκατάσταστη του φυσικού αερίου θα γίνει σε αγροτεμάχιο που παραχώρησε ο δήμος Βέροιας στη ΔΕΔΑ και βρίσκεται στην Αγία Βαρβάρα. Σε πρώτη φάση θα γίνει αγωγός που θα ξεκινάει από το αγροτεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα και από τον πίσω δρόμο που περνάει από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, θα φτάσει μέχρι το φανάρι της Πιερίων. Από εκεί θα διακλαδιστεί σε δύο κύριες οδούς.

Η μία θα διασχίσει εξ' ολοκλήρου την Μάρκου Μπότσαρη μέχρι το Πανόραμα και θα κατέβει και την Μητροπόλεως και η δεύτερη κύρια οδός θα διασχίσει ένα κομμάτι της Πιερίων, θα κατέβει από την κάτω πλευρά μεταξύ Πιερίων και Περιφερειακού, θα τροφοδοτεί το κάτω κομμάτι της πόλης και σε πρώτη φάση θα φτάσει μέχρι το Μακροχώρι.

Θα υπάρχει και μια αναμονή στην είσοδο της πόλης από την Έδεσσα, καθώς κάποια στιγμή, όταν θα έρθει ο αγωγός για την μόνιμη τροφοδότηση του δικτύου, θα πάρουμε φυσικό αέριο από το χωριό Άσπρο, κοντά στην Κρύα Βρύση.

Όσο για την τιμή του φυσικού αερίου, που επίσης έχει ανέβει και πώς αυτή θα διαμορφωθεί, είναι κάτι που όπως είπε δεν είναι στο χέρι του να απαντήσει.




Με αφορμή την ενεργειακή κρίση, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο παθητικό του δήμου που τον Ιανουάριο ήταν ύψους 180.000 ευρώ και το πρώτο τρίμηνο του 2022 ύψους 500.000, μόνο από την ΔΕΗ, λέγοντας πως η αύξηση στα τιμολόγια της ενέργειας ταλανίζει πέρα από τους δημότες και τους δήμους και δεν προκύπτει από περισσότερη κατανάλωση αλλά από μεγαλύτερη χρέωση.

Ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρηκε στο αίτημα που έστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της ΠΕΔΚΜ για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων που είναι υπεύθυνοι για την άρδευση, όπως ο δήμος Βέροιας που είναι υπεύθυνος σε αρκετές τοπικές κοινότητες. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα έχει προγραμματίσει ραντεβού με τον κ. Πέτσα, προκειμένου να δοθεί το αίτημα και δια ζώσης.

7 σχόλια:

  1. Χεζε ψηλα και αγναντευε ωρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Προμηθέας θα πάρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τωρα που ολα ειναι ακριβα εμεις θα φερουμε φ. α.!!!!!
    Τιποτα φθηνα ξυλα μπορει να μας πει που θα βρουμε να παμε για τους επομενους χειμωνες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκαψίματα,χαλασμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια,
    Ράβε ξήλωνε,
    Γνωστά πράγματα για την Μπανανία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα βρήκε και ήρθε κι αυτό; Τώρα που δεν μπορούμε να το πληρώσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τις πόλεις με το χειρότερο οδόστρωμα.Φαντασου μετά το αέριο τι θα γίνει.Οπως είπε και ο παραπάνω φίλος Μπανανία.Γεια σου Δημαρχαρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ