Quantcast

http://picasion.com/

Βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές της Βέροιας

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη Β/Βάθμια Εκπαίδευση και της υποστήριξης-εποπτείας των εκπαιδευτικών που τα υλοποιούν, το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ πραγματοποίησε στις 8, 10 & 12 Νοεμβρίου βιωματικά εργαστήρια, στους/στις μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Βέροιας, με θέμα: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Διαμορφώνοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα φύλα». Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου κ. Τσαλουχίδη Π. και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Φουρνιτζή Θ. για τη συνεργασία.

Βιωματικά εργαστήρια φροντίδας και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ.


Την Τρίτη 16/11 είχαμε τη χαρά να πραγματοποιήσουμε βιωματικά εργαστήρια ενδυνάμωσης των μαθητών και των μαθητριών των δύο τμημάτων της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Βέροιας, στα πλαίσια υποστήριξης των Εκπαιδευτικών που υλοποιούν Εργαστήρια Δεξιοτήτων Ζωής. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διηγηθούν ιστορίες υπερηφάνειας, να αναδείξουν τα θετικά τους γνωρίσματα και να μοιραστούν τα όνειρα τους για το μέλλον. Ευχαριστούμε τα παιδιά για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους, τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαίρη Διαμαντοπούλου για τη συνεργασία!

Διαδικτυακή, βιωματική εκπαίδευση δασκάλων στο υλικό σεξουαλικής αγωγής, «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», σε συνεργασία με τον συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου 3ου ΠΕΚΕΣ.

Καθώς η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη είναι ενιαίο και αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής ανάπτυξης του παιδιού, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν τρόποι ώστε να την επηρεάσουμε θετικά. Όπου εφαρμόζονται προγράμματα σεξουαλικής αγωγής, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι παρεμβάσεις τους να επιδράσουν ευεργετικά στη ζωή των παιδιών στο μέλλον τους ως υγιείς, ισορροπημένοι ενήλικες. 

Με το σκεπτικό αυτό το Κέντρο Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ πραγματοποίησε διήμερο διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο στις 15 και 16/11, στο υλικό σεξουαλικής αγωγής, «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», σε συνεργασία με τον συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου 3ου ΠΕΚΕΣ, κ. Γιώργο Μακαρατζή, τον οποίο και ευχαριστούμε για τη διαχρονική συνεργασία. Ευχαριστούμε τις συμμετέχουσες και συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη στα προγράμματα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ και τη θετική τους ανατροφοδότηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ