Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ερώτηση Βελόπουλου στη Βουλή για το αρχαιολογικό εύρημα που ανακαλύφθηκε στη Βέροια

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζητάει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα που ανακαλύφθηκε στη Βέροια και ειδικότερα ποια ακόμη ευρήματα αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο σημείο της ανασκαφής και σε ποιο Μουσείο θα εκτεθούν; Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση:

«Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Βεροίας, σημαντικό εύρημα ήρθε στο φως πρόσφατα στο κέντρο της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης Βέροιας, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Παταπίου. Πρόκειται για ένα μαρμάρινο άγαλμα με ύψος σχεδόν ένα μέτρο, το οποίο χρονολογείται στους αυτοκρατορικούς χρόνους. 

Τότε η Βέροια, ως έδρα του Κοινού των Μακεδόνων ήταν η πρώτη πόλη της Μακεδονίας, κέντρο των πολιτικών και πολιτιστικών εξελίξεων στην περιοχή και στοιχείο συνοχής των αρχαίων μακεδονικών παραδόσεων. Με ριγμένη τη χλαμύδα στον αριστερό του ώμο, ο γυμνός νεαρός με το αθλητικό παράστημα παραπέμπει στα κλασικά πρότυπα αγαλμάτων του Απόλλωνα ή του Ερμή.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μας ενημερώσετε ποια ακόμη ευρήματα αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο σημείο της ανασκαφής και σε ποιο Μουσείο θα εκτεθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ