Έτσι, με αφορμή την Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, που γιορτάζεται στις 21 Φεβρουαρίου, μαθήτριες και μαθητές μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους, κ. Αξούριστου Χάρη, έπιασαν βούρτσες και πινέλα και ζωγράφισαν έξω από το κυλικείο τους το μήνυμα «STOP VIOLENCE», ώστε να το βλέπουν καθημερινά οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές τους όχι μόνο από το 5ο ΓΕΛ Βεροίας, αλλά και από τα όμορα σχολεία.
Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος της Σχολικής Διαμεσολάβησης, που στοχεύει στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ συνομηλίκων, και του σχεδίου δράσης με τίτλο «Ένα σχολείο που μας χωράει όλους», που υλοποιείται από το σχολείο κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Στηρίχτηκε τόσο από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη Διεύθυνση όσο και από το πρόγραμμα «Σχολεία για όλους», στο οποίο συμμετέχει το 5ο ΓΕΛ με στόχο την συμπερίληψη παιδιών-προσφύγων στη σχολική κοινότητα.
Και είναι η αρχή για πολλές ακόμα δράσεις που θα λάβουν χώρα στο σχολείο, μέχρι να μη χρειάζεται πλέον κάποιοι μελλοντικοί μαθητές να μιλούν για τα αυτονόητα…
Το έργο "Σχολεία για Όλους" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360.
"Το έργο "Σχολεία για Όλους" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», με φορέα υλοποίησης το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με ποιον τρόπο το πρόγραμμα αυτό μειώνει τη φτώχεια στα σχολεία ; Πληρώνουν σε κάποιο παιδί το εισιτήριο; Όχι. Του δίνουν χρήματα για τις (ημερήσιες) εκδρομές; Όχι. Του δίνουν χρήματα για να πάρει κανένα σάντουιτς από το κυλικείο; Όχι. Του δίνουν τετράδια; Όχι. Και ξαναρωτάω: Τι ακριβώς προσφέρει στους μαθητές αυτό το πρόγραμμα με το βαρυγδουπο όνομα που πιανει μια ολόκληρη παράγραφο μόνο για να το περιγράψεις;;;
Να συνεχίσω τις απορίες σου φίλε ή φίλη μου...δίνουμε λεφτά στο σύλλογο γονέων χωρίς να ξέρουμε τι γίνονται αυτά τα λεφτά.Ποτέ κάνεις δεν μας ενημέρωσε αν πιάνουν τόπο ή μπαίνουν στις τσέπες κάποιων.
ΔιαγραφήΣταμάτα να κατηγορείς χωρίς στοιχεία, σίγουρα είσαι από αυτούς που όταν ο σύλλογος σε καλεί για εθελοντισμό, για ενημέρωση, ή ακόμη και συμμετοχή στο Δ.Σ. του συλλόγου, είσαι απών, αλλιώς θα γνώριζες ότι μπορείτε να ελέγξετε τα οικονομικά του συλλόγου εφόσον το θέλετε. Αλλιώς μούγκα.
ΔιαγραφήΣίγουρα δεν πλήρωσες ποτέ συνδρομή στο σύλλογο. Επειδή πέρασα από το χώρο, συνήθως αυτοί που κατηγορούν και μάλιστα χωρίς στοιχεία, είναι αυτοί που ποτέ δεν πλήρωναν συνδρομή στο σύλλογο.
ΔιαγραφήΔεν θεωρώ ότι μπαίνουν σε τσέπες κάποιων.. Άλλωστε το συμβουλιο είναι τουλάχιστον πενταμελές και ο ταμίας οφείλει να τα καταγράφει όλα και με αποδείξεις. Ωστόσο κι εγώ βλέπω ότι τελικά στα παιδιά δεν επιστρέφεται αυτό το ποσό, πέρα από κάποια βασιλόπιτα την Πρωτοχρονιά ... Ίσως βοηθάνε στο σχολείο με την αγορά κάποιου εξοπλισμού,βιβλίων κλπ. αλλά αυτά δεν τα μαθαίνουμε οι γονείς. Να τους ρωτήσεις ντρέπεσαι γιατί θα τους προσβάλεις . Νομίζω πως θα έπρεπε να κάνουν έναν απολογισμό στο τέλος της χρονιάς, να ανακοινώσουν μέσω μέιλ πόσα είναι τα έσοδα και τα έξοδα, γιατί πολλοί γονείς δεν δίνουν στον σύλλογο όχι επειδή δεν έχουν χρήματα αλλά επειδή πιστεύουν ότι δεν χρησιμοποιούνται σωστά .
ΑπάντησηΔιαγραφή