Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Κάθοδο» στο κέντρο της Βέροιας ετοιμάζουν οι αγρότες

Τι συζητήθηκε στην γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου 2022 στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημαρχείου Μακροχωρίου, η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας. Το παρών στη συνέλευση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσιφλίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και Λάζαρος Ασλανίδης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων, καθώς και αγρότες από τον δήμο Βέροιας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ρεύμα), η αναθεώρηση κανονισμού του ΕΛΓΑ, η έλλειψη εργατών γης και η συνδεδεμένη ενίσχυση στο συμπύρηνο ροδάκινο.


Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο κέντρο της Βέροιας το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο Βέροιας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Βέροιας, για την οποία θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση από τον Σύλλογο.






13 σχόλια:




  1. Όταν οι αγρότες ευημερούν, ευημερεί και η χώρα, και όταν οι αγρότες έχουν προβλήματα, έχει προβλήματα και η χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τους φταίμε εμείς; δημοτικό δεν βγάλανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την κάθοδό σας στην πόλη της Βέροιας τρέμει όλη η πόλη.
    Α ρε τεμπέληδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααα ρε Βεσυροπουλε κανε κάτι το ΦΠΑ στα λιπάσματα και τιμές στο θεό
    τα μεροκάματα στο Θεό στα ύψη το πετρέλαιο δεν θα έχουμε να βάλουμε μπρος τα
    τρακτέρ μας και εσυ εξαφανισμένος
    ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΦΠΑ στα λιπάσματα έχει πάει στο 6% και το οποίο το περνούμε κ πίσω.οι τιμές τους είναι ακριβές πιθανόν λόγω της γενικής κρίσης.ποια μεροκάματα στο θεό?τα 27-30 ευρώ που δίνουμε τους αλβανους?με αυτά τα μεροκάματα ας μην αναρωτιόμαστε γιατί έχουν σταματήσει οι μισοί να ερχοντε.το πετρέλαιο ναι,είναι ακριβό πρέπει να κατεβάσουμε έστω για λίγους μήνες τους φόρους.φετος λόγω αύξησης στα εφόδια και στο πετρέλαιο θα πρέπει να πουλήσουμε ακριβότερα αρκετά το θέμα είναι ποιος θα αγοράσει?στην Ελλάδα ροδάκινα με 2,5ε(γιατί εκεί θα πάνε στον καταναλωτή)δύσκολα θα περπατήσουμε.ακομη κ στο εξωτερικό παίζουνε τρελές αυξήσεις οπότε κ εκεί θα φεύγουνε δύσκολα.φαντασου στις φτωχές χώρες που φεύγει το 80% του προϊόντος τι θα γίνει.αλβανια,Σερβία,Σκόπια,Βουλγαρία,Λευκορωσία και άλλες αδύναμες οικονομικά χώρες δεν θα μπορέσουνε φέτος να απορροφήσουν το προϊόν.γενικα θα είναι μια δύσκολη σεζόν από πολλές απόψεις και κυρίως όχι τόσο το κόστος παραγωγής όσο το εργατικό δυναμικο

      Διαγραφή
  5. Είναι αλήθεια ότι η αύξηση των καυσίμων και της ενέργειας έχει προκαλέσει αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και έχει αυξήσει το κόστος παραγωγής. Αυτό όμως το βιώνουμε όλοι είτε είμαστε αγρότες, είτε επαγγελματίες είτε μισθωτοί. Όλοι πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ, όλοι μετακινουμαστε, όλοι ζεσταίνουμε το σπίτι μας. Ούτε καμία αύξηση πήραμε, ούτε στους δρόμους βγήκαμε. Και θέλουν να το κάνουν οι αγρότες οι οποίοι φέτος, αλλά και πέρσι, πούλησαν αρκετά ακριβότερα, πληρώθηκαν καλά και πήραν εγκαίρως αποζημιώσεις. Πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με αυτή την κοροϊδία των κινητοποιήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που τα διαβασες αυτα ρε μεγαλε? Μηπως σ εστειλε καποιο ενημερωτικο φυλλαδιο ο Αδωνις?

      Διαγραφή
    2. Μαύρο στν Κυβέρνηση Μητσοτακη με αυτά που λέτε είναι ντροπη για το κόμμα που υποστηρίζεις όχι μόνο για υπαίτιους αυτής της κατάστασης

      Διαγραφή
    3. 6:00μμ σωστά όταν θα ρίχνει χαλάζι, θα κάνει πλημμύρες,παγωνιά ούτε εσύ να πληρωνεσε και τα έξοδα θέρμανσης και κίνησης στη δουλειά σου να τα πληρώνεις εσύ,φυσικά και οι αγρότες να μην ξαναβγούν στους δρόμους για λόγους ισότητας και ισονομίας.

      Διαγραφή
  6. Μιζοτακη δε θέλατε? Καθήστε σπίτι τώρα κ βράστε κάστανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Νόμος μας μπορούμε να πούμε ότι είναι 90% αγροτικος,κ παρόλο τούτο βλέπετε πόσο κατά του αγρότη είναι,Σας λέω τούτου: και το φαγητό που τρώμε είναι αγροτική πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο κατά του αγρότη ο Έλληνας φίλε, είναι εναντίον όλων. Δέκα χρόνια μνημόνια ο ένας εναντίον του άλλου, φταίνε οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, φταίνε οι αγρότες που χρυσοπληρώνονται από τις επιδοτήσεις και δουλεύουν οι αλλοδαποί, φταίνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν δίνουν αποδείξεις, φταίνε, φταίνε φταίνε όλοι εκτός από την μιζέρια και την κακία τους. Δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδο του Έλληνα ραγιά, να κατηγορεί τους πάντες χωρίς να κάνει την αυτοκριτική του.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ