Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Τσιάρτας αποκλειστικά στο veriotis.gr: Τι δήλωσε για Εθνική, ΑΕΚ και Super League 2

Ο El Mago όπως δικαιωματικά τον αποκαλούσαν οι φίλαθλοι στην Ισπανία, δεν ήταν απλά ένας καλός ποδοσφαιριστής που ανέδειξε το ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Είναι αυτός που έκανε τη σπουδαιότερη καριέρα όλων, ήταν αυτός που τίμησε και τιμήθηκε όσο κανένας άλλος. Ένας πραγματικά θαυμάσιος ποδοσφαιριστής, με απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, βιρτουόζος, καλλιτέχνης της στρογγυλής θεάς... Αλλά συνάμα και τόσο ουσιαστικός! Οι αριθμοί των αμέτρητων μεταβιβάσεων - ασίστ και τα γκολ που πέτυχε, τον καθιστούν ως έναν από τους πιο αποτελεσματικούς Νο 10 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, τον θαύμασαν εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον κόσμο.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, είναι είναι ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό brand name, με μεγάλη καριέρα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα.

Γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1972 με καταγωγή από το Παλαιοχώρι της Ημαθίας. Η φυσική του θέση στο γήπεδο ήταν αυτής του μέσου, του υπερτεχνικού 10αριού, με άριστες μεταβιβάσεις σπουδαίας τεχνικής, ντρίμπλα, τελείωμα, πρόβλεψη φάσεων και άλλα πολλά. Ποιος άλλωστε δεν θυμάται τις εκπληκτικές ασίστ και τα υπέροχα τελειώματα φάσεων που μας έχει χαρίσει κατά καιρούς;

Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε από τον Άρη Παλαιχωρίου κι έπειτα έγινε επαγγελματίας στη Γ' εθνική με τη φανέλα της Αλεξάνδρειας. Έπειτα, ακολούθησε η γνωστή μεγάλη πορεία και με αριθμούς:

• 1989-1992, Νάουσα με 92 συμμετοχές / 23 γκολ

• 1992 - 1996, στην υπέροχη τότε ΑΕΚ, με 98 συμμετοχές / 37 γκολ

• 1996 - 2000, η μεγάλη ευρωπαϊκή μεταγραφή και πορεία στη Σεβίλλη στην Ισπανία, με 139 συμμετοχές / 43 γκολ

• 2000 - 2004 , ΑΕΚ με 98 συμμετοχές / 43 γκολ

• 2004 - 2005, Κολωνία ( Γερμανία) με 4 συμμετοχές / 1 γκολ

• 2006 - 2007, Εθνικός Πειραιώς με 3 συμμετοχές / 1 γκολ.

Μεγάλο κεφάλαιο επίσης για τον ίδιο , ήταν οι εμφανίσεις με το εθνόσημο. Ο μάγος από την Ημαθία, τίμησε την γαλανόλευκη φανέλα με 70 συμμετοχές και 12 γκολ, μεταξύ της περιόδου 1994 - 2005, όπου μεταξύ άλλων επιτυχιών ( όπως και τα προκριματικά του οαγκοσμίου κυπέλλου των ΗΠΑ το 1994), ήταν και η μεγάλη του συμβολή στη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Euro, το 2004!

Κατόπιν της ποδοσφαιρικής του καριέρας από τη θέση του αθλητή, ο Βασίλης για κάποια χρόνια είναι γνωστό πως ασχολήθηκε με το management και την εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών, ως εγκεκριμένος από την ΕΠΟ και αδειούχος FIFA License Agent. Κατά τα τελευταία έτη, ασχολήθηκε με τη συμμετοχή στις σχολές της Uefa, αποκτώντας τον τίτλο του προπονητή ποδοσφαίρου. Πλέον, είναι κάτοχος του ανώτερου διπλώματος UEFA PRO.

Προσωπικά, να ευχαριστήσω προκαταβολικά τον Βασίλη για την συνέντευξη όπως και για την άμεση ανταπόκρισή του.

Δείτε τι είπε ο μαέστρος της μπάλας στον Βασίλη Αλαμπορινό:

• veriotis.gr : " Ποιες ομάδες της SL θεωρείς ότι θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα; Θεωρείς πως ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή και κάποια άλλη ομάδα είναι σε θέση να κοντράρουν τον Ολυμπιακό;"

★ Βασίλης Τσιάρτας: <<Ο ΟΣΦΠ έχει μια βαθμολογική ασφάλεια κ από τον ίδιο εξαρτάται αν θα απειληθεί ή θα κινδυνεύσει.>>

• veriotis.gr : " Ήσουν η 1η επιλογή για τη θέση του προπονητή στην ΑΕΚ Β που αγωνίζεται στη SL 2. Πιστεύεις πως είναι άδικο εκ μέρους μιας ομάδας υποστηρικτών της ομάδας να μην επιθυμούσαν την πρόσληψή σου, λόγω ίσως διαφορετικών κοινωνικοπολιτικών αντιλήψεων; Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να μας ενώνει;"

★ Βασίλης Τσιάρτας: <<Η συγκεκριμένη ομάδα δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν εκφράζει το σύνολο των αεκτζηδων. Εκφράζει ακροαριστερές θέσεις κ δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Οι θέσεις μου είναι πατριωτικές και πάνω απ´ολα βάζω την Ελλάδα. Υπήρξε παρασκήνιο σχετικά με την τελική απόφαση…>>

• veriotis.gr: "Ποιες ομάδες πιστεύεις πως θα διεκδικήσουν την άνοδο από τη SL 2; "

★ Βασίλης Τσιάρτας: <<Είναι νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. >>

• veriotis.gr : "Κατά τη γνώμη σου, θα ήταν σωστό να υπάρχει ηλικιακό όριο στις Β ομάδες; Προσωπικά νιώθω πως έτσι όπως είναι, χάνεται ο στόχος.... "

★ Βασίλης Τσιάρτας: <<Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρχει ηλικιακό όριο αν και οι Β ομάδες ειναι προέκταση της Α.>>

• veriotis.gr: "Το κεφάλαιο Φαν Σχίιπ για την Εθνική ομάδας έλαβε τέλος. Τα ονόματα που ακούγονται, είναι για ακόμη μια φορά από το εξωτερικό. Πιστεύεις πως ήρθε η ώρα για τους Έλληνες προπονητές να φωνάξουν πως είναι κι αυτοί εδώ; "

★ Βασίλης Τσιάρτας: <<Η εθνική ομάδα χρειάζεται μια έμπειρη προσωπικότητα ως προπονητή.>>

• veriotis.gr: "Θεωρείς πως θα πετύχει η αναδιάρθρωση Αυγενάκη; Είδαμε πως από το καλοκαίρι ως τώρα, συνεχίζεται ένα σήριαλ για κάποιες ομάδες...'

★ Βασίλης Τσιάρτας:
<<Κάποια στιγμή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να γίνει όπως στην Αγγλία την Ισπανία κλπ. Η ΕΠΟ θα πρέπει να ασχολείται μόνο με τις εθνικές ομάδες και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επίσης η πολιτεία να εχει έναν πιο ουδέτερο ρόλο. Επίσης η διαιτησία πρέπει να γίνει επαγγελματική και ανεξάρτητη.>>

* Οι άνθρωποι του αθλητικού ρεπορτάζ του veriotis.gr, εύχονται υγεία, επίτευξη στόχων και πάντα επιτυχίες στον Μάγο των γηπέδων Βασίλη Τσιάρτα.

4 σχόλια:

  1. Μπράβο στο veriotis, παλιότερα δεν είχαμε δει συνεντεύξεις παικτών τόσο συχνά (Αλέξανδρος Παπατζικος, Βασίλης Τσιαρτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ιστορία και μόνο: Ο Βασίλης έλκει την καταγωγή του από τη Γαλατινή Κοζάνης,τόπο γέννησης του παππού του Βασίλη,και τη Σιάτιστα,τόπο γέννησης της γιαγιάς του Ελευθερίας.Να θυμίσουμε πως στη Γαλατινή γεννήθηκε και ο Νίκος Νιόπλιας,προπονητής σήμερα του ΟΦΗ,που υπήρξε παίκτης της τοπικής ομάδας στη Δ’ Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιοι με ακροαριστερες ιδέες δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο αλλά αυτοί με φασιστικες και καλά (πατριωτικες) ιδέες έχουν! Γελάει ο κόσμος Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα η πολιτική πρέπει να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ