Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημερίδα για το έργο του Δημητρίου Βικέλα πραγματοποιήθηκε στη Βέροια

Ημερίδα αφιερωμένη στο έργο του Δημητρίου Βικέλα, με τίτλο «Έργα και Ημέραι λογογτεχνίας, ποίησης και θεάτρου» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου 2022 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια. Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο των παραστάσεων «Ανάμνησις και ο παπα - Νάρκισσος» του Δημητρίου Βικέλα από την Πειραματική Σκηνή 2021-22 (δείτε εδώ το πρόγραμμα των παραστάσεων), από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Νομού Ημαθίας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΠΕ Δημήτρης Πυρινός και ο πρόεδρος της ΕΜΙΠΗ Μανώλης Ξυνάδας.


Εισηγητές ήταν ο Δημήτρης Πυρινός, Δρ Ιστορίας, που ανέπτυξε το θέμα «Ο Δημ. Βικέλας και το Θέατρο: Μεταφράσεις ξένων δραματουργών και Μεταφορές στη θεατρική σκηνή», η Γεωργία Πατερίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που ανέπτυξε το θέμα «Η Διηγηματογραφία του Δημητρίου Βικέλα: Μνήμη, Εντοπιότητα, Οικογενειακός βίος» και ο Μάκης Δημητράκης, Μελετητής Τοπικής Ιστορίας και Λαογραφίας, που ανέπτυξε το θέμα «Δημήτριος Εμμ. Βικέλας, η Ζωή του και η σχέση του με τη Βέροια».


Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων οι σκηνοθέτες και ηθοποιοί της Πειραματικής Σκηνής που συμμετέχουν στις παραστάσεις, διάβασαν αποσπάσματα από θεατρικά έργα που μετέφρασε ο Δημήτριος Βικέλας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ