Quantcast

http://picasion.com/

Σε ποιες περιοχές ισχύει την Τρίτη η γενική αργία λόγω κακοκαιρίας - Τι ισχύει για την Ημαθία

Η «Ελπίδα»... «παγώνει» δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και σχολεία
Μεγάλη σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την γενική αργία που ανακοινώθηκε σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα. Έπειτα από διευκρινίσεις που έδωσαν κυβερνητικές πηγές, κηρύσσεται για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 κατάσταση κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων, μόνο στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη.

Μόνο στις παραπάνω περιοχές θα ανασταλλεί η λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών (εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας), καθώς και η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Σχετικά με την εκπαίδευση, στις παραπάνω περιοχές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση - δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της).

Κατά συνέπεια, στην Ημαθία, δημόσιος, ιδιωτικός τομέας και σχολεία όλων των βαθμίδων, θα λειτουργήσουν κανονικά.

12 σχόλια:

  1. Με θερμοκρασία -10 καλείτε τους μαθητές να είναι αύριο παρόντες σε κάποια σχολεία όπως πχ της Ημαθίας ενώ σε άλλους δήμους όπως Κοζάνης κτλ θα είναι κλειστά.Για ποιο λόγο γίνετε διάκριση απέναντι στους μαθητές όταν το πολικό ψύχος έχει καταψυξει σπίτια και σχολεία;Δεν λαμβάνετε υπόψιν ότι οι αίθουσες έχουν ανοιχτά παράθυρα λόγω του αναγκαστικού αερισμου αλλά μάλλον το ξεχάσατε και αυτο.Το κράτος δεν έχει αίσθηση δικαίου και δεν μεριμνά για την ισότιμη προάσπιση της υγείας των μαθητών.Για τους εκπαιδευτικούς δεν τολμω να αναφέρω κάτι ..Δυστυχώς υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι ο εκπαιδευτικός επειδή εργάζεται στο δημόσιο δεν παγωνει.Ντροπη και οδύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα παιδια που μπορουν να τα κρατησουν σπιτι τα κρατανε. Κριμα τα δικα μας που δεν υπαρχει κανεις να τα κρατησει και παγωνουν στις αιθουσες. Παρακαλω τους εκπαιδευτικους να μην αεριζουν τις αιθουσες. Ας κολλησουμε κορονοιο! Στον δημαρχο ντροπη και μονο εχω να πω.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και γω ως εκπαιδευτικος που εργάζομαι στο νομό και ξεκινάω από Κοζάνη πολύ νωρίς το πρωί με δρόμους παγωμένους. Καμία μέριμνα..

      Διαγραφή
    3. Πεστα να αγιασει το στόμα σου...απλά απαράδεκτοι

      Διαγραφή
  2. Αν τις επόμενες μέρες χτυπήσουν ρεκόρ τα κρούσματα θα ξέρουμε τίνος είναι η ευθύνη. Έτσι δήμαρχε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με Κούλη δεν νομίζω να βγάλουμε και άλλη χρονιά ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακως υπαρχει η εντυπωση πως τα παραθυρα στα σχολεια ανοιγουν υποχρεωτικα μονο τωρα και λογω κορονοιου. Υποχρεωτικα πρεπει να ανοιγουν σε καθε διαλειμμα για λογους υγειας, με καθε καιρο ακομα και σε συνθηκες μη πανδημιας. Το προβλημα της ανεπάρκειας στη θερμανση μαλλον οφειλεται σε οικονομικους λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν ξέρετε ότι μένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.Αυτο προβλέπεται από τις οδηγίες.Οσο κ αν ανάβει το καλοριφέρ αν έχεις παράθυρα ανοικτά είναι δύσκολο να ζεσταθούν οι αίθουσες που ως επί το πλείστον είναι παλιές, μεγάλες κ με απώλειες πολλές

      Διαγραφή
  5. Αισχος!!!! Είμαστε στο ΔΙΕΚ Βέροιας έχει 2εβδομαδες που δεν λειτουργούν σωστά τα καλοριφέρ και καθόμαστε μέσα στο κρύο αυτά δεν τα βλέπουν οι αρμόδιοι; Μα τι λέω ζούμε στην Ελλάδα όλα αντί να παν μπροστά παν πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκλειεται. Αφου οι αρμοδιοι εχουν προνοησει για την θερμανση. Τι οχι;

      Διαγραφή
  6. Σιγά. Αν ηταν ο συριζας, όλα αυτα δεν θα γινόντουσαν. Θα καθάριζε με φλόγιστρα όλους τους πάγους και το κρύο. Δυνατά φλόγιστρα και όχι αδύνατα. Να τα βλέπουν μερικοί αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΔ ηταν που θα εκκενωνε το Ματι σε 30 λεπτα και δεν μπορεσε να προετοιμαστει για αναμενομενο παγετο. Παρελυσε το συμπαν και βγηκε ο στρατος 10 ωρες μετα να απεγκλωβισει τον κοσμο.Να τα βλεπουν μερικοι αυτα.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ