Quantcast

http://picasion.com/

Καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση ο Θ. Καρυπίδης - Τι απαντά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης

Αντίδικος η οικογένεια του Ζήση Βρύζα
Σε εξαετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρόεδρος του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης την Τετάρτη (26/01) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής για απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης καταδικάστηκε για μια υπόθεση που τραβούσε για περίπου έξι χρόνια. Ενώπιον των δικαστών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής εξέδωσε καταδικαστική απόφαση εκείνον. Αντίδικος μάλιστα ήταν η οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Ζήση Βρύζα. Συγκεκριμένα ο πατέρας του, Δημήτρης Βρύζας, με τον ξάδερφό του, Κωνσταντίνο Βρύζα.

Η απάτη σε βαθμό κακουργήματος αφορά οφειλή ύψους 140.000 ευρώ και σχετίζεται με αγορά αγροτικών προϊόντων, την εποχή που ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, διατηρούσε αλυσίδα σούπερ μάρκετ.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε παρουσιάσει στην πλευρά Βρύζα μία εντελώς πλασματική εικόνα σε σχέση με την πραγματική οικονομική του κατάσταση εκείνη την εποχή και τις υποχρεώσεις που είχε, εξ ου και στοιχειοθετήθηκε στο δικαστήριο η κατηγορία της απάτης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής έκρινε ένοχο για ειδικό αδίκημα υπερημερίας καταβολής τιμήματος αγροτικών προϊόντων, αλλά και για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

Σημειωτέον ότι η εν λόγω απάτη φτάνει στον βαθμό κακουργήματος γιατί η οφειλή ξεπερνούσε το ποσό των 120.000 ευρώ. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πέντε χρόνια φυλάκισης για την κατηγορία της απάτης και από ένα χρόνο για τα δύο άλλα αδικήματα και συγχωνεύτηκε σε συνολικά έξι έτη φυλάκισης, τα οποία είναι εξαγοράσιμα, από τη στιγμή που η ποινή της βασικής κατηγορίας δεν ξεπερνούσε τα πέντε έτη. Κλήθηκε δε να καταβάλλει και εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

Επισημαίνει πως η ποινή είναι εφέσιμη και πιθανότατα ο Θ.Καρυπίδης θα προσφύγει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τι απαντά η πλευρά Καρυπίδη

Από τον πληρεξούσιο δικηγόρο και συνήγορο υπεράσπισης του Θεόδωρου Καρυπίδη, Ιωάννη Ακριβόπουλο, και σχετικά με καταδίκη, δόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση:

«α)σχετικά με τη συναλλαγή των δυο πλευρών από την οποία προέκυψε η ένδικη υπόθεση το έτος 2015, πρόκειται για μια άδικη εξέλιξη καθώς τα προϊόντα (ακτινίδια) που αγόρασε η τότε εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπιδη ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ SUPER-MARKET από τους συγγενείς του Ζήση Βρύζα ήταν ακατάλληλα, άχρηστα και μάλιστα σε γνώση τους και δυστυχώς πετάχτηκαν, ενώ υπέστη αντίστοιχη οικονομική βλάβη η εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπίδη.

β) Σχετικά τώρα με την εκδοθείσα απόφαση, για την οποία έχει ήδη ασκηθεί έφεση και δε θα μακροημερεύσει, πρόκειται για μια νομικά διάτρητη απόφαση, η οποία στραγγάλισε τον ποινικό κώδικα και στοιχειοθέτησε δυστυχώς μία καθαρά αστική διαφορά σε ποινική απάτη, επιβάλλοντας μια «βολική» ποινή για όλους. Τα δικαστήρια είναι για να εφαρμόζουν αυστηρά το νομικό πλαίσιο και όχι να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τις αποφάσεις τους. Σύντομα θα αποκατασταθεί η τάξη. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος !!!»

5 σχόλια:

  1. Τίμιος, αξιοπρεπής, ο ορισμός της ηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μαζί σας γελάει όλος ο κόσμος...Η αποκατάσταση της τάξης θα γίνει προφανώς με τον γνωστό σε εσάς τρόπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γελάει ο κόσμος...ακόμα χρωσταει τους υπαλλήλους των σουπερ μαρκετ. ας κοψει απο τις γκομενες τα ακριβα ρουχα και να ξεχρεωσει τον κοσμακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ταν μονο οπατερας του βρυζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ