Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενημέρωση και διανομή υλικού για τον κορωνοϊό στους Ρομά στο Εργοχώρι

Στο πλαίσιο σχεδίου μέριμνας για την προστασία των κατοίκων σε καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά αλλά και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/01/22 διανομή υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας. Συγκεκριμένα διανεμήθηκαν αντισηπτικά διαλύματα και γάντια από κλιμάκιο της δομής. Παράλληλα έγινε ενημέρωση από την επισκέπτρια υγείας κ. Ηλιάνα Φυντανάκη για το πως μπορούμε να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό και τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να τηρούνται.


Σκοπός της δράσης ήταν η καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού Ρομά για θέματα της πανδημίας καθώς και η λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα. Στόχος όλων των παρεμβάσεων είναι η προστασία των Ρομά αλλά και των περιοίκων.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας - Υγείας - Εθελοντισμού κ. Γεωργία Μπατσαρά και τα στελέχη του παραρτήματος ΡΟΜΑ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στη δημοτική αστυνομία του Δήμου Βέροιας για την συμβολή τους, στην προσπάθεια αυτή.




15 σχόλια:

  1. Μα καλά, δεν έτρεξε πρόγραμμα ένταξης τους στον κοινωνικό αστικό ιστό; Και με την ευκαιρία παραδοπιστοι ιδιοκτήτες νοίκιασαν τα σπίτια τους κυρίως σε άγαμες μητέρες Ρόμα που επιδοτούνται και εννοείται ότι μένουν με άντρα, τη μάνα, τον θείο, την αδερφή κι όλο το σόι. Και εννοείται ότι δεν τηρούν κανένα μέτρο για την πανδημία. Καλά τα καταφέρατε και πάλι. Άξιοι. Να σας ξαναψηφίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρώτη και η χειρότερη απάτη είναι να εξαπατά κανείς τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντί να τους διώξουν από την περιοχή όπου καθημερινά υπάρχουν κρούσματα ανομίας απο τους ρομά, τους δίνουν και μάσκες και γάντια τα οποία το επόμενο λεπτό θα τα πετάξουν(εμείς υποχρεωνόμαστε όμως να τα αγοράζουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να επικροτούμε την πράξη, την αποδοκιμάζουμε. Λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράξη ;;;;; Μάλλον δεν γνωρίζεις τι σημαίνει πράξη … όταν θα μπουν σπίτι σου τότε να επικροτήσουμε εμείς την πράξη τους …. Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι έχουν καταπατήσει αυθαίρετα περιουσία φορολογούμενου πολίτη τόσα χρόνια , με τον δήμαρχο να κάνει τα στραβά μάτια αφού αυτοί τον εκλεγούν … ή μήπως να επικροτούμε και αυτή την πράξη του δημάρχου ;;; Είσαι για κλάματα

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν τους παίρνεις και στο σπίτι σου αν θες εσύ?? εμείς δεν θα σε εμποδίσουμε!!!

      Διαγραφή
  5. Δεν τους είχαν "διώξει " Από εκεί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να επικροτουμε Πλάκα κάνεις έχεις μείνει καθόλου εκεί δίπλα μαζί τους???? Είναι από μόνοι τους εστία μόλυνσης εκεί που ήταν 2 οικογένειες άρχισαν να έρχονται και άλλοι. Αυτά που τους μοίρασαν αύριο θα στα πουλήσουν εκεί που θα πίνεις καφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Βαγγέλης το καλό παιδί ήρθε στην γειτονιά σας.. Πουλάω αντισηπτικά πουλαω γάντια μιας χρήσης .. έχω και μάσκες εχωεχωεχω παρε κοσμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από ότι έμαθα το όχημα του δήμου που πήγε στον καταυλισμό έφυγε μετά χωρίς την εξωτερική κεραία και τα καπάκια από τις ζάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία. Με αυτή την κίνηση νομιμοποιούν την καταπάτηση του οικοπέδου. Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι άνθρωποι αυτοί είναι έντονα και κατ επανάληψη παραβατικοί, με το να τους διώξουμε δεν λύθηκε τίποτα διότι θα πάνε αυτοί αλλού και θα έρθουν σε εμάς άλλοι. Τα λάθη των αρχών είναι ολεθρια, επιφανειακά και διαχρονικά. Χρειάζεται συνδιασμός μέτρων όπως.
    1. Κάποιου είδους δουλειά πχ ανακύκλωση, αφού την κάνουν τώρα παράνομα, ας την κάνουν νόμιμα, έτσι θα έχουν ένα νόμιμο εισόδημα με το οποίο θα μπορέσουν να ζήσουν.
    2. Κατοικία με κάποια επιδότηση στην αρχή.
    3. Όποιοι παραβατούν χάνουν τα παραπάνω προνόμια και μπαίνουν φυλακή.
    4. Για όποιον συνεχίζει να είναι παραβατικός στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για όσα χρόνια είναι η ποινή συν 2 ακόμα, για να μην (απειλούν πιέζουν) τους διάφορους πολιτικούς με τους ψήφους τους.
    5. Όποιοι δεν στέλνουν σχολείο τα παιδιά τους τα χάνουν όλα.
    6. Περιορισμός των επιδομάτων και συνδιασμός με το σχολείων των παιδιών.
    6. Κυνήγι σε οποίους μένουν σε παραγκες.
    Είναι σίγουρο ότι σε βάθος μιας γενιάς θα ενσωματωθούν σε μεγάλο ποσοστό. Δες τε πως έφυγαν από τις παραγκες, μένουν σε σπίτια και πάνε σχολείο τα παιδιά τους όσοι ασχολούνται με την ανακύκλωση και ζουν στην περιοχή Λυμπάντσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. υποτίθεται ότι είχαν φύγει, αλλά ήρθαν άλλοι χειρότεροι. με τις ευλογίες του δήμου μας βέβαια που κάνει τα στραβά μάτια... όσο για τα αντισηπτικά τι να πω.... τζάμπα κ βερεσε... ας τα έδιναν κάπου να πιάσουν τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τους μαζεύεις με αυτους που ειναι στις δομες στο φραγμα που μας τους κουβαλησαν απο την μεση ανατολη και τους στελνεις πακετο ολους και ξεμπερδευεις κ με τους λαθρο κ με τους ρομα . αιντε για μας κουρασατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ