Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σβήνουν σιγά σιγά τα χριστουγεννιάτικα φώτα της Βέροιας

Επιστροφή στην καθημερινότητα...
Η μέρα του Αϊ Γιαννιού, μπορεί να είναι μέρα γιορτινή, σηματοδοτεί όμως και το τέλος της πιο εορταστικής περιόδου του χρόνου. Είναι η μέρα που συνήθως -αν δεν γιορτάζεις- ξεστολίζεις το σπίτι. Και μαζί με τα σπίτια, ξεστολίζεται και η πόλη. Αρχής γεγομένης από το χριστουγεννιάτικο τρενάκι που του Αϊ Γιαννιού έκανε την τελευταία του βόλτα. Ένεκα Σαββατοκύριακου όμως, η Βέροια, όπως και πολλές άλλες πόλεις, κράτησε τα στολίδια της για τις τελευταίες βραδινές βόλτες με φόντο τα λαμπιόνια. 


Από σήμερα άρχισε σιγά σιγά η «αποκαθήλωση» του χριστουγεννιάτικου στολισμού. 
Τα φωτεινά αστέρια στην οδό Βενιζέλου, η φωτισμένη απεικόνιση της Γέννησης και το λαμπερό έκλυθρο στην πλατεία Ωρολογίου, το δέντρο στην πλατεία Δημαρχείου και μέρος του μπλε ουρανού στον πεζόδρομο της αγοράς, της ατραξιόν του φετινού χριστουγεννιάτικου στολισμού, «έσβησαν» για φέτος. 


Σε εορταστικό κλίμα παραμένει ακόμα και απόψε η πλατεία Ελιάς, με το εντυπωσιακό κουτί-δώρο δίπλα στο ψηλό δέντρο με τα λαμπιόνια, η οδός Εληάς, η οδός Μητροπόλεως -ωστόσο έχουν αφαιρεθεί οι χριστουγεννιάτικες «πινελιές» από τον σταθερό φωτισμό- η οδός Κεντρικής και ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού πεζόδρομου, όπου ακόμα διατηρεί τον μπλε ουρανό.


Η απομάκρυνση του στολισμού, ειδικά του μπλε ουρανού, δεν είναι και μια εύκολη διαδικασία. Τις επόμενες ημέρες, σταδιακά θα αφαιρεθεί τελείως και με προσοχή, μαζί με τον υπόλοιπο στολισμό της Βέροιας και θα επιστρέψει του χρόνου, με περισσότερα μέτρα λαμπάκια, που θα καλύψουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Καλή επιστροφή στην πραγματικότητα αύριο... Και του χρόνου!




7 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΕΣΒΗΣΑΝ ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΤΣΙ ΌΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ, Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι από τα λεφτά που έδωσε ο Κούλης στην αυτοδιοίκηση,με εξαίρεση τον ανιψιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τωρα ο λογαριασμος με ρητρα αναπροσαρμογης. Τυχεροι οσοι ζουμε σε μια Ευρωπη που νοιαζεται για τους λαους της και οχι το κερδος.( Λεμε και καμμια μ..@@)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βέροια, η πιο σκοτεινή πόλη της Ελλάδας. Έτσι και κλείσουν τα μαγαζιά ελιάς, Βενιζέλου και Μητροπόλεως είναι λες και βρίσκεσαι στα άγρια βουνά. Πήγανε και βάλανε κάτι φωτάκια σαν να είναι λαμπατέρ υπνοδωματίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά. Αν ηταν ο συριζας, θα ήταν αναμμένα και την ημέρα. Ετσι για την αλητεία. Μήπως αυτός θα τα πλήρωνε; Για να βλέπουν μερικοί ποιος θα αναβε τα φώτα. Μάλιστα κάτω απο τα φώτα , θα κρεμόσαντε και χαϊμαλιά Ετσι για την τέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες κι αλλα... Στο κατω κατω φιλος του Αδωνη ειαι κι εφερες μαζι του βζιιιιν την αναπτυξη

      Διαγραφή
  6. 10 Ιανουαρίου 2022 - 5:05 μ.μ. εισαι τόσο κοκορνιόκος που την ανάπτυξη την ξέρεις σαν βζιιιιν, οπως σου τα ελεγε το καθυστερημένο. Με ενεν νόμο και ενα άρθρο. Καημενούλη αραχτέ συριζόμυαλε. Θα μας βγει το απευθυσμένο για να κάνουμε ενα βήμα μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ