Quantcast

http://picasion.com/

Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: Η επίταξη δεν μπορεί να γίνει με το «ζόρι»

Μετά την αποστολή φύλλων επίταξης σε γιατρούς του νομού Ημαθίας στις 12/1/2022, ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «1. Είμαστε σταθερά εναντίον των επιτάξεων υπηρεσιών γιατρών. Η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την οποία θριαμβολογεί το υπουργείο Υγείας, δεν μπορεί να γίνει με το «ζόρι». Η θωράκιση του ΕΣΥ απαιτεί τη συνεργασία όλων. Ο εργαζόμενος αδυνατεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του με άριστο τρόπο, όταν εξαναγκάζεται να τις προσφέρει.

2. Η ενίσχυση του ΕΣΥ από τους ιδιώτες γιατρούς (θέλουμε να πιστεύουμε για όσο διάστημα διαρκεί το 5ο κύμα της πανδημίας) πρέπει να είναι ουσιαστική, χωρίς διαταραχή της λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, που προσφέρει και αυτός δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σε εξωνοσοκομειακό επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

3. Ο γιατρός της γειτονιάς αγνοείται παντελώς ως προς την προσφορά υπηρεσιών υγείας στο κοινωνικό σύνολο. Αναλογίστηκε ποτέ κανείς από τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας και των ΥΠΕ, τη χαοτική διαφορά μεταξύ του αριθμού των κρουσμάτων Sars-Cov-2 και του αριθμού αυτών που καταφεύγουν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων; Οι περισσότεροι των συμπολιτών μας απευθύνονται στον ιδιώτη γιατρό σε 24ωρη βάση και καθημερινά. Η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων είναι κεφαλαιώδους σημασίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία και αυτή επιτελείται από τον ιδιωτικό τομέα.

4. Ειδικότερα για το νομό Ημαθίας, επιτάχθηκαν 5 γιατροί για το νοσοκομείο Νάουσας και 5 για το νοσοκομείο Βέροιας. Αναρωτιόμαστε με ποια κριτήρια έγιναν αυτές οι επιλογές, δεδομένης της κατά τεκμήριο μεγαλύτερης προσέλευσης ασθενών στο δεύτερο. Ο αριθμός γιατρών που αντιμετωπίζει COVID-19 περιστατικά είναι πλέον αναλογικά μεγαλύτερος για το μικρότερο νοσοκομείο του νομού. Έχουν επιταχθεί όλοι οι ιδιώτες παθολόγοι γιατροί της πόλης της Νάουσας, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την πόλη. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Νάουσας διαθέτει 8 παθολόγους γιατρούς, αριθμός που δεν συναντάται ούτε σε πανεπιστημιακές κλινικές της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών.

5. Αναρωτιόμαστε επίσης τι θα συμβεί σε περίπτωση βαρειάς νόσησης ή και θανάτου επιταγμένου ιδιώτη γιατρού από Covid-19, από την οποία προσβλήθηκε κατά τη διάρκεια της επίταξης. Υπάρχει άραγε πρόνοια για τη διασφάλιση των εισοδημάτων του κατά τη διάρκεια τυχόν παρατεταμένης νόσησης ή εξασφάλιση της οικογένειάς του σε περίπτωση θανάτου; Δεν είναι μόνο τα ζητήματα της αστικής ευθύνης που πρέπει να απασχολούν τους συναδέλφους.

6. Σεβόμαστε και κατανοούμε πλήρως την κόπωση-σωματική και ψυχική-των συναδέλφων που εργάζονται στο ΕΣΥ και δίνουν τιτάνιο αγώνα εδώ και 2 χρόνια. Για ακόμη μια φορά πρέπει να τονιστεί, ότι οι ανάγκες του ΕΣΥ πρέπει άμεσα να καλυφθούν με προσλήψεις μονίμου προσωπικού και με σύγχρονη αναπροσαρμογή των αμοιβών των γιατρών του ΕΣΥ, ανάλογων με των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

7. Ζητάμε να προσληφθούν για όσο διάστημα κρατά η πανδημία, όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναμονή για έναρξη ειδικότητας Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Γενικής Ιατρικής, με συνυπολογισμό του χρονικού διαστήματος αυτού ως χρόνου λήψης ειδικότητας. Αξιώνουμε επίσης άμεση υλοποίηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης περί πρόσκαιρης ανακατανομής προσωπικού εντός του ΕΣΥ, καθώς και άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων των γιατρών που απασχολούνταν εθελοντικά στο ΕΣΥ και των οποίων η σύμβαση διακόπηκε την 31/12/2021».

11 σχόλια:

  1. Τι λέτε ρε (παλικάρια);
    Η επίταξη γίνεται όταν δεν τελεσφορήσουν οι συνεννοήσεις, δηλ. όταν δεν δεχθείτε να βοηθήσετε σε αυτόν το δίχρονο παγκόσμιο υγειονομικό πόλεμο, παρά τον όρκο που δώσατε.
    Έχουμε πόλεμο.
    Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα εχουμε πολεμο να στηριξει το ΕΣΥ η κυβερνηση που εδω και 2 χρονια δεν εχει κανει τιποτα. Να πετανε λεφτα σε Ρουβαδες, καναλια και αεροπορικες ξερουν και να απολυουν ανεμβολιαστους. Εγω δεν ειμαι υπερ της επιταξης οταν δεν εχουν προηγηθει αλλα μετρα. Με ξενα κολυβα δε γινεται δουλεια και πλεον το επιχειρημα με τον πολεμο το πηραμε ολοι χαμπαρι ποτε χρησιμοποιεται... απλα πραγματα.

      Διαγραφή
    2. Ο άλλος ο βάτραχας που άφησε μαξιλάρια και παπλώματα 30 τόσα δις, δικά του ήταν; Δεν ηταν ξένα κόλλυβα και ακόμα το λέει; Απο ποιον τα μάζαψε; Μπορείς να εισαι υπέρ και κατα όπου θέλεις. Κι εγω ημουν κατα του δημοψηφίσματος, μη εχοντας καμία εμπιστοσύνη στο εκλογικό σώμα. Πήγα και ψήφισα όμως. Εσυ σε τρια χρόνια, θέλεις να γυρίσει ο ήλιος χωρις δουλειά πολύ. Να αράξεις. Ναξερες τι σε περιμένει. Ο δικό σου σε τέσσερα τάκανε σαν τα μούτρα του και πήγε απο κει πούθρθε. Μνημόνια δεκα χρόνια. Νταούλια και ζουρνάδες ο άλλος. Ξύπνα. Εχεις ότι σου αξίζει.

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε ανιστορητε 4:57 ο βατραχας που αναφέρεις άφησε 35δις του ελληνικού λαού φυσικά και όχι δικά του,αλλά οι δικοί σου μπακακες αφού φεσωσαν τον ελληνικό λαό 400δις άφηναν ο ένας στον άλλο" καμμένη "γη κατά τα λεγόμενα τους. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχεις όντως ότι σου αξίζει βελιγκεκα ε βελιγκεκα αλλά υπάρχουν άτομα που έχουν μνήμη, λογική και συνειρμό στην παρθενογένεση του Κούλη που προσπαθείς θυμωμένα να μας πλασάρεις.ΞΥΠΝΑ γιατί κάποιοι σαν εσένα μόλις αντιληφθούν την προδοσία των αξιών τους,"γεννιούνται"Κασιδιαριδες.

      Διαγραφή
    4. Ισένα δε σ κόβ ντίπ Ss196015 Ιανουαρίου 2022 - 12:25 π.μ.
      Σι γλιέπου πως κρένς. Ντιπ χλιάρας.

      Διαγραφή
  2. Γιατροί μου, δεν θα μάθω τώρα Ελληνικά. Δείτε το λίγο εσείς. Οχι με το ζόρι; Τοτε δεν θα ειναι επίταξη. Τι ειναι τελικά; Νά τι είναι επίταξη. Και ειναι με το ζόρι. Θες δε θές.
    Επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, δηλαδή η υποχρεωτική παροχή των προσωπικών υπηρεσιών αυτών που επιτάσσονται, και κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά. Αν ηταν ο συριζας, θα εκανε δημοψήφισμα. Οτι πει ο λαός.Για να βλέπουν μερικοί μερικοί πως κυβερνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί έλεγε ο Καζαντζίδης?........μα δεν το δίκασε κανεις,με λίγα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Υπάρχει άραγε πρόνοια για τη διασφάλιση των εισοδημάτων του κατά τη διάρκεια τυχόν παρατεταμένης νόσησης" Όταν ο ιατρικός σύλλογος ανησυχεί για την διασφάλιση των εισοδημάτων των μελών του και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κέντρο υγείας αλεξανδρειας,ξέρετε με πόσους γιατρούς έμεινε;
    Με τρία άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΜΕΣΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΕΣΥ ΕΠΑΣΧΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝ. ΚΡΙΣΗ ΕΓΙΝΑΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝ. ΚΡΙΣΗ ( ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ) ΤΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ 2ΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ. Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΘΑΝΑΤΩΝ ΑΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ "ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ"!!! ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΣΕ 1 ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ.
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΟΣΜΟΣ "ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ "ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ" ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ