Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Δερμιτζάκης πάτησε το κουμπί και τα ρομπότ εκτέλεσαν!

Η μάχη των πάγκων μεταξύ Παύλου Δερμιτζάκη και Γιώργου Βαζάκα είχε έναν νικητή. Ο προπονητής της Βέροιας είχε να διαχειριστεί το σχέδιο κυριαρχίας, έχοντας σαφέστατα ποιοτικότερα εργαλεία - ρομπότ, ενώ ο coach των κόκκινων του Βόλου (να με συμπαθάς κύριε Γιώργο, ξέρεις πως σε θεωρώ γάτα της διαχείρισης από τον πάγκο αλλά...) είχε να εφαρμόσει ενα σχέδιο εξόντωσης της Βέροιας, που όμως δεν απέφερε κάτι εκτός από τα 15 πρώτα λεπτά. Η απειρία του συνόλου του Ολυμπιακού, ήταν εμφανέστατη απέναντι σε έναν αντίπαλο που λέγεται Βέροια με την ονομαστή μεγάλη ποιότητα. Αλλά το ματς θεωρώ πως είχε ταυτόχρονα δυο συστατικά κλειδί...

Την άψογη εκτέλεση ατομικής, υπομαδικής και ομαδικής τακτικής από τους παίκτες της «Βασίλισσας» με τον προπονητή της να δίνει ακέραιες και ολόσωστες οδηγίες κινήσεων και το.... " λάθος" του Γιώργου Βαζάκα μετά το 1-0 να ανεβάσει την ομάδα πιο ψηλά, κινδυνεύοντας εξαιρετικά, ειδικά στο επιθετικό transition της Βέροιας. Και δε φτάνει αυτό... Η Βέροια, αν ανέβεις για να χτίσεις από ψηλότερη ευθεία στο γήπεδο, θα σου βγάλει και φάσεις από οργανωμένη επίθεση.. Θα μου πεις... Και τι να έκανα;

Ο Βασίλης Αλαμπορινός αναλύει την τακτική συμπεριφορά των 2 προπονητών.

★ Παύλος Δερμιτζάκης

Ο σχηματισμός οργάνωσης θέσεων, ήταν φυσικά το 4-2-3-1, αλλά... Κι εδώ βάλτε το μεγάλο αλλά. Αυτό ήταν ειδικά σήμερα, μόνο η τυπική διάταξη, ανάλογα με την θέση γνωστοποίησης για το κοινό, του κάθε ποδοσφαιριστή. 4-4-2 με Πασά και Γιακουμάκη στην ίδια ευθεία ήταν ουσιαστικά, που έμενε 4-4-2 στην αμυντική οργάνωση και μετατρεπόταν κυρίως σε σχηματισμούς 4-2-4 ή 4-2-3-1 στην επίθεση με μπαλαντέρ Πασά ή Γιακουμάκη εναλλάξ και την πλέον καθιερωμένη για τα πρώτα λεπτά εναλλαγή θεσεων κσι ρόλων, μετσξύ Μούργου, Πασά, Γιακουμάκη και Πόζογλου.

Η ομάδα του προπονητή της Βέροιας, αμύνθηκε ανάλογα είτε στα 2/3, είτε με pressing ψηλά, ανάλογα με την περίσταση. Μια παρατήρηση: θα έπρεπε να προβλεφθεί, ότι ο τερματοφύλακας Ξενοδόχωφ έχει το αριστερό μόνο για να περπατάει κι επειδή πάγια τακτική του Γιώργου Βαζάκα είναι να γυρνάει η μπάλα στον τερματοφύλακα στο χτίσιμο, η 1η γεαμμή του block της Βέροιας, έπρεπε να κλείνει πάντα το δεξί του πόδι. Διότι είτε σε 1ο χρόνο ειτε σε 2ο ακόμα ο τερματοφύλακας των κόκκινων, πρέπει να στρέψει τον κορμό του για να διώξει ή να μεταβιβάσει τη μπάλα στο αριστερό άκρο της επίθεσης και πάντα με το δεξί! Το πήρε χαμπάρι μετά ο Πασάς, αλλά ήδη είχε χάσει καλές ευκαιρίες πίεσης το block της βασίλισσας.

Από κει και πέρα, η διαχείριση ήταν πολύ καλή και στην επίθεση, όπως και στο πάγωμα του ματς στα τελευταία λεπτά. Συγχαρητήρια στο team και στον προπονητή ιδιαίτερα, καθώς μετά το 3-0 , σωστότατα έβαλε τους Περδίκη, Ισαακίδη και Μανσούρ Φοφανά, να πάρουν λεπτά συμμετοχής, γυρνώντας το σε 3άδα στόπερ, με 3-4-1-2 . Χίλια μπράβο. Έχουμε πολλά παραδείγματα, που ακόμα και σε ματς κερδισμένο με τα μπούνια, προπονητές που να έχουν νεαρά παιδιά στον πάγκο και δεν παίζουν ποτέ! Ούτε στα 4-0 και στα 5-0.

★ Γιώργος Βαζάκας

Είπαμε... Είναι ξύπνιος, γατόνι από τον πάγκο πάνω στο στήσιμο και στην εξουδετέρωση, αλλά.... δεν έχει τα ρομπότ της Βέροιας. Λείπει αρκετά η εμπειρία καθώς στηρίζεται κυρίως σε νέα παιδιά που τρέχουν μεν, αλλά δεν έχουν ακόμη αυτό το.... κάτι. Αλλά από την άλλη κυρ- Γιώργη μου, έκανες και σφαλματάκια... Σχηματισμός οργάνωσης

4-2-3-1, επιθετικά έγινε 4-3-3, 4-2-3-1 με μεταφορά και 3-4-3 στα τελευταία λεπτά και αμυντικά 4-4-2 και λίγο αργότερα 5-4-1 στα 2/3, με τους πλάγιους μπακ να βρίσκονται σε θέση χαφ ( αυτός ο Antoine πια ξεθεώθηκε) με παγίδα υπεραριθμίας που δεν ήρθε ποτέ...

Ανέβηκες ψηλότερα μετά το 1-0, σήκωσες τη μπάλα directly στον αέρσ με στόχο τον Batrovic, ο οποίος γκρεμίστηκε από τους Μαραγκό κυρίως αλλά και Σκόνδρα, καθώς στο physical game υστερεί.

Με λίγα λόγια, προσπάθεια από τους παίκτες, προσπάθεια από τον προπονητή, αλλά δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Δεν δημιούργησε η ομάδα του προπονητή των κόκκινων ούτε μια αξιόλογη τελική προσπάθεια.

Ευχόμαστε στη συμπαθή ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, καλή συνέχεια στην ήδη αξιοπρεπή αρχή που έχει κάνει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ