Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε γιουβέτσι θαλασσινό με καλαμαράκια!

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς

Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας, είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε εναλλακτικές συνταγές, αντικαθιστώντας το κρέας με θαλασσινά. Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, για αυτή την εβδομάδα μάς προτείνει ένα εναλλακτικό γιουβέτσι, θαλασσινό, με καλαμαράκια και αρώματα ούζου. Ένα πεντανόστιμο, ζουμερό και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για να το απολαύσετε όλες τις εποχές του χρόνου. Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

• 1 κιλό καλαμαράκια, σε ροδέλες
• 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
• 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
• 1 μαραθόριζα (φινόκιο) ψιλοκομμένη
• 1 σφηνάκι ούζο
• ½ κ.γ. γλυκάνισο σε σκόνη
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
• αλάτι, πιπέρι

Για το γιουβέτσι

• 1 φλιτζάνι Κριθαράκι Χονδρό
• 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
• ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καλαμάρια. Προσθέτουμε τη πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και γλυκάνισο.

Αφού σοτάρουμε για λίγα λεπτά, σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε για 15΄.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Μεταφέρουμε το μίγμα της κατσαρόλας σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί και προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 25΄.

Μόλις αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ