Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ελλάς, ουίσκι και Iron Maiden δίσκοι!

Tου Βασίλη Αλαμπορινού
Καλή χρονιά σε όλους! Τα Χριστούγεννα τα γιόρτασα φέτος. Με οικογενειακά τραπέζια σε γονείς, με κανά δυο εξωτερικές εξορμήσεις σε μαγαζιά φίλων για φαγητό, λίγη βόλτα στην αγορά, στο σπίτι με φίλους ακούγοντας από Σταμάτη Γονίδη, μέχρι και Iron Maiden στο τσακίρ κέφι! Με προσοχή όμως, με αποφυγή συμμετοχής σε υπερβολικό συνωστισμό και με γνώμονα τον σεβασμό και προς την υγεία των υπολοίπων. Τι να κάνουμε, έτσι μόνο υπάρχουν οι πιθανότητες να μην ενισχύσουμε κι άλλο το φορτίο της ίωσης. Εύχομαι σε όσους οι φετινές γιορτές έφεραν ένα ξενέρωμα ή και στενοχώρια ακόμη που προέκυψε τυχόν λόγω υγείας, να ανακάμψουν γρήγορα και να ισορροπίσουν. Άλλωστε αυτό δε λέμε; Πρώτα απ' όλα υγεία!

Φάγαμε τα πουλερικά μας με γέμιση, μελώσαμε από τα γλυκάκια, μερακλώσαμε με τα κρασάκια και τα ουϊσκάκια. Αυτή η Ιρλανδία πια... Ο μαγικός της ζωμός είναι καλύτερος ακόμη κι απ' αυτόν του δρυΐδη Πανοραμίξ στο γαλατικό χωριό!

Μέσα σε όλα αυτά, δεν έπαψα όμως ούτε μέρα να μην ασχολούμαι με τη δική μου αρρώστια, τη στρογγυλή θεά και τα τεκταινόμενα γύρω απ' αυτήν. Ακόμη και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς! Άλλωστε έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και πρέπει να είμαστε... καλωδιομένοι και στις επάλξεις!

Κι όλα αυτά μέσα σε πλήρες κλίμα αβεβαιότητας και πάλι. Ολιστικές μελέτες των Uefa και Fifa που ο Αυγενάκης και η παρέα του επεξεργάζονται εδώ και μήνες χωρίς να έχει προκύψει ουσιαστικά τίποτα ( πιο εύκολο είναι φαίνεται να κάνεις μεταγραφή παίκτη από τις χωμάτινες αλάνες της Γκάνας στην Premier League παρά να ρυθμίσεις αυτά τα θέματα).

Ο κορωνοιός όχι μόνο χτύπησε την πόρτα, αλλά πέρασε και κατσικώθηκε και στο σαλόνι για ανάκριση (όπως παλαιότερα οι εφοριακοί) σχεδόν σε όλες τις ομάδες, ημίμετρα του στυλ θα διεξαχθεί μόνο αυτός ο αγώνας, όχι θα ακυρωθούν οι υπόλοιποι 15 αγώνες, όχι από 7 νοσήσαντες παίκτες και κάτω θα παίξουν κι άλλα τέτοια κουραφέξαλα!

Ή θα πάρεις το ρίσκο και θα πεις θα παίξουν, ή όχι! Βέβαια.... Φρόντισες εσύ κύριε κράτος, να λάβεις τα μέτρα σου; Να βοηθάς; Να ενισχύεις; Να έχουν όλες οι ομάδες υποδομές; Ομάδες Β'; Μήπως να αναπληρώνονταν οι θέσεις έτσι; Λέω, μήπως;

Αλλιώς κάντε πράξη το λογικό κύριοι της κυβέρνησης και ανακοινώστε επιτέλους αναστολή όλων των πρωταθλημάτων για λίγες εβδομάδες. Τι διάολο; Το κάναμε και θα το ξανακάνουμε! Τι θα πει μέχρι 7 νοσήσαντες είναι οκ... Είστε τρελοί κυριολεκτικά ή τους παριστάνετε; Βρέθηκε ένας; Τέλος! Άλλωστε, οι ειδικοί λένε και όπως αποδεικνύεται, πως ίσως τις πρώτες 2-3 μέρες να μην υπάρχουν συμπτώματα. Σας είπε κανένας και πως δεν μεταδίδεται κιόλας;

Έστω πως σε μια ομάδα βρέθηκαν θετικοί μόνο 2 ποδοσφαιριστές. Έστω πως οι υπόλοιποι είναι καλά. Κάνουν και το μοριακό τους τεστ και είναι αρνητικοί. Όλα καλά. Σκεφτήκατε αυτούς τους 2; Τις ψυχικές και αθλητικές επιπτώσεις τουλάχιστον στους επαγγελματίες; Σκεφτήκατε τις ομάδες τους; Τον προπονητή; Που απαιτείται από τους διοικούντες να κερδίζει κι αυτός να έχει π. χ 6 παίκτες βασικούς εκτός;

Ποδοσφαιριστές με προβλήματα υγείας... Άλλοι ψοφάνε σαν τα γατιά. Άλλοι παθαίνουν μυοκαρδίτιδες. Άλλοι βγάζουν αίμα από τη μύτη και τα αυτιά. Άλλοι επιστρέφουν με διάφορες οργανικές ενοχλήσεις... Και ταυτόχρονα υπάρχουν «επαγγελματίες» στο χώρο, που είτε υποχρεώνονται λόγω ανωτέρας βίας, είτε οι ίδιοι είναι άσχετοι ή καθόλου διαβασμένοι στο αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται. Τα αποτελέσματα; Τα είδαμε μην ανησυχείτε. Γυρνάει ο ποδοσφαιριστής μετά από covid και... Έλα μωρέ ανάρρωσε τώρα, μια χαρά είναι, θα τα βγάλει όλα στην ομαδική προπόνηση... Ειδικά αν μιλήσει κι επιβάλλει το θέμα του ο πρόεδρος... Δεν κουνιέται κανείς. Λες και όλοι οι πρόεδροι είναι γιατροί!

Κάποιος θα πρέπει να τους φέρει προ ευθυνών τους! Όποιοι και όποιος ευθύνεται για αυτά τα εγκλήματα! Που δεν ακούν κανέναν ειδικό! Ούτε προφανώς τους γιατρούς τους! Διοικητικά στελέχη είναι αυτοί, τεχνικά στελέχη, ό,τι θέλει ας είναι! Τα πράγματα είναι σοβαρά και θα πρέπει να ταρακουνηθούν!

Προσωπική εμπειρία: ποδοσφαιριστής της Γ' εθνικής, νεαρό παιδί, με τον οποίο ασχολούμαι και είμαι δίπλα του. Ήταν 2 εβδομάδες σε καραντίνα λόγω covid. Λογικός ο εγκλεισμός. Με το που με πήρε να μου πει τί εχει, αμέσως φρόντισα να ενημερωθώ διεξοδικά γύρω από το θέμα της αντιμετώπισης, της αποκατάστασης και της οργανικής και σωματικής εξισορρόπησης. Μίλησα με γιατρό, με γυμναστή αποκατάστασης που συνεργαζόμασταν στην Αγγλία και του έχω αμέριστη εμπιστοσύνη όπως και με εργοφυσιολόγο.

Αφού επικοινώνησα μαζί του για να του δώσω συμβουλές για το πώς θα το αντιμετωπίσει και μετά από λίγες μέρες μιας υποτυπώδους ατομικής προπόνησης στο σπίτι, ήρθε η ώρα να ενσωματωθεί στην ομάδα. Φυσικά, πίστευα πως και πάλι θα γίνει πρόγραμμα ατομικής υπόστασης για λίγες ημέρες. Έλα που δεν εγινε έτσι... Με το που πάτησε το πόδι του στο χορτάρι, οι μην τους χαρακτηρίσω προπονητές, μάλλον νόμιζαν πως ο παίκτης είχε καταπιεί σουπερμαντολίνη!

Μετά την 1η προπόνηση και με τα λεγόμενα του παιδιού, φυσικά επικοινώνησα με την ομάδα για να το φρενάρω. Η αντιμετώπιση; «Ελα ρε συ σιγά, αφού το ξεπέρασε, μια χαρά είναι»... Αφού τους έπεισα για την ασχετοσύνη τους, πέρασε τέλος πάντων αυτό που έπρεπε.

Αυτά κύριοι και εις το επανιδείν! Έρμο ελληνικό ποδόσφαιρο....

1 σχόλιο:

  1. Σωστά όλα αυτά αλλά ας κάνω πιο συγκεκριμένα αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε στη Λεωφόρο χωρίς Ζιφκοβιτς,Σφιντερσκι,Ακπομ,Κουρτιτς,Κουσια,Μπισεσβαρ,Κρέσπο,καίμε τραυματία τον Ελ Καντουρι και στο 59ο λεπτό τραυματίζονταν ο Ολιβέιρα τι θα έκανε(Σφιντερσκι με την εθνική Πολωνίας). Όλα όσα αναφέρεις σωστά θα είχαμε αλλοίωση πρωταθλήματος? Αν θες απάντησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ