Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παιδική βαρηκοΐα: Τα αίτια και η αντιμετώπισή της

Σημαντική η έγκαιρη διάγνωση
Η παιδική βαρηκοΐα είναι μία από τις πιο σοβαρές διαταραχές που μπορούν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής ενός ανθρώπου. Τα αίτια είναι πολλά, και η έγκαιρη διάγνωση σημαντική! Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης, που θα χαρίσουν στο παιδί μια φυσιολογική ζωή.

ΑΙΤΙΑ

Η βαρηκοΐα μπορεί να προκληθεί είτε στην περίοδο της εγκυμοσύνης, από λοιμώξεις της μητέρας, από κάποιο σύνδρομο ή οικογενειακό ιστορικό, από ωτοτοξικά φάρμακα, ή και κατά την διάρκεια του τοκετού, αν υπάρχει υποξία, λοιμώξεις, κακώσεις ή προωρότητα. Τέλος, τα αίτια μετά την γέννηση, είναι συνήθως λοιμώξεις, ωτίτιδες, τραυματισμοί.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Οι συνέπειες της μη διάγνωσης είναι πολλές και επηρεάζουν όλη τη μετέπειτα πορεία ενός παιδιού, καθώς επηρεάζεται η ομιλία του, η μάθηση, η συμπεριφορά του, και φυσικά η κοινωνικοποίησή του.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Ο τρόπος αντιμετώπισης εξαρτάται από τον βαθμό της βαρηκοΐας αλλά και από την βλάβη. Υπάρχουν τα ακουστικά βαρηκοΐας, αλλά και η τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος που θα αναπτύξουν σταδιακά την ομιλία του παιδιού.

Τέλος, να αναφέρουμε πως είναι πολύ σημαντικό το παιδί να παρακολουθείται και από λογοθεραπευτή, ώστε να υπάρχει η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση.

ΕΥΗΚΟΟΝ
Ακουστικά βαρηκοΐας
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39, ΒΕΡΟΙΑ
2331074625
6974047198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ