Quantcast

http://picasion.com/

«Βόμβα»! Κλειστό για φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

Δήμαρχος Νάουσας: «Σφραγίζεται μετά την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»
Aναταραχή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ημαθίας, η είδηση πως το ιστορικό Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, θα σταματήσει φέτος την λειτουργία του. Μια αρνητική εξέλιξη που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Ο Δήμαρχος της Ηρωϊκής Πόλης Νίκος Καρανικόλας, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Φωνή Ναούσης» τόνισε πως το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών δεν θα λειτουργήσει αυτή τη χειμερινή περίοδο για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μην δυσφημιστεί εξαιτίας της μη δυνατότητας λειτουργίας του εναέριου αναβατήρα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο συνδυασμός «Κοινός Τόπος» του πρώην δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη, με επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: 

«Δεν έχει πολύ καιρό που η παράταξή μας επισήμαινε πως η καθυστερημένη -ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ- εισήγηση για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου δεν άφηνε περιθώρια λειτουργίας του για αυτή τη χρονιά. Η δημοτική αρχή άφησε άλλον έναν χρόνο να περάσει έτσι, έφερε το θέμα στο και πέντε και όλοι γνωρίζαμε πως όποια απόφαση και να παρθεί το Χιονοδρομικό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε για τέταρτη (!) φορά από το 2019 την ίδια ακριβώς εκβιαστικώς εισαχθείσα και επιζήμια πρόταση του Δημάρχου και σε καμία περίπτωση όπως παραπλανητικά αναφέρεται δεν αποφάσισε το κλείσιμο του Χιονοδρομικού. Αντιθέτως, το κλείσιμο του Χ.Κ. είναι απολύτως προσωπική απόφαση του Δημάρχου κυρίου Καρανικόλα.

Επισημαίνουμε πως από διάφορες πλευρές στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούστηκαν και προτάθηκαν εναλλακτικές λύσεις λειτουργίας του Χιονοδρομικού έστω για τους δυο μήνες που θα μπορούσε να δουλέψει.

Η πρόταση του Κοινού Τόπου περιελάμβανε ένα μοντέλο λειτουργίας αντίστοιχο του ελεγχόμενου από την ΕΤΑΔ Χ.Κ. Παρνασσού μαζί με στοιχεία αυτεπιστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί πως το χιονοδρομικό θα λειτουργούσε έστω για ένα ελάχιστο διάστημα δυο μηνών, δίνοντας μια ανάσα στη χειμαζόμενη τοπική οικονομία».

3 σχόλια:

  1. Μια λέξη θα πώ ναουσαίικη!ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΟΙ!Αυτό αρμόζει σε όλους όσους είναι στο δημοτικό συμβούλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοτικό συμβούλιο και Δήμαρχε η ανικανότητα σας είναι απίστευτη αφού δεν μπορείτε γιατί συνεχίζεται ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νηφαλιότητα και σύνεση αδέρφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ