Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Μαύρος καπνός» για τον Συμπαραστάτη του Δημότη στον δήμο Βέροιας

Κάλπες, παρουσιάσεις υποψηφίων, πήγαινε - έλα δημοτικών συμβούλων και στο τέλος... δεν έφτασαν οι ψήφοι

Η επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ήταν το πρώτο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση που προκύρηξε ο δήμος Βέροιας, κατέθεσαν δήλωση στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της 6ης Δεκεμβρίου 2021. Σημειώνεται πως η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου προσήλθαν έξι υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την θέση, προκειμένου να συστηθούν στο Σώμα μέσα από μια ολιγόλεπτη παρουσίαση του βιογραφικού τους. Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν ήταν οι: Μουρτζίλα Φραντζέσκα, Θεόδωρος Κουροπαλάτης, Γεωργίου Γεώργιος, Ιωάννα Κολτσίδα, Αβραμίδης Πρόδρομος και Πουρλίδα Βασιλική.

Αφού ετοιμάστηκαν τα ψηφοδέλτια, ακολούθησε μυστική ψηφοφορία, με τους δημοτικούς συμβούλους να προσέρχονται στην κάλπη που είχε στηθεί στην αίθουσα, ενώ από την διαδικασία απείχε η παράταξη«Λαϊκή Συσπείρωση». Για τους δημοτικούς συμβούλους που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση μέσω zoom, δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο μισής ώρας προκειμένου να προσέλθουν στο Δημαρχείο και να ψηφίσουν, εφόσον το επιθυμούσαν. 

Μάλιστα, προκειμένου να ψηφίσει ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση μέσω zoom, καθότι ανεμβολίαστος, χρειάστηκε, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλην του προέδρου και του γραμματέα, να αποχωρήσουν από την αίθουσα!

Τελικά, έπειτα από την όλη αυτή χρονοβόρα διαδικασία και τα πήγαινε - έλα των δημοτικών συμβούλων, από την κάλπη βγήκε... «μαύρος καπνός», καθώς δεν προέκυψε η απαραίτητη πλειοψηφία των 3/5 των παρόντων μελών. Για την ιστορία, πρώτος σε σταυρούς αναδείχθηκε ο Δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου, ενώ η διαδικασία θα επαναληφθεί.








4 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με την προκήρυξη,τα άτομα που θα είναι υποψήφιοι για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη θα πρέπει να έχουν κύρος και εμπειρία..
    Με όλο τον σεβασμό,αυτοί οι 6 δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.Θα πρέπει να βγει πάλι η προκήρυξη και να λάβει την μέγιστη δημοσιότητα,ώστε να προσελκύσει προσωπικότητες που θα μπορούν να βοηθήσουν από αυτή τη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια διαδικασία και άλλος ένας θεσμός που ευτελίζεται πλήρως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπαραστάτης του Δημότη , λέει. Για να καταλάβω. Εναντι ποίου θα ειναι συμπαραστάτης; Απέναντι στον γείτονά του; Στον μπακ΄λαη της γειτονιάς; Μάλλον όχι. Απέναντι θα ειναι η Διοίκηση. Η Διοίκηση λοιπόν, θα συμπαραστέκεται στον Δημότη εναντίον της; Και τόσες υπηρεσίες ακριβοπληρωμένων υπαλλήλων τι κάνουν; Δημιουργούν προβλήματα που θα λύση ο συμπαραστάτης; Κάθε Δήμος, εχει νομική υπηρεσία μεταξύ των πολλών άλλων. Όλα αυτά, εμείς τα πληρώνουμε. Να περιμένω συμπαραστάτη του αδέσποτου στο μέλλον, για οσους κακοποιούν ζωάκια; Συμπαραστάτη του νερού για την κακοδιαχείρισή του; Συμπαραστάτη και ταμείο αρωγής αποτυχημένων εκλογικά πολιτευτών; Ο Αβδηριτισμός, δεν σταματιέται με τίποτε. Τίποτε σωστό και παραγωγικό, δεν μπορούν να αντιγράψουν απο την Ευρώπη. Νομίζω οτι ειμαστε ετοιμοι για το μέλλον, να οργανώσουμε υπηρεσία, διαστήματος στον Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ