Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βαρηκοΐα και άνοια - Πώς συνδέονται;


Ενώ οι ακριβείς λόγοι που η βαρηκοία και η άνοια συσχετίζονται, δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί, οι επιστήμονες θεωρούν διάφορους παράγοντες σημαντικούς γι αυτό. Η απομόνωση, η μη συμμετοχή στις συζητήσεις, o μη ενεργός τρόπος ζωής, αποτελούν μερικούς από αυτούς. Έρευνες από το πανεπιστήμιο του Τζον Χόπκινς υποστηρίζουν ότι οι ηλικιωμένοι με βαρηκοία, παρουσιάζουν διαταραχή της νοητικής τους λειτουργίας κατά 3 περίπου χρόνια νωρίτερα από τους συνομηλίκους τους που δεν έχουν προβλήματα ακοής.


Επιπλέον, ο κίνδυνος εμφάνισης άνοιας αυξάνεται από 2 έως και 5 φορές, ανάλογα με το επίπεδο βαρηκοίας. Δεν είναι όμως μόνο η άνοια που συνδέεται με τη βαρηκοία, αλλά όπως φαίνεται η συσχέτιση αυτή περιλαμβάνει την κατάθλιψη, την αγχώδη διαταραχή, ακόμη και τα προβλήματα στην βάδιση, τις πτώσεις και τα κατάγματα.


Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε τον ρόλο των ακουστικών βαρηκοίας στη ζωή των αγαπημένων μας ανθρώπων, καθώς και στη δική μας. Με το κατάλληλο ακουστικό, ο παράγοντας της βαρηκοίας εξαλείφεται πλήρως, και μπορούμε να έχουμε μια ποιοτική ζωή.

ΕΥΗΚΟΟΝ
ακουστικά βαρηκοίας
Βενιζέλου 39 Βέροια
2331074625
6974047198



Πηγή - Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ