Quantcast

http://picasion.com/

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ Ημαθίας

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, στην πλατεία Δημαρχείου, την Τετάρτη 26/1, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, απευθύνει η ΑΔΕΔΥ Ημαθίας. Η πρόσκληση αναφέρει τα εξής: Το Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ημαθίας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, για την Υγεία, καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού που ανήκουν στο Ν.Τ., καθώς και τα μέλη τους, να παραστούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 1:00μμ. για να διεκδικήσουμε την:


- Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

- Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.

- Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

- Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.

- Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

- Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ έχει προκηρύξει για την ημέρα αυτή, διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00μ. ως την λήξη του ωραρίου.

Παρακαλούμε τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα!

13 σχόλια:

  1. για την αναστολή των υγειονομικών και την επιστροφή τους στην εργασία;Για την αποκλεισμό των ανεμβολιαστων από δημόσιες δομές υγείας και την οικονομική τους αφαίμαξη στην προσπάθεια όλων για προστασία της δημόσιας υγείας; Η υποχρεωτικοτητα είναι νούμερο 1 απειλή για όλους μας. Δημόσια δωρεάν τεστ για όλες και όλους. Πολεμάμε το κοβιντ, όχι τον συνάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε έδιωξε κανένας . Πήγαινε να κάνεις το εμβόλιο. Δεν μπορεί να εκβιάζεις το κράτος

      Διαγραφή
  2. Οταν λέμε ΑΔΕΔΥ, ενοούμε τους προνομιούχους εργαζόμενους ε; Ειναι ξεχωριστή συνομοταξία σκληρά εργαζόμενων που ξεχωρίζουν απο τον υδραυλικό, χτίστη, κλπ ε; Θα μου πεις, όλοι ισα και όμοια γίνεται; Συμφωνώ. Όμως τους λένε και κάπως αλλιώς. Οι παρτάκηδες. Όλοι οι εργαζόμενοι ειναι ισοι αλλα αυτοί παραπάνω ίσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο υδραυλικός και ο χτίστης παίρνουν 50€ και δηλώνουν 10 φίλε ή και τίποτα. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ....

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά αυτοί κατι κάνουν. Κάνουν δουλειά. Εσυ λες οτι δεν φορολογούνται για να πληρώνουν αυτούς της ΑΔΕΔΥ. Κάπως ετσι δεν πάει;

      Διαγραφή
    3. Φίλε 5:16μμ ένας ΑΔΕΔΥς λέμε παίρνει 1000€ πληρώνει ασφάλεια,λειτουργικά έξοδα,Δεη,ΟΤΕ,νερό,ΦΠΑ αποδίδει, επιμελητήριο, προκαταβολή φόρου, φόρο,βενζίνες, πετρέλαια,αν αρρωστήσει πληρώνεται,αν πάει διακοπές πληρώνεται,κτλ. Πάμε τώρα στο ελεύθερο επαγγελματία εγώ θα σου πω 70€ την μέρα,έχει κάθε μέρα το 70αρι όχι,αλλά και πάλι ας το δεχτούμε ότι το έχει 25χ70=1750 βγάλε το ΦΠΑ 1330€, βγάλε τον φόρο παροχής υπηρεσίας 930€,τώρα βγάλε ασφάλεια,ρεύμα,τηλέφωνο,βενζίνες τέλη κυκλοφορίας,ασφάλεια επαγγελματικού,αν αρρωστήσει παπαλα,διακοπές παπαλα κτλ . Δηλαδή ρε φίλε ΑΔΕΔΥ να δουλεύει τριπλάσια από σένα και να αμοίβεται στην καλύτερη τα μισά από σένα όλα αυτά για το ΤΙ ΠΟ ΤΑ,δεν καταλαβαίνεις ότι το 90% των επαγγελματιών αν δεν κλέψουν δεν μπορούν να ζήσουν,εκτός και αν γίνουμε Γερμανία και σου φτιάξει την βρύση και σου πάρει 200€ τότε να τα δηλώσει όλα για να του μείνει κανένα χιλιαρι όπως εσένα.

      Διαγραφή
  3. komatoskila!uuuussst apo edo!tha erthi k i ora sas!o theos kanenan den xexnai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι κλασικοί τεμπέληδες και αργόσχολοι του δημοσίου εξασφάλισαν άλλη μία ημέρα αδείας επί πληρωμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω την εντυπωση οτι δεν πληρωνεται η απεργια. Εσυ αληθεια τι εχεις κανει για να πιεσεις για ενισχυση του ΕΣΥ; Μπραβο τους και καλα κανουν που πιεζουν οπως μπορουν.

      Διαγραφή
    2. Στην απεργία δεν πληρώνεσαι. Αλλά πιστεύεις τα ίδια που πιστεύει το αφεντικό σου ή είσαι ο ίδιος αφεντικό και για αυτό δεν θα καταλάβεις ποτέ το λόγο που οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν και απεργούν.

      Διαγραφή
    3. 24 Ιανουαρίου 2022 - 11:27 μ.μ. τι θα πει Δημόσιοι υπάλληλοι; Οι άλλοι δεν ειναι εργαζόμενοι; Ποιος δημιούργησε αυτον τον διαχωρισμό; Ποιοι τον ανέχονται και γιατί; Γιατί απεργούν και δεν πάνε σε καλύτερη δουλειά; Πόσοι απο αυτούς φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να μπούνε στο Δημόσιο και τωρα δεν τους αρέσει και θελουν κι άλλα; Εχουν λόγους όλοι να θελουν να μπούνε στο Δημόσιο; Αξίζει το Δημόσιο τα λεγτά του με αυτά που παράγει;

      Διαγραφή
  5. 3 ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ