Το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου τιμήθηκε στο πάρκο της Ελιάς η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης. Αρχικά τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Πατρίκα, ενώ την εκφώνηση έκανε ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ρίζος. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Βουλευτής Άγγελος Τόλκας, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Πυρινός, ο επικεφαλής της «Προτεραιότητας στον Πολίτη» Αντώνης Μαρκούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κυριάκος Θεοδωρίδης και Κώστας Τροχόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των αστυνομικών και στρατιωτικών σωμάτων.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
«Έσπασε» στην Ανάκριση και παραδέχθηκε ότι αυτός την χτύπησε! Ο ξυλοδαρμός έγινε στο σημείο όπου βρέθηκε η κοπέλα
-
Την κοπέλα εντόπισαν σε άθλια κατάσταση περαστικοί, οι οποίοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία
-
Δυστυχώς, δεν είσαι σε θέση να καταθέσει - Επάνω της βρέθηκαν πορτοφόλι και κινητό, οπότε αποκλείεται το ενδεχόμενο της
-
Φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και ρήξη σπλήνας - Μεταφέρεται διασωληνωμένος - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας»
-
Η αδελφή της απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό, να καταθέσει στην Αστυνομία - Τα σενάρια που
-
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Βέροια
-
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία - Κάνουν «φύλλο και φτερό» το κινητό της
-
Ξεσπά ο πατέρας της 24χρονης που ξυλοκοπήθηκε στη Βέροια: «Πήγε σε πιο βαρύ κώμα, ζητάω δικαιοσύνη»
-
Είναι ζήτημα τιμής για τους Ασφαλίτες, να εντοπίσουν τον δράστη και να τον οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη
-
Σ' αυτό το σημείο χτύπησε το άτυχο παιδί Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Θεσσαλονίκη δίνει ένας 7χρονος από



Εάν ήξεραν οι νεκροί για ποιους εδωσαν την ζωή τους, θα έμεναν τερταπληγικοί. Η περίπτωση της Εθνικής αντίστασης, δεν ειναι αυτο που δεκαετίες μας πιπιλίζουν το μυαλό. Και δεν μιλώ για το καθήκον να είσαι απέναντι με κάθε τρόπο και μέσον, στον οποιοδήποτε κατακτητή. Επιτιθέμενο. Όσο ηταν σε ισχύ το σύμφωνο μη επίθεσης Μολότοφ Ρίμπεντροπ, οι Ναζίδες ήταν φίλοι. Και μετάλευμα, εφτανε για όπλα στη Γερμανία απο τη Ρωσία. Οταν μοίραζαν την Πολωνία απο μισό, ηταν όλα καλά. Μετά, χάλασε η συνταγή, Εγιναν φασίστες, Ναζίδες και κατακτητές. Όπου φυσάει ο άνεμος. Το πόσος κόσμος παραπλανήθηκε, ειναι γνωστό πλέον. Κύρια για το μετά. Και μετά, όλοι μας, χάσαμε την μοναδική ευκαιρία να γίνουμε Αλβανία, Βουλγαρία ή Ρωσία τέλος πάντων. Χάσαμε την ευκαιρία, να απολαύσουμε ενα καθεστώς, ελευθερίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας. Οι ιμπεριαλιστές, μας έσυραν σε εναν κόσμο εκμετάλλευσης, αδικίας, φασισμού και ανασφάλειας. Οι ξένοι πράχτορες επέβαλαν ενα κατάπτυστο καθεστώς,ενάντια στην λαϊκή βούληση των αγωνιστών του ΕΑΜ. Ενάντια στους Ζαχαριάδη, Πλουμπίδη, Μπελογιάννη και τόσων άλλων, που δεν ηταν πράχτορες ξένης χώρας. Να το προσέξουμε στο μέλλον. Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗμιμαθη ΤΣΕ μην το πάρεις προσωπικά, φασίστες και ναζιστές δεν τους έλεγαν μόνο οι αριστεροί,αλλά όλος ο κόσμος εσύ ταυτίζεσαι με αυτούς και πληγωνεσαι. Οι ήρωες νεκροί της αντίστασης έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα σε αντίθεση με αυτούς που είχαν το σκεπτικό σου και άφησαν την αγορά χωρίς ΧΑΡΤΟΣΑΚΟΥΛΑ!
ΔιαγραφήΤσε κακώς προσπαθείς να πείσεις για τα αυτονόητα. Με τους αριστερούς, ενα εχεις να κάνεις. Τους αφήνεις ελεύθερα να προοδεύσουν. Σε χρόνο μηδέν, ο ενας θα φάει τον άλλον. Θα γίνουν δέκα κομμάτια και ο ενας θα κατηγορεί τον άλλον για χαφιέ, πράκτορα, οπορτουνιστή, εχθρό του λαού κλπ. Όποιος εχει το πάνω χέρι, θα καθαρίζει μερικούς. Σε λίγο χρόνο δε θα μείνει κανείς τους. Φαντάζομαι οτι εισαι διαβασμένος. Γιαυτό ξαναθυμίσου τι τύχη είχαν οι Γενικοί Γραμματείς του ΚΚΕ και τι κατηγορίες τους φόρτωναν. Προοδευτικοί όπως λές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκες επιτέλους τον άνθρωπο σου "φασι" στο πρόσωπο του ΤΣΕ "στας".
Διαγραφή