Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Βέροιας έκαναν οι αγρότες

Συμβολική μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Βέροιας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου 2022 ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, με την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Βέροιας και του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας. Το ραντεβού δόθηκε μπροστά από το δημοτικό γήπεδο και από εκεί όλοι μαζί, ξεκίνησαν με αγροτικά οχήματα για τη μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Η αυτοκινητοπομπή πέρασε κορνάροντας από τις οδούς Σταδίου, Βενιζέλου και Μητροπόλεως, ενώ σταμάτησε μπροστά από το Δημαρχείο, όπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Χρήστος Βοργιάδης, παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Άγγελο Τόλκα.



Στη συνέχεια ψήφισμα παρέδωσε σε εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ενώ απεστάλη και στον ΥπΑΑΤ Γιώργο Γεωργαντά και στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Κείμενο διαμαρτυρίας παρέδωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης, ενώ η πρόεδρος του 
Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου προς τον αγώνα των αγροτών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο αγροτικός πληθυσμός είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας για την περιοχή μας, ωστόσο υπάρχει μια διαρκής κατηφόρα για την αγροτιά, καλώντας τους κυβερνώντες να βοηθήσουν τους αγρότες και τις αγροτικές περιοχές. Ο βουλευτής Άγγελος Τόλκας αναφέρθηκε στην ακρίβεια που υπάρχει στο ρεύμα, τις πρώτες ύλες και το πετρέλαιο, λέγοντας πως είναι αυτά που ουσιαστικά σταματούν την αγροτιά από την παραγωγή, κάνοντας λόγο παράλληλα για ύπαρξη πολιτικής επιλογής γιγάντωσης μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων και μεγάλων αγροτών. 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις τους:


Τα αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, όπως αναφέρονται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας είναι τα εξής:

• Μείωση του κόστους παραγωγής (Φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα κ.α.).
• Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
• Άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης
• Να γίνει επιτέλους η περιβόητη αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ
• ΝΕΑ ΚΑΠ
- Να συμπεριληφθεί στη λίστα των συνδεδεμένων ενισχύσεων η καλλιέργεια επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιού καθώς το Ρωσικό εμπάργκο ως εξωγενής παράγοντας επηρέασε αρνητικά τις τιμές των προαναφερθέντων προϊόντων
- Να λάβουν όλοι οι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου συνδεδεμένη ενίσχυση διότι λόγω εκτεταμένων ζημιών που προκάλεσαν οι παγετοί (Άνοιξη 2021) δεν κατέστη δυνατό να παραδοθεί η ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα(300κιλα/στρέμμα) για να χριστούν δικαιούχοι.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες από την μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών στο κέντρο της Βέροιας:
 





























10 σχόλια:

  1. Μπράβο.

    Όλοι με την αγροτιά του τόπου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταλαιπώρησαν μία ολόκληρη πόλη για το τίποτα.....βγήκαν και δύο αντιπρόσωποι των αγροτών και μίλησαν λέγονταν ασυναρτησίες.....και τελείωσε το πανηγύρι.....μετά από αυτό το συλλαλητήριο το Μαξίμου τρομοκρατήθηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι ζόρι τραβάς;

      Μια ζωή στο καναπέ θα μείνεις..

      Κάποιοι θέλουν να πάρουν πίσω τη ζωή τους!

      Διαγραφή
  3. Ποιο πολλές πιθανότητες να λυθούν τα προβλήματα της αγροτιάς θα είχαν,; Ν τα αιτήματα τα είχαν παραδώσει στον μητροπολίτη Βέροιας Ναούσης και καμπάνιας και μετά όλοι μαζί στον μητροπολιτικο ναό προσευχή και κεράκι.
    Με βογιατζογλου και Τολκα όταν λυθεί το μεσανατολικο ζήτημα θα δουν φως και οι αγρότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον μονιμο πρόεδρο των αγροτών δεν είδα σε καμία φωτό βρε παιδιά η κάνω λάθος.Χωρις τον μεγάλο δεν λύνονται προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλο το γέλιο η ομιλία της γυναίκας που ότι έλεγε το διάβαζε, και μάλιστα λάθος, αφού μάλλον μη γνωρίζοντας ανάγνωση τα έλεγε συλλαβιστά, και μάλιστα λάθος τους τόνους στις λέξεις, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια που έβγαζε δήθεν λόγο να πέφτει το γέλιο της αρκούδας από όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να μην λέμε μόνο για τους κομποστάδες, εσείς πουλάκια μου μόνιμα γκρινιάρικα, πότε θα πλύνετε κάνα αγροτικό, που μέσα στη βρώμα είναι; Οκ, στα χωράφια μπαίνουν και γεμίζουν λάσπη. Όταν γυρνάτε πρώτα πλύσιμο και μετά βόλτες. Κι εσείς οι ίδιοι, δεν θα ήταν κακό να βάλετε ένα καθαρό τζινάκι πριν πάτε για μίρλα. Λίγο ευπρέπεια βρε παιδιά. Και πολύ δίαιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Αγροτικο θεμα εκπροσωπειται σημερα στην Ημαθια και ισως και σε αλλους Νομους απο εγκαθετους δεξιους εχοντας την ανοχη του Αγροτικου κοσμου, που εξυπηρετει οχι το συνολο αλλα καρτελ φορεων. Ας κιταχθουν οι καλλιεργητες λιγο γυρω τους και ας αναλαβουν πρωτοβουλιες αλλαγης εκπροσωπησης. Διαφορετικα το μελλον θα ειναι μονο η ουρα απο το βοδι των προγραμματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σας έπαιρνα σοβαρά αν κάνατε διαμαρτυρίες και λοιπές εκδηλώσεις αγανάκτησης τον καιρό που πρέπει και όχι τον καιρό που σας βολεύει. Για να σας δω τον Μάιο ή τον Ιούλιο πού έχετε την φούρια σας. Ή τότε ως δια μαγείας όλα σας τα προβλήματα λύνονται; Επίσης από γτη στιγμή που παράνομα και φασιστικά κλείνετε τους δρόμους και μπλοκάρετε την διέλευση των οχημάτων, ακόμη και αν ήμασταν με το μέρος σας, αυτομάτως βρισκόμαστε απέναντί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ