Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δήμος Βέροιας: «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η γυναίκα»

Στις καλές πρακτικές των δήμων κατά το έτος 2020 που καταγράφονται στην Ετήσια Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, περιλαμβάνεται η εκδήλωση του Δήμου Βέροιας με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η γυναίκα», η οποία υλοποιήθηκε τον Μάρτιο του ‘20. Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, το Κέντρο Κοινότητας, τον «Έρασμο», τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Πολιτισμού, το Κέντρο Υγείας Βέροιας, το ΚΕΠ Υγείας, το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (μονάδα Βέροιας), το Δημόσιο ΙΕΚ Βέροιας, το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας, το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας, τη Φωτογραφική Ομάδα «Αντίθεσις», το Οργανικό Φωνητικό Σύνολο Μονόγραμμα, τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας , το ΑΛΜΑ Ζωής και την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, πραγματοποίησε έκθεση φωτογραφίας και μουσικό πρόγραμμα με θέμα τη Γυναίκα.


Η παραπάνω εκδήλωση κατατάσσεται στις ενέργειες της Αυτοδιοίκησης οι οποίες, σύμφωνα με την «Ετήσια Έκθεση 2020: Η Εφαρμογή των Πολιτικών Ισότητας των Φύλων στους Δήμους» (Αθήνα, Δεκέμβριος 2021), «αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα για όλους τους Δήμους που επιθυμούν μελλοντικά να αναπτύξουν παρόμοιες δράσεις ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε περιοχής».

Επιπλέον υπογραμμίζεται η κίνηση ευαισθητοποίησης αρκετών δήμων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Βέροιας, με τη φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων προς την κατεύθυνση ενημέρωσης του κοινού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).

2 σχόλια:

  1. Είναι ωραία να ασχολείσαι με την πείνα ανα τον κόσμο σε ενα συνέδριο. Στο διάλειμα να τρως και να πίνεις διάφορα απο τον μπουφέ και στο τέλος, ενα γερό γεύμα, με μουσική. Και μετά να ξαναπάς σε άλλο ανάλογο συνέδριο. Ας κοιτάξουμε με άπειρο σεβασμό τις γιαγιάδες και μανάδες μας.Όλου του κόσμου θα έλεγα. Να δούμε την ζωή του άλλου μισού του κόσμου. Του αφανούς ήρωα του κόσμου μας. Μια φορά κι εναν καιρό, τότε, παλιά αλλα και τώρα ανα τον κόσμο μας, δεν ηταν η γυναίκα που βλέπω στις φωτογραφίες. Ήταν το αδύναμο μισό και ηθελε δεν ήθελε, Θα γεννούσε το ενα παιδί μετά το άλλο, θα τα ανέτρεφε, θα μαγείρευε, θα έπλενε, θα πήγαινε στη δουλειά και όλο αυτό όλη τη ζωή της. Θα έτρωγε και τα βρισίδια ενίοτε, γιατί ο άντρας είχε νεύρα. Γιατι ειναι άντρας. Γιατι έτσι ειναι οι γυναίκες. Η γυναίκα με όλες τις υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα.Και η σωματική δύναμη, είχε τον τελευταίο λόγο. Στις δουλειές μέσα και εξω απο το σπίτι, απο νύχτα σε νύχτα και να είναι διαθέσιμη το βράδυ για το επόμενο παιδί. Υποκλίνομαι στο άλλο μισό του κόσμου. Του αδικημένου μισού και το κλείνω εδώ , ενω εχω να πώ χιλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λέτε "ο Δήμος Βέροιας" έκανε την εκδήλωση, εννοείτε περπάτησε το κτίριο και έγινε το συμβάν; Αν ήταν πρόσωπο που το διοργάνωσε, δεν έπρεπε να το αναφέρετε; Μήπως ήταν η Τζήμα και επειδή είναι κλάσεις ανώτερη από την συντάκτρια του κειμένου κόβεται; Κόμπλεξ κατωτερότητας μαζεμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ