Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το άνοιγμα των σχολείων: Φαίνεται ότι απλώς δεν τους νοιάζει

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ανοίγουν τη Δευτέρα 10/1/2022 τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων σε συνθήκες πλήρους έξαρσης της μετάλλαξης Ο, με δραματική κορύφωση των κρουσμάτων, παρά τις εκκλήσεις για ολιγοήμερη παράταση του διαστήματος των διακοπών από μέλη της επιστημονικής κοινότητας και την αντιπολίτευση, παρά τις προτάσεις για επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το ασφαλές άνοιγμα τους, παρά τη διεθνή εμπειρία. Η κυβερνητική αδιαλλαξία επισφραγίζεται από τη φράση της υπουργού Παιδείας “Τα σχολεία άνοιξαν με τη μετάλλαξη Δ και δεν θα ανοίξουν με τη μετάλλαξη Ο;”

Αυτού του είδους η διαχείριση έφερε μέχρι τώρα πάνω από 21.000 θανάτους και πάνω από 240.000 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 0-17 ετών.

Η υπουργός θέλοντας να αποκρύψει την απουσία υποστηρικτικών μέτρων για τη Δημόσια Υγεία και την Παιδεία επενδύει για ακόμα μία φορά στην ατομική ευθύνη. Για την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης όλα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα!

Η κυβερνητική επιλογή για μείωση των δαπανών στην Υγεία και την Παιδεία με το νέο προϋπολογισμό και o ανεπαρκής έλεγχος που προσφέρουν τα self test, το αποδεικνύει.

Το αντιεπιστημονικό πρωτόκολλο του 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος, η έλλειψη μέριμνας για τη μεταφορά των μαθητών που συνωστίζονται στα σχολικά λεωφορεία με πληρότητα 100%, η έλλειψη πρόνοιας για μαθητές και εκπαιδευτικούς ευπαθών ομάδων ανοίγουν τα σχολεία χωρίς καμιά προστασία.

Και ενώ τα σχολεία θα αποτελέσουν τόπους υπερμετάδοσης του ιού, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει. Εξακολουθεί να αγνοεί τις προτάσεις για αραίωση των μαθητών, προχωρώντας σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε συγχωνεύσεις τμημάτων, θέτοντας έτσι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε καθεστώς υγειονομικής ανασφάλειας.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για το άνοιγμα των σχολείων περιλαμβάνουν:

1. Επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

2. Μέτρα για την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας.

3. Κατάργηση της ρύθμισης «50%+1» νοσούντων μαθητών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να «σπάσει» η αλυσίδα της μεταδοτικότητας

4. Αραίωση των μαθητικών τμημάτων στα σχολικά τμήματα με πάνω από 24 παιδιά (200.000 μαθητές). Πρόσληψη των επιπλέον αναπληρωτών που θα απαιτηθούν.

5. Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29 παιδιών. Μέτρα για τον τακτικό αερισμό των αιθουσών.

6. Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (όταν κρίνονται ιατρικώς απαραίτητα) σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ.

7. Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα που θα την αιτηθούν.

8. Προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την «Ο» σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

9. Κατάργηση για εφέτος της ΕΒΕ, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Επικέντρωση στη διδασκαλία και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.

10. Εξασφάλιση ασφαλούς και κατάλληλης δημόσιας υποδομής για την -απευκταία- πιθανότητα να μεταπέσει ξανά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το εκπαιδευτικό σύστημα. Απαλλαγή από το σύστημα Cisco μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την καταδικαστική απόφαση – κόλαφο για το υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά δείχνουν το ανάλγητο πρόσωπό τους καθώς με συνειδητή πολιτική απόφαση θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μαθητών/τριών και των οικογενειών τους.

Φαίνεται ότι απλώς δεν τους νοιάζει. Ώρα για πολιτική αλλαγή».

15 σχόλια:

  1. Σωτήρη δεν έλεγες ότι τα παιδιά έχουν ένα ένζυμο στη μύτη και δεν κολλάνε (Μάιος 2020) ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...στη βορεια μακεδονια ανοιξανε με καλυτερες προυποθεσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουν χασει την μπαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδατε. Αν ηταν ο συριζας, ολα αυτα θα γίνονται. Για να βλέπουν μερικοί πως κυβερνάνε. Θα επαιρναν μέτρα και για τον αερισμό των αιθουσών. Θα προσλάμβαναν προσωπικό , για να ανοίγουν τα παράθυρα. Για το κλείσιμο, θα ηταν υπερωρίες. Όλοι οι μαθητές, απρόσκοπτα να αερίζονται, χωρίς κόπμλεξ. Και για πλέριο αερισμό, θα είχανε δωρεάν φασόλια γίγαντες Πρεσπών.
    Μια χώρα ολόκληρη που αερίζεται επι δεκαετίες και που δεν μπορει να συνεννοηθεί και για τον αερισμό των μαθητικών αιθουσών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 22000 νεκροι και κανεις χαβαλε;

      Διαγραφή
    2. Χαβαλέ μέχρι να δύσει ο ήλιος για χαβαλέδες. Το διάβασες; Καλύτερα μέτρα αερισμού των αιθουσών λένε. Πάνε καλά; Να γκρεμίσουν ντουβάρια; Να προσληφθούν εργαζόμενοι να ανοίγουν τα παράθυρα; Να βάλουν ανεμιστήρες; Και δε θα κάνω χαβαλέ; Και μην αναφέρεσαι για τους νεκρούς. Καμια σχέση μαζί τους. Υπομονή σε οσους αφήνουν πίσω.Ο χαβαλές, ειναι για τους χαβαλέδες που εχουν προτάσεις για όλα αλλά σαν αντιπολίτευση.

      Διαγραφή
    3. Αδιορθωτος χαβαλες

      Διαγραφή
    4. Έλα ρε ο νταουλης με το άρθρο και τον ένα νόμο θύμωσε θέλει και παράγραφο, ώπα καινούργια λέξη? Κάνει χαβαλε,μπα δεν πιστεύω ότι μπορεί,τον εξηταρει ο τσυριζας!

      Διαγραφή
  5. Μέχρι την πολιτική αλλαγή που λέτε τι κάνουμε, ευχολόγια,ψηφοθυρια, λαϊκισμό εμπρός είναι το θηρίο,η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να πιάσει το θηρίο από τα κέρατα και όχι να στρώσει το δρόμο για την επιστροφή στην εξουσία,ο απογοητευμένος του απογοητευμένου πάλι δικός μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλώς τα παιδιά.
    Υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ στην Βέροια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι και αν δεν άνοιγαν τα σχολεία θα λέγατε ότι η κυβέρνηση ειναι ανίκανη. Άντε και εσάς του ΣΥΡΙΖΑ σας έχουμε βαρεθεί. Ότι πει η κυβέρνηση το ακριβώς αντίθετο. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση αυτό είναι ανοησία. Επίσης να ενημερώσουμε τους Συριζαιους ότι αν τα σχολεία δεν θα άνοιγαν τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα. Γιατί όταν κλείνουν τα σχολεία και μαζεύονται παρέες στα σπίτια, στις πλατείες και κάνουν όλοι μαζί "webex" τότε νομίζω ότι ο "ιος" πρέπει να μεταδίδεται ποιο εύκολα κύριοι. Και μην πει κάποιος ότι τα παιδιά δεν μαζεύονται παρέες παρέες γιατί ουσιαστικά θα ψεύδεται. Μαθητής είμαι και ξέρω πολύ καλά τι κάνουν όλοι οι συμμαθητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωπα ! Μαθητης ακομα; Καθε ταξη,5 χρονια την κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε φιλαράκι 17 ειμαι και αριστούχος. Μην το παίζεις έξυπνος

      Διαγραφή
    2. Αν εισαι νεος και περιμενεις κατι απ'αυτην την κυβερνηση σιγα σιγα για "εξω".

      Διαγραφή
  9. Δε του σκώνς του τσίπρο. Παλατζέρνς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ