Quantcast

http://picasion.com/

Σαν σήμερα 5.000 Βεροιώτες διαδήλωσαν για την Μακεδονία

Φωνή Λαού, που δεν τρόμαξε κανέναν...
Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από το πιο μεγάλο συλλαλητήριο που έχει διεξαχθεί ποτέ στην πόλη της Βέροιας. Περισσότεροι από 5.000 πολίτες, όλων των ηλικιών πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης βροντοφωνάζοντας την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό πρώην ομοσπονδιακό κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας. Tην ίδια ώρα η αγορά είχε «νεκρώσει» καθώς η συμμετοχή των εμπόρων και όλων των επαγγελματικών φορέων ήταν καθολική.

Δεν γνωρίζουμε, αν κάποτε θα μεταφραστεί σε Οργή Θεού κατά τη δημοφιλή έκφραση, πάντως στην περίπτωση αυτή, η Φωνή Λαού δεν τρόμαξε όσους παίρνουν τις αποφάσεις. Έτσι, παρά τις αντιδράσεις και τη σχεδόν καθολική αντίθεση των πολιτών πανελλαδικά, τελικά η «Συμφωνία των Πρεσπών» ψηφίστηκε μετά από λίγους μήνες από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών και έγινε νόμος του κράτους, με αποτέλεσμα πλέον η γειτονική χώρα να έχει επισήμως την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Σε εκείνο το συλλαλητήριο χαιρετισμούς είχαν απευθύνει ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Καλαϊτζίδης, οι δήμαρχοι Βέροιας - Βοργιαζίδης, Νάουσας - Κουτσογιάννης και Αλεξάνδρειας – Γκυρίνης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας δήμαρχος Αμπελοκήπων Λ. Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Α. Καγκελίδης, ενώ το συντονισμό είχε η κ. Δ. Μπαλτατζίδου. Ακολούθησαν οι βασικοί ομιλητές, ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Ανδρέας Βλαζάκης και ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης.

Θυμηθείτε τις φωτογραφίες και τα video του veriotis.gr:




















































































24 σχόλια:

  1. Μ'αρέσει ο συνδυασμός των δημοσιεύσεών σου Βεροιώτη. Στο επόμενο ο Θεοχαρόπουλος.Έτσι για να μη ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ (ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ)ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν ήταν φασίστες.Αλλα έφαγαν το τυράκι των φασιστών και βγήκαν να διαδηλώσουν εναντίον μιας συμφωνίας που δεν διάβασαν ούτε μισή αραδα για το τι έγραφε.Μια συμφωνία που ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει μετά το πούλημα που έγινε 40 χρόνια από την πασοκονουδου!

      Διαγραφή
  3. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί θα ψήφισαν ΝΔ και ακροδεξιά κόμματα. Η πατριδοκαπηλεια σε όλο της το μεγαλείο. Ας πάρουμε τις ψήφους για να βγούμε και όπως δήλωσε ο ΠΘ μας πρόσφατα εγώ δεν "διαφώνησα για το όνομα". Αλλά το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδαρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα παπάκια μας
    Μπορώ να έχω υγεία κ υγεία κ υγεία.
    Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαυμαστής των σκοπιανών καζίνο και των κομιτατζήδων, να φανταστούμε....

      Διαγραφή
  5. MPRABO GIA THN KYNHSH,,,KAI MPRABO STO ARXIO TOU BERIOTH EUGE,,,,XYTHIKE POLH EMA STON AGONA TON MAKEDONIKO,,,ALLA EXO MIA EULOGH APORIA ,EAN BGENAME KAI GIA THS EKLISIES NA FONAKSOUME NA MHN KLISOUNE THA EIXAME 40.000 KROUZMATA OXH FYSIKA OXH,,KRIMA KAI ALIMONO MAS,,,O XRHSTOS MAS NA MAS LIPYTHI,,, EIDA KAI TON K.K TSABDARIDI SE MIA FOTO O NOON NOHTO,,,,,,,,OPOI OI PSHFH STHN NEA DIMIKRATIA ,,ALIMONO THS TORA ALIMONO THS PISO APO TO KINAL THA EINE SE 6 MINES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και όλοι αυτοί ψήφισαν μετά Κούλη...

    Καμιά σωτηρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, προ ολίγων ημερών :
    Η κριτική μου στη συμφωνία δεν αφορούσε το όνομα, αφορούσε τη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος και ότι αυτή τη συμφωνία εγώ δεν θα την ψήφιζα.
    Είμαι πολύ σαφής και πολύ ξεκάθαρος και πολύ ειλικρινής…
    Μα ,για να μη δοθεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,δεν έγιναν τα συλλαλητήρια σύντροφοι ?
    Για αυτό το λόγο ,δεν παρέστησαν και τόσα στελέχη της ΝΔ σε αυτά ?
    Υπενθυμίζω το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία ,στις εκλογές του 2019 : 27%,μόλις επτά μονάδες κάτω ,από το 2015.
    Μας εξαθλίωσαν λοιπόν οικονομικά ,για να δοθεί το όνομα.
    ‘Όταν σκέφτεσαι την καθημερινή σου επιβίωση ,τα ασήκωτα χρέη σε Τράπεζες και Δημόσιο ,τα παιδιά που είναι άνεργα ,πάει περίπατο κάθε πατριωτική ,εντός ή εκτός εισαγωγικών ,σκέψη και συμπεριφορά.
    Το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ήταν το BRAND NAME ,που δόθηκε για να ρυθμισθεί χρέος 300 δις και για να παίρνουμε τα επιδόματα που ζούμε τώρα ,για να μην πεθαίνει ο κόσμος από την πείνα …
    Τριάκοντα αργύρια ,αντίτιμο σιωπής ,έγραψε κάποτε ο Παύλος Σιδηρόπουλος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελλάς το μεγαλείο σου! Βγάλαμε τον ανθέλληνα και άθεο τσιπρεα να δίνει επιδόματα σε κάθε Έλληνα, να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπων και να καταστρέψει την Ελλάδα. Μετά βγάλαμε τον κουλη που δεν μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία ο ψυχοπαθής, ενώ βγήκε με αφορμή αυτό το γεγονός. Κατέστρεψε το σύστημα υγείας, παιδείας και Ελλήνων χτίζοντας δομές για κάθε Πακιστανο και αφήνοντας τον Έλληνα στο περιθώριο. Όποιος υποστηρίζει τέτοια άτομα και κυβερνήσεις που υποθαλπτουν η μία την άλλη και γενικά ασχολείται με τα κόμματα, πέρα από λαμογιο είναι ανθέλληνας και νοητικά μπανανοκεφτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ....ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΟΚ...ΕΚΤΟΝΩΤΗΡΙΟ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ....Ο ΛΑΟΣ;;;; ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ...ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...ΑΝΤΕ ΛΑΛΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ..ΚΑΦΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΛΩΜΕΝΟ ΧΕΡΙ....

      Διαγραφή
  9. Τι εγινε ρε ολοι εσεις οι Μακεδονομαχοι;;;; Δυομιση χρονια καταπιατε την γλωσσα σας.. Μαζι σας και εγω να κανουμε την ανατροπη. Αλλα ξεχασα εφυγε η Τσιπρας και φερατε τον Εθνοσωτηρα που σας αλλαξε τα φωτα..πιο ακριβα ...αλλα χωρις Τσιπρα...χωρις ζεστη μεν ...αλλα εφυγε ο Τσιπρας...σε λιγο που θα γινουν περικοπες και θα το δουμε ολοι...αλλα χωρις Τσιπρα...με ολο το Μητσοταικεικο να βολευετε ...αλλα χωρις Τσιπρα... ποσα αλλα θα χασουμε ....ποσοι βριζουν για την δευτερη επελαση στα φωτοβολταικα;;; αλλα σας εδωσε φτωχους πλουσιους αφορολογητο 800.000 ευρω....συνεπως εμεις ολοι οι "πλουσιοι¨" μπορουμε να τα χαρισουμε. Καλο υπνο πατριωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο αγώνας του ελληνισμού ήταν είναι και θα είναι ατελείωτος. Θα έχουμε ήττες και νίκες. Δεν απογοητευομαστε έχουμε βαθιές ρίζες δεν μπορεί να μας ξεπατωσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά τα πανηγύρια αλλά τρία χρόνια μετά τι εχουμε? Κούλη στην εξουσία,του οποίου ο πατέρας έβαλε πρωτος συνθετικο Μακεδονία στα Σκόπια,FYROM,και ο ίδιος το αποδέχθηκε. Μακεδόνες Πόντιοι που πονάνε την Μακεδονία, ακροδεξιοί,δεξιοί, φιλελεύθεροι Νουδουλιδες που τώρα σφυρίζουν αδιάφορα,κουβέντα τα λαλιστατα τότε δεξιουλικα ΜΜΕ τώρα γαργαρες,Κιναλιστες πρώιμοι και όψιμοι (γάργαρα και αυτοί) ελπίζοντας μερίδιο από την πτώση των " προδοτών". Κούλη έχεις την ΝΔ,ΚΙΝΑΛ,Βελόπουλο,μερικούς από ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,και όλους τους ακροδεξιούς,βάσει δημοσκοπησεων το 75% του λαού ή το αλλάζεις με δημοψήφισμα ή το βουλώνεις όχι μια έτσι και μια γιουβέτσι. Από ένα Μακεδόνα Μακεδόνα και όχι ποντιομακεδονα,βλαχομακεδονα,μικρασιατικό Μακεδόνα,σκοπιανομακεδονα,Θρακομακεδόνες και ότι άλλο. Τέρμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιο ευλογημένος τόπος από την Ελλάδα δεν υπάρχει με μια τεράστια ιστορία γραμμένη με το αίμα τον προγόνων μας δυστυχώς αυτός ο τόπος κυβερνάτε από προδότες που εκλέγουμε εμείς αυτή η χώρα θα αλλάξει όταν εμείς βάλουμε το καλό της πατρίδας μας πάνω από το δικό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υποθετο! Για γρηγορη δραση. Περναει ο πονος ευκολα.πιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτούς εχουμε, αυτούς βγάζουμε, μαλλον αυτοι μας αξιζουν!
    Μεσα σ' ολους αυτους, ο λιγοτερο "ενοχος" ο λιγοτερο υπεύθυνος της ολης τραγικης καταστασης ειναι ο Αλεξης. Αλλα και ο περισσοτερο ανυπόμονος ( τοτε) να κυβερνήσει το πλοιο που οι άλλοι ολοι το είχαν σαμποτάρει και δε γλίτωνε με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ελληνισμός πάντα θα υπάρχει όσο και αν γκρινιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχουν όνομα αυτοί που ψήφισαν στη βουλή την συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύριζα,όλοι οι άλλοι αντίθετοι με την ονομασία Βορεια
      Μακεδονία,θετικοί στο σκέτο Μακεδονία,από όλη την οικουμένη,πατριώτες όχι αστεία.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ;;; ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΤΥΡΙ ΣΑς ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ,,,ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ

      Διαγραφή
  17. Κατακα(η)μένοι όλοι, λαός, λαικιστές και Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κομμουνια και νεοφιλελεύθεροι. Οι 2 πλευρές του ίδιου νομίσματος. Δυστυχώς εν έτει 2022 επιβιώνουν ακόμα σαν τις κατσαρίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ