Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε Σπετσοφάι... Βεροιώτικο με γίγαντες

Επιμέλεια: Γ. Μεταξάς
Σπετσοφάι... Ένα παραδοσιακό χειμερινό φαγητό και εξαιρετικός μερακλίδικος μεζές για να συνοδεύσετε το τσίπουρο ή κόκκινο κρασί. Ο Σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια διαφορετική εκδοχή από το κλασσικό Σπετσοφάι που έχουμε συνηθίσει. Σπετσοφάι με γίγαντες. Τη λες και λίγο... Βεροιώτικη εκδοχή καθώς τα φασόλια είναι το παραδοσιακό μας! Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

250 γρ. γίγαντες βρασμένοι
1 κρεμμύδι κοµμένο σε λεπτές φέτες
2 σκ. σκόρδο λεπτοκοµµένο
3 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
3 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
1 μελιτζάνα (καθαρισμένη και κοµµένη σε καρέ)
3 χωριάτικα λουκάνικα κοµµένα σε χοντρές φέτες
400 γρ. ντοµάτα κον κασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλ. λευκό κρασί
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
λίγη φέτα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Βράζουμε τους γίγαντες και φυλάσσουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας για 1-2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα κι αφήνουμε να μαλακώσουν για 4΄-5΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους γίγαντες. Σβήνουμε με το κρασί. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25΄-30΄ή στον φούρνο. Αφήνουμε να μείνει το σπετζοφάι σχεδόν µε το λάδι του. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ