Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Μαρία Ντάνου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου που θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 θα συμμετέχει η Μαρία Ντάνου. Η Βεροιώτισσα αθλήτρια θα βρεθεί στο Πεκίνο και θα προσπαθήσει να πλασαριστεί στα κορυφαία ονόματα στους Δρόμους Αντοχής. Οι προπονητές που θα συνοδεύσουν τους αθλητές στο Πεκίνο είναι οι Τιμολέων Τσουρέκας και Χρήστος Τίτας για τους Δρόμους Αντοχής και οι Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης για το Αλπικό Σκι. Αρχηγός αποστολής είναι ο Δημοσθένης Γυρούσης και αναπληρωτής αρχηγός αποστολής ο Στράτος Καρέτος.

«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στα μέλη της ελληνικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η χώρα μας μπορεί να μην έχει παράδοση στα χειμερινά σπορ, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά αυτά θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα συνεχίσουν την αδιάλειπτη παρουσία της χώρας μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαι στο πλευρό τους, για να χειροκροτήσω από κοντά τις προσπάθειες τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Σύντομο βιογραφικό της αθλήτριας από τη Βέροια

Η Μαρία Ντάνου γεννήθηκε στη Βέροια στις 3 Μαρτίου 1990. Ξεκίνησε τα πρώτα της αθλητικά βήματα στον ΕΟΣ Νάουσας, ενώ από πολύ νωρίς διάλεξε το δύσκολο δρόμο επιλέγοντας ως άθλημα τους δρόμους αντοχής. Συμμετείχε σε δύο προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, Vancouver 2010 και Pyeong Chang 2018 καθώς και σε πολλά Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Έχει κατακτήσει πολλές φορές τον τίτλο της Πανελλήνιας Πρωταθλήτριας ενώ είναι ενεργή αθλήτρια της FIS ski εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες από το 2015. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Olympian / World Olympian Association (WOA) και εργάζεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ξιφασκίας που εδρεύει στην Λωζάνη της Ελβετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ