Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαγικό! Οι ήρωες της Ημαθίας «ζωντάνεψαν» με τρισδιάστατες εικόνες στο Ρολόι

Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου οι ήρωες της Ημαθίας «ζωντάνεψαν» σε τρισδιάστατες εικόνες στο κτίριο των Παλιών Δικαστηρίων που βρίσκεται στην Πλατεία Ωρολογίου. Με τη βοήθεια της νέας οπτικοακουστικής τεχνολογίας, αυτής του 3d Mapping, οι προβολές με ήχο
και αφήγηση, διάρκειας 25 περίπου λεπτών, μετέφερε τους θεατές στο μακρινό παρελθόν (πριν από διακόσια χρόνια) για να τους θυμίσει τα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν για την ελευθερία της Πατρίδας.

Ο κόσμος που μαζεύτηκε στην Πλατεία Ωρολογίου είδε όλο το ιστορικό και το χρονικό των επαναστατικών κινήσεων της περιοχής, από τις πρώτες μάχες που δόθηκαν στην Ημαθία, ξεκινώντας με τη διέλευση των Οθωμανών από την περιοχή της Αλεξάνδρειας, του Ρουμλουκιού, και συνεχίζοντας με το κάψιμο των μοναστηριών της Παναγίας Δοβρά, της Θεοτόκου Καλλίπετρας και του Ιωάννου του Προδρόμου στη Βέροια. 

Στη συνέχεια υπήρξε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο ολοκαύτωμα της Νάουσας, από την πολιορκία της πόλης μέχρι την καταστροφή της και τις τραγικές στιγμές που βίωσε ο λαός της.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στη Νάουσα, στον Χώρο Θυσίας και το Σεφέρτζειον Δημοτικό Σχολείο και την Κυριακή στην Αλεξάνδρεια, στο Πολιτιστικό Κέντρο με τρεις πρωτότυπες οπτικοακουστικές αφηγήσεις του ιστορικού των γεγονότων με προβολές τεχνολογίας 3D Mapping. 

Οι προβολές θα επαναλαμβάνονται από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ευρείας παρακολούθησης από την πλευρά του κοινού χωρίς τη δημιουργία συνωστισμού.

Ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, άλλωστε, την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στη Νάουσα, στον Πολυχώρο «Έρια» με αφηγηματική παρουσίαση του ιστορικού των μαχών της Επανάστασης στην Ημαθία, του Χαλασμού της Νάουσας και του Ολοκαυτώματος των κατοίκων της. Θα ακουστούν σπάνια δημοτικά τραγούδια, θα γίνει η αναπαράσταση του χορού της θυσίας των γυναικών της Νάουσας («Μακρινίτσα») και θα τιμηθούν Ημαθιώτες ιστορικοί, συγγραφείς και λαογράφοι για την έρευνά τους στην καταγραφή των γεγονότων στην Ημαθία και τη συμβολή τους στην συλλογή πολύτιμων κειμηλίων αυτής της περιόδου.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ