Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεκινά η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία της Covid-19

Ποια θα είναι τα κριτήρια και σε ποια νοσοκομεία θα χορηγείται
Σε 10 επιλεγμένα νοσοκομεία όλης της χώρας ξεκινά η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, που μπαίνουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Η χορήγησή τους θα γίνεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον για νοσούντες από κορωνοϊό που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Η Ελλάδα έχει ήδη 2.000 δόσεις του εν λόγω φαρμάκου, οι οποίες παρελήφθησαν από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας. Το φάρμακο έχει αποθηκευτεί ασφαλώς σε ειδικά διαμορφωμένες υποδομές του Ινστιτούτου.


Διευκρινίζεται ότι στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

H χορήγηση της θεραπείας στους νοσούντες θα πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων που αναμένεται να προσδιοριστούν από τους αρμόδιους φορείς, ενώ το ΙΦΕΤ θα ακολουθήσει τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας για την αποτελεσματική διανομή και παράδοση των δόσεων.

Ποιοι θα λαμβάνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δικαιούχοι της θεραπείας θα είναι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, ανοσοκατασταλμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια, καρκινοπαθείς και οι έγκυες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο.

Που θα χορηγούνται

Σε πρώτη φάση, το πιθανότερο είναι η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων να γίνεται σε 10 νοσοκομεία της Ελλάδας. 
Πρόκειται για τα νοσοκομεία Π.Γ.Ν.Θ. «Σωτηρία», Γ.Ν. Σισμανόγλειο, ΑΧΕΠΑ, Γ.Ν. Παπαγεωργίου, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Π.Γ.Ν. Λάρισας, Γ.Ν. Λαμίας, Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, Π.Γ.Ν. Πατρών-Ρίου, Π.Γ.Ν. Ηρακλείου».

Ποια θα είναι η διαδικασία

Η Ιατρική Αίτηση για τη χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων σε ασθενείς με COVID-19 θα υποβάλλεται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς, μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Η προτεραιοποίηση των αιτήσεων θα γίνεται με βάση τον χρόνο κατάθεσής τους στο ηλεκτρονικό σύστημα και δικαιούχοι είναι ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια, όπως αυτά καθορίστηκαν από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να υποβάλει για έναν ασθενή Αίτηση Χορήγησης Μονοκλωνικών Αντισωμάτων, μόνο εάν ο ασθενής πληροί όλα τα παρακάτω κριτήρια:
  • Έχει ηλικία 12 ετών και άνω
  • Έχει επιβεβαιωθεί η νόσησή του με PCR test
  • Το PCR test έχει διενεργηθεί στον ασθενή κατά το τελευταίο πενθήμερο
Ο θεράπων ιατρός θα συμπληρώνει τα στοιχεία του ασθενούς. Μόλις ο υποβληθεί η αίτηση, ο ασθενής θα λαμβάνει SMS στο κινητό του για την επιβεβαίωση παραλαβής της αίτησης. Τόσο ο γιατρός, όσο και ο ασθενής θα ενημερώνονται με SMS για την απόφαση της Επιτροπής, είτε είναι θετική, είτε απορριπτική.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται από την Επιτροπή μέσα σε διάστημα λίγων ωρών. Για τις περιπτώσεις που εγκρίνεται η χορήγηση Μονοκλωνικών Αντισωμάτων, οι ασθενείς θα ενημερώνονται από το Νοσοκομείο υποδοχής και θα προσέρχονται στον καθορισμένο χρόνο του ραντεβού και θα κατευθύνονται, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα για COVID-19, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο της έγχυσης. Η χορήγηση είναι μία απλή διαδικασία όμοια με την έγχυση άλλων αντισωμάτων και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ο ασθενής θα παραμένει στην ειδική μονάδα περίπου δύο ώρες για την έγχυση και την παρακολούθηση.

8 σχόλια:

  1. Αυτα που ελεγε ο Πολακης ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά ακριβώς!!Αλλά δεν τους άρεσαν που τα έλεγε και πέθανε τόσος κόσμος τσάμπα,επειδή ο Πολάκης που τους τα έλεγε κάπνιζε.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι εγκληματικο ανθρωπους με γνωση σαν τον Πολακη να τον καταδικαζουν επειδη ειναι ντομπρος και ΣΥΡΙΖΑ. Αν τον ακουγαν πριν ενα χρονο δεν θα ειχαν αυτην την καταληξη συμπολιτες μας. Δεν ειναι καταδικαστεος ο εγωπαθισμος;;;; Αυτο και μονο αυτο δειχνει την ικανοτητα των Κυβερνωντων και το ποσο σκεπτονται τους πολιτες.

      Διαγραφή
  2. Πρόβλεψη του Νοσοκομείου Βέροιας έως
    5/12 θα έχουμε και σε Βέροια μονοκλωνικά αντισώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμβολιαστητε γιατί άμα το δείτε το μονοκλωνικά να μου το πείτε. 1000 ευρώ η σακούλα κοστίζει, ας μην κάνουμε όνειρα οι κοινοί θνητοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι αυτό το τσίρκο που μας κυβερνάει μαζί με τον κλόουν που παριστάνει το πρωθυπουργό, θα επδιωξουν πρώτα να ξεστοκαρουν τα εμβόλια, ότι επιχείρησαν δλδ να κάνουν και με το astrazeneca την ώρα που όλη σχεδόν η Ευρώπη το είχε σταματήσει και μετά αφού τελειώσει η πανδημία θα φέρουν τα μονοκλωνικά που θα χει πέσει και η τιμή είναι το μόνο σίγουρο..Τ.Ψ.Ρ.Μ.

      Διαγραφή
  4. ΘΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ Ή ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι φάρμακο και δίνεται στη νόσηση για θεραπεία αυτής.Σε αντιθεση με το εμβόλιο που το έδωσαν και το υποχρέωσαν σε κάποιους ενώ δεν προστάτευει από νοσηση και διασπορά ούτε φυσικά θεραπεύει.Οσο για την προστασία απ' τη βαρια νόσηση θα το δούμε κι αυτό στην πορεία.Γιατι 20% των διασωληνωμενων με το καλημέρα εμβολιασμενους αν προστεθούν και αυτοί που παρουσίασαν σοβαρες παρενέργειες από το εμβολιο τότε μιλάμε για την απόλυτη αποτυχία του πειράματος.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ