Quantcast

http://picasion.com/

Αρχιμανδρίτης Παλαμάς: «Δοκιμασία η πανδημία - Προσευχόμαστε να φύγει ο ιός»

Διαδικτυακή συνέντευξη στο ekklisiaonline.gr έδωσε ο Αρχιμανδρίτης Παλαμάς. Ο Ηγούμενος της Μονής Καλλίπετρας Βέροιας μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια στην χώρα μας και ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα, με πνευματική βούληση δηλαδή με μετάνοια και προσευχή. Ο Γέροντας τόνισε πως η πανδημία όπως και όλες οι πανδημίες, οι ασθένειες και οι πειρασμοί ανά την ιστορία είναι δοκιμασίες με τις οποίες δοκιμάζονται οι συνειδήσεις των ανθρώπων και μέσα στην ιστορία βλέπουμε τη βούληση του Θεού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα με πνευματική βούληση δηλαδή με μετάνοια και προσευχή. Θα περάσει κάποια στιγμή και αυτός ο πειρασμός και θα έλθει ο επόμενος. 

Εμείς ως άνθρωποι του Ράσου ξεκινήσαμε έντονα την προσευχή και την παράκληση για να φύγει σύντομα αυτός ο Ιός. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πραγματικοί αρνητές, εμβολιολάγνοι, εμβολιομάχοι, εμείς είμαστε υπέρ της ενότητας και όχι του διαχωρισμού».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Αρχιμανδρίτη Παλαμά στο παρακάτω video του ekklisiaonline.gr:

11 σχόλια:

  1. Η μεγάλη δοκιμασία έρχεται μετά την πανδημία,με την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την οικονομική εξαθλίωση των νοικοκυριών και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γέροντα πολυ Facebook δουλεύεις... αγρυπνία με τα social κάθε βράδυ... #έχουσιν γνώσιν οι φυλακές#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοεί άραγε ο γέροντας ότι η πανδημία είναι πειρασμός; Με αινίγματα μιλάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το στόμα του και στου Θεού το αυτί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην μείνει όμως ο Παππάς στα λόγια να εμβολιαστεί κιόλας κ μην χαζεύουν τους πιστούς με την αρνητικοτητα κ τα χαζά που λένε οι παπάδες γιατί πεθαίνουν οι ίδιοι αβερτα αλλά πεθαίνουν κ πιστοί που τους ξεσηκώνουν αρνητικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ σωστά, ας δωσουν και οι ίδιοι το παράδειγμα γιατί παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους

      Διαγραφή
    2. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ

      Διαγραφή
  6. Αν περιμενουμε απο παπαδες , καλογερους και δεσποταδες για το τι
    πρεπει να γινει , οχι μονο για την παδημια, αξιος ο μισθος μας ( και μαλιστα της πεινας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπορει να μας πει ο Παλαμας τι συμβουλευει να κανει το ποιμνιο του πανω στο θεμα του εμβολιασμου οταν του ζηταν την γνωμη του;;;ξεκαθαρη απαντηση ομως, μην κρυβομαστε πισω απο ασαφειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπεκφυγές, αινιγματική προβληματική, πειρασμοί ψυχής και τα παρόμοια θυμίζουν κάτι ανάλογο του γνωστού σε όλους: «Ήταν θέλημα Θεού η πόλη να τουρκέψει». Παραπέμπουν στο Μεσαίωνα και το σκοταδισμό. Ας επιλέξει ο γέροντας, που φαίνεται ότι γνωρίζει καλά τη χρήση της τεχνολογίας και της κοινωνικής δικτύωσης, το δρόμο του ορθού λόγου και της επιστήμης για να επισημάνει μετά παρρησίας την επιλογή του ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ χωρίς περιστροφές και ταμπέλες. Άλλωστε, αν το είχαν κάνει εξαρχής οι διάκονοι της πίστης, ίσως να μην κάναμε αυτή την κουβέντα τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ