Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

Τι ισχύει από σήμερα για τους ανεμβολίαστους και για τους ανήλικους

Δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής η ΚΥΑ με τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους και τα οποία τίθενται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας αφορούν το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Δηλαδή από τις 6 σήμερα το πρωί η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop, σε κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κ.λπ. σε ανοικτούς χώρους εστίασης, υπηρεσίες λούνα παρκ και χώρους διασκέδασης οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα:

- πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή
- πιστοποιητικού νόσησης, ή
- αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τις εκκλησίες. Σε ό,τι αφορά στις δημόσιες υπηρεσίες, εξαιρούνται από αυτές τις προβλέψεις οι απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβασης σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχονται αναβολής.

Σχετικά με το λιανεμπόριο, οι αγορές όσων δεν διαθέτουν test θα γίνονται με την λογική click away, δηλαδή οι παραγγελίες θα γίνονται τηλεφωνικά ή διαδικτυακά θα παραλαμβάνεται από το μαγαζί χωρίς ραντεβού.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ

10 σχόλια:

  1. Και άργησαν πολύ να το κάνουν, μπας και γλιτώσουμε από τους ψεκ. Που το καλοκαίρι τάχα κάναν σελφ τέστ στα ψέματα όλα δήθεν αρνητικά. Και όταν έγιναν υποχρεωτικά τα ραπίντ τότε είδαμε τα πραγματικά κρούσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην κυβέρνηση. Το μαχαίρι να μπει κόκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας φοβούνται τους ανεμβολιαστους γιατί δεν υποδουλωνομαστε 😉 με δύο δόσεις θα ήταν "ελεύθεροι" αλ χρωστάνε στην κυβέρνηση 😉 σας γλεντάει ο κουλης που είναι ψυχικά άρρωστος 😉κανένας ανεμβολιαστος μην αφήνει λεφτά στα μαγαζιά τους, έτσι και αλλιώς μόνο οι ανεμβολιαστοι σκορπουσαμε λεφτά 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ασθένεια αυτή δυστυχώς έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές. Ας μην ασχολούνται μαζί της άνθρωποι ανίδεοι, ανεμβολίαστοι και εμμονικοί. Ο Θεός μας έχει δώσει και μυαλό πρός χρήση...

      Διαγραφή
    2. ΣΙΓΑ ΡΕ ΑΠΛΑ 😉 ΧΟΥΒΑΡΝΤΑ 😉 ΠΟΣΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΧΤΙΣΕΙ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ 😉 ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΙΣΑΙ 😉 😉 😉 😉.

      Διαγραφή
  4. Φυσική εξέλιξη Δαρβίνου, μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο από μερικούς από εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σας φοβόμαστε τους ανεμβολιαστους πράγματι.... για πολλούς λογους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ