Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ήθελε Κεχαγιάς να γίνει ο Νίκος στο παλάτι του, αλλά ο Παύλος του είπε ΟΧΙ! Πάρε την 3άρα και λίγη ήταν...

Η μάχη των πάγκων
Είχα επισημάνει πως η εικόνα της Ξάνθης αρχής γενομένης από την 4άρα του Κούγια, έχει μεγάλες πιθανότητες να συνεχιστεί, καθώς υπήρχε κι αγωνιστική απραξία για την ομάδα της ακριτικής πόλης. Κι αυτό, διότι θα έβρισκε στο διάβα της τη Βέροια, η οποία έχει αποδείξει πως δεν αστειεύεται! Είτε σε μέτρια, είτε σε καλή μέρα, παίρνειτα αποτελέσματα και μάλιστα παίζοντας κατά διαστήματα καλό, θεαματικό κι αποτελεσματικό τον τελευταίο καιρό ποδόαφαιρο. 

Ο τεχνικός της Ξάνθης είδε την ομάδα να έχει μια μαχητικότητα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά μετά από αυτό, είδε την ομάδα του να μην μπορεί εύκολα να απειλήσει τη Βέροια.

Μια Βέροια, η οποία σκόραρε στο μισάωρο, λύθηκε και έβαλε μέσα στα δίχτυα τους γηπεδούχους, κυρίως με τις καλές μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση.

Ας δούμε τις κινήσεις των δύο τεχνικών με την πένα του Βασίλη Αλαμπορινού...

★ Νίκος Κεχαγιάς

Κατέβασε την ομάδα με ένα κλασσικό σχηματισμό οργάνωσης θέσεων με 4-2-3-1, όπου τις πςρισσότερες φορές στην επίθεση γινόταν απλή μεταφορά κρατώντας τον σχηματισμό και στην άμυνα εξίσου το ίδιο. Δεν μελέτησε θεωρώ επαρκώς τον αντίπαλο που λέγεται Βέροια. Δεν έπαιζες με κανένα χωριό.... Καμία φαντασία, κανένας αυτοματισμός αν εξαιρέσω δύο τρίγωνα εξω από την περιοχή που πήγε κάτι να γίνει, ούτε μεταλλαγές σχηματισμού, παρά μονάχα μονόπατα να προσπαθεί από τη δεξιά πτέρυγα βγάζοντας υποστηρικτικό τον Δώρη και τον Τζανακάκη να προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έκανε τις αλλαγές του, πήγε να τονώσει την ομάδα και να πάρει φρέσκα πόδια, αλλά ουσιαστικά έδωσε τροφή στη Βέροια... Αποστάσεις χαώδεις μεταξύ των γραμμών, χάσιμο μπάλας στα 2/3 και άνοιγε τα πόδια στα αμυντικά transitions, όπως η Σάρον Στόουν στο Βασικό Ένστικτο. Δυστυχώς για τον ίδιο, η ομάδα του δε θυμίζει σε τίποτα την Ξάνθη του πρώτου γύρου..

★ Παύλος Δερμιτζάκης

Όταν λέμε ότι ο Καβαλιώτης τεχνικός το ξέρει το ποδόσφαιρο, το εννοούμε. Κι αυτός με τα λάθη του ( λιγοστά και πολύ λογικά). Αλλά ξέρει να προπονεί και ξέρει να κάνει διαχείριση αγώνα κι έμψυχου υλικού από τον πάγκο.

Στο κάλεσμά του για pressing, τις περισσότερες φορές οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν, έβγαλαν τις μεταβάσεις όπως έπρεπε ( εκτός από δύο αμυντικές) και κέρδισε νομίζω το ματς ακόμη πιο εύκολα απ' ό,τι υπολόγιζε.

Σχημάτισε αυτή τη φορά ένα καθαρό 4-4-2 , επιθετικά είτε 4-2-4 είτε 2-1-3-4 και στην άμυνα φυσικά το 4-4-2, κλείνοντας καλά τους χώρους. Έπειτα, αφού κλείδωσε ουσιαστικά το ματς, θυσίασε την πολύ καλή εμφάνιση του Οικονόμου κοιτώντας πρώτα την ομάδα, βάζοντας μέσα τον δυναμικό Μπλέτσα για να ρίξει το.... ξύλο και να κλειδώσει ακόμη πιο άνετα το ματς.

Ευτύχησε να σκοράρει κι άλλο γκολ και είδε την ομάδα του να χάνει άλλη μια σπουδαία φάση, άλλες 3 καλές και λίγες ακόμη που δε βγήκαν σωστά είτε από κακή λήψη απόφασης μεταβίβασης είτε με όχι και τόσο ιδανικά τελειώματα. Βλέποντας το ματς κάποιος, θα έλεγε πως θα γινόταν το σκορ και 0-4 και 0-5. Μεγάλη νίκη για τον coach της «Βασίλισσας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ