Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέο «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους από Δευτέρα - Τα 5 μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Μόνο με αρνητικό τεστ και στις εκκλησίες - Στους 7 μήνες παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60
Σε ολικό αποκλεισμό από όλους τους κλειστούς χώρους, πλην των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων, τίθενται από τη Δευτέρα οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακόμα και στις εκκλησίες, η είσοδος των ανεμβολίαστων πιστών θα γίνεται μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών θα παύουν να ισχύουν μετά τους επτά μήνες. Στο λιανεμπόριο δεν αλλάζει κάτι, ενώ επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

• Από Δευτέρα διευρύνεται το μπλόκο σε ανεμβολίαστους οι οποίοι πλέον δεν θα μπαίνουν ούτε με αρνητικό τεστ σε όλους τους κλειστούς χώρους (πχ. γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κλπ) και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους εστίασης όπως ίσχυε ως τώρα.. Μοναδικές εξαιρέσεις τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Επίσης ανακοίνωσε ότι η είσοδος των ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες θα γίνεται μόνο με την επίδειξη αρνητικών τεστ.

• Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

• Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

• Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. 

«Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις. Ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το video:

 

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού

Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας για να παρουσιάσω την πραγματική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας. Να μοιραστώ τις σκέψεις μου για την έξαρση του τέταρτου κύματος που χτυπά ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλά και να ανακοινώσω τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά από εδώ και στο εξής.

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα δυστυχώς επιβράδυνε τον επίλογο του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο. Όμως παντού, τώρα, το εμβόλιο δίνει τη νίκη στον άνθρωπο και όχι στην ασθένεια. Στην υγεία και όχι στον πόνο. Στην ελευθερία και όχι στους περιορισμούς. Γιατί όπου ο εμβολιασμός προχωρεί, ο ιός υποχωρεί.
 
Το βλέπουμε να συμβαίνει σε χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά θωράκισης από εμάς, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία ή στη Δανία μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται όμως εκεί τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ δεν γεμίζουν ασθενείς. Ούτε και οι απώλειες είναι μεγάλες.

Σήμερα, έχουν επιλέξει το εμβόλιο πάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες. Τρεις στους τέσσερις ενήλικες. Ωστόσο, 575.000 συμπολίτες άνω των 60 παραμένουν απροστάτευτοι και ξέρουμε ότι αυτούς χτυπά πιο σοβαρά ο ιός. Ενώ σχεδόν 1,5 εκατ. της ίδιας ομάδας συμπλήρωσαν 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους. Αν και προστατευμένοι γίνονται πιο ευάλωτοι, καθώς έχουν λιγότερα αντισώματα.

Η επιστήμη, άλλωστε, μας προειδοποιεί ότι με τον καιρό η άμυνα του οργανισμού μας εξαντλείται. Συνεπώς, γίνεται καθοριστική και η ενισχυτική δόση του εμβολίου. Κι αυτό το στοιχείο είναι που συμπληρώνει τον κύριο στόχο μας: όλοι οι μεγαλύτεροι να κάνουν την πρώτη δόση και όλοι οι ήδη εμβολιασμένοι την τρίτη.

Σε αυτά τα δεδομένα κρύβεται και η αλήθεια για την πίεση στο Σύστημα Υγείας: σχεδόν εννέα στους δέκα ασθενείς που δοκιμάζονται, αυτή την ώρα, στις ΜΕΘ μας είναι ανεμβολίαστοι. Και όσοι νοσούν σοβαρά είτε δεν εμβολιάστηκαν καθόλου είτε δεν ενίσχυσαν την άμυνα του οργανισμού τους με την υπενθυμιστική δόση.

Πρόκειται, λοιπόν, πράγματι για πανδημία ανεμβολίαστων, αφού οι εμβολιασμένοι ακόμα και να νοσήσουν θα έχουν ήπιες συνέπειες. Σκεφτείτε ότι αν είχαμε τα ποσοστά θωρακισμένων ηλικιωμένων της Πορτογαλίας -και η Ελλάδα, θυμίζω, είναι δεύτερη στις μεγάλες ηλικίες στην Ευρώπη- οι διασωληνώσεις θα ήταν πέντε φορές λιγότερες.

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας κρατούν ετοιμοπόλεμες τις δομές υγείας με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Γι’ αυτό, μαζί με την ευγνωμοσύνη μου, επαναλαμβάνω τη δέσμευση πως θα σταθώ δίπλα τους. Αναγνωρίζοντας ότι μαζί, μέσα στην περιπέτεια, χτίζουμε το νέο ΕΣΥ που όλοι θέλουμε.

Κάνω για ακόμα μία φορά έκκληση να σταματήσουν ορισμένοι να προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, κομματικοποιώντας το ανθρώπινο δράμα. Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ καθαρό μυαλό και ενότητα. Όχι εργαλειοποίηση του πόνου και διγλωσσία, αλλά συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κι αυτό παρά την άρτια εκστρατεία που οργάνωσε. Κυβέρνηση και κοινωνία, όμως, υπογράψαμε μαζί ένα συμβόλαιο τιμής: να μην ξανακλείσουμε, με ασπίδα το εμβόλιο. Και πρέπει να τηρήσουμε τους όρους αυτής της συμφωνίας.

Γιατί ας μην ξεχνάμε και ότι επειδή, ακριβώς, δεν περιορίσαμε την οικονομική δράση, η χώρα πέτυχε την τρίτη υψηλότερη ευρωπαϊκή επίδοση στην ανάπτυξη. Και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, με τη δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας. Και βέβαια με τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή, με τα πολλά τεστ που κάνουμε.

Συμπολίτες μου,

Όλα τα κράτη προσαρμόζουν συνεχώς τη στάση τους ανάλογα με τη συμπεριφορά του ιού, τις τοπικές, δημογραφικές ιδιομορφίες, αλλά και την ισορροπία μεταξύ της επάρκειας ενός μέτρου και της δυνατότητάς του να εφαρμοστεί και να αποδώσει. Αυτή την ευέλικτη πολιτική ακολουθούμε και εμείς στην ελληνική πραγματικότητα.

Ήδη, οι τελευταίες πρωτοβουλίες μας έχουν αποτέλεσμα: τις τελευταίες εβδομάδες κλείστηκαν πάνω από 350.000 ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό. Και οι μισοί από όσους πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την τρίτη δόση, την έκαναν ή την έχουν προγραμματίσει.

Αυτό αποδεικνύει ότι η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι και όσοι ακόμη διστάζουν μπορούν ν’ αλλάξουν άποψη, ακούγοντας τι λένε οι ανεμβολίαστοι που νόσησαν. Αυτοί που είδαν τον θάνατο κατάματα στη μοναξιά ενός κρεβατιού της Εντατικής.

Αισιοδοξώ, επίσης, ότι θα ζυγίσουν πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Και θα αντιληφθούν ότι αν εμβολιαστούν και οι ίδιοι η ζωή τους θα γίνει, επιτέλους, πολύ πιο εύκολη. Χωρίς πρόσθετους περιορισμούς και οικονομικές επιβαρύνσεις, δίπλα στους ανθρώπους τους και άνετα μέσα στην κοινωνία.

Ακριβώς εκεί αποσκοπούν και τα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοινώνω σήμερα:

Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.

Και πέμπτον, αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.

Με αυτό το σχέδιο προχωρούμε στο επόμενο δίμηνο. Για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι. Και μέχρι τότε οι συνεχείς έλεγχοι, τα πολλά τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας να σταθεροποιήσουν και να μειώσουν τα κρούσματα. Και οι εμβολιασμοί πρώτης και τρίτης δόσης, ιδίως στους άνω των 60, να μειώσουν τις νοσηλείες και τα θύματα.

Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας.

Συμπολίτες μου,

Πρόκειται, όπως διαπιστώνετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές. Με διάθεση πειθούς και όχι αντιπαράθεσης που γεννάει διχασμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Όπως έχω πει, περισσότερο από μία λάθος άποψη με πληγώνει μία λάθος απώλεια. Γι’ αυτό και συνεχίζω να σας καλώ να ακούσετε τη φωνή της πραγματικότητας γύρω μας: τον θρήνο για την έγκυο και τα νέα παιδιά που χάσαμε. Τα λόγια όσων πίστεψαν σε ψέματα και έζησαν τη φρίκη της Εντατικής. Αλλά και την αγωνία των γιατρών μας.

Σας καλώ επίσης να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που, για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια. Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη «αντίστασης» στο κράτος, αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο.

Και επαναλαμβάνω: αν το σύνολο των μεγάλων ηλικιών εμβολιαστεί, ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε ένα είδος εποχιακής γρίπης. Και αν όλοι τηρήσουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τότε ίσως εξαφανιστεί. Με τη στάση του καθένα μας στο σπίτι, στη δουλειά, στις συναναστροφές μας, με το να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες της υγείας μας.

Αυτό ακριβώς σας ζητώ να κάνουμε. Επιστρατεύοντας ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών, που φέρνει θαυμαστά αποτελέσματα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της επιστήμης και του κράτους. Και κάνοντας πράξη το μόνο σύνθημα που οδηγεί στην αισιόδοξη επόμενη μέρα: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!

22 σχόλια:

 1. Για να δούμε, οι ανεμβολίαστα συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τη φωνή της λογικής που εκπέμπει το μήνυμα του πρωθυπουργού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λογική και κυβερνηση Μητσοτάκη δεν πάνε μαζί!

   Διαγραφή
 2. Η πιο ανίκανη και διεφθαρμένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης!
  Και δεν είμαι αριστερός,Κούλη ψήφισα το 2019..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Κιμ Γιογκ Ουν της Β.Κορεας,βρήκε άξιο ανταγωνιστή,εδώ στα Βαλκάνια.
  Είναι ο δικός μας Κιμ…
  Η Λίστα Πέτσα να είναι καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άργησες για άλλη μια φορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λοιπόν, ορισμένοι που το παίζεται ηγούμενοι σε μοναστήρια παψτε να λέτε ότι δεν κοινωνατε εμβολιασμενους και σταματηστε να το παίζεται ορθοδοξοτεροι των ορθοδόξων γιατί τα άπλυτα σας δεν μπορεί να τα ξεπλύνει ολόκληρος ο Αλιάκμονας ποταμός!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Περιμένω τον μητροπολίτη Βέροιας και όλους τους κληρικούς να πουν ότι μέσα στην εκκλησία δεν κολλάει κανείς και τίποτα. Το άγιο πνεύμα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο αλλά μάλλον θέλουμε να μην υπάρχει η θρησκεία μας; θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αλλάξτε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Επικίνδυνος και εμμονικός με δήθεν πανδημία ανεμβολίαστων την οποία αποδόμησε στην πρωινή εκπομή του ΣΚΑΙ τηλεόραση ο επιδημιολόγος Τ. Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής που όρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας τα εξής «Η πανδημία των ανεμβολίαστων ήταν μία τεχνητή προσπάθεια για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί». Αλήθεια, σε ποιους τσαρλατάνους αναφέρεται ο εμμονικός Πρωθυπουργός; Μήπως στον Τ. Παναγιωτόπουλο;Μήπως στην Υπουργό του Γκάγκα, η οποία σε εκπομπή του δημοσιογράφου Ευαγγελάτου δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν περισσότερο; Μήπως στον πνευμονολόγο Λουκίδη ο οποίος παρουσιάζοντας τα καινούργια πρωτόκολλα θεραπείαw covid εντός και εκτός νοσοκομείου παραδέχτηκε ότι έγιναν εσφαλμένα πλήθος περιττών διασωληνώσεων δίχως να δικαιολογούνται από την επιστημονική βιβλιογραφία; Τα ερωτήματα ρητορικά γιατί ο εμμονικός Πρωθυπουργός απλά διάβαζε ότι του γράψανε οι επικοινωνιολόγοι του να απαγγείλει στο διάγγελμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ..ΑΛΛΑ Βάζω φόρους στο πετρέλαιο σου να μην έχεις να ζεσταθείς Στην βενζίνη σου να μην μπορείς να πας πουθενά,στο σπίτι σου να μην έχεις να πληρώσεις και να μείνεις άστεγος ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ..ΑΛΛΑ ανησυχω να μην κολλήσεις κανέναν Ιό .Η κυβέρνηση σου...

   Διαγραφή
 8. Τι ψηφίζεται ρε Έλληνες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτός θα πάθει ότι έπαθε ο Γιωργάκης και το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές μετά το Καστελόριζο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να μας κανουν μια διευκρήνιση ή ανεμβολίαστη τώρα θα μπορούν να καθονται και μέσα στην εστία ση με rapin test;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ζούμε σε μια χώρα,που πρωθυπουργός είναι ο Μητσοτάκης!
  Περαστικά μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ειναι οδηγιες που δινει μονο ο ελληνας πρωθυπουργος;;; σε ολη την ευρωπη το ιδιο δεν γινεται;;;τι αλλο θα μπορουσε να γινει;;;εκτος κι αν πιστευουμε οτι δεν εχουμε πανδημια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΤΑΡΧΗΝ,Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΣ,ΑΛΛΑ Η ΑΥΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.
   ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ,Η ΝΔ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑς ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑς.
   ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ

   Διαγραφή
  2. Καταρχήν ότι μας είπε το ξέραμε από την δημοσιογράφο των παραπολιτικών στον Ευαγγελάτο,ενώ άλλο το ίδιο γίνεται και άλλο περίπου το ίδιο γίνεται, διαφορά κατά αντιστοιχία 300% περισσότερους θανάτους,αν εννοείς τις βόρειες χώρες. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; να σου πω να κυβερνήσει με το θάρρος της γνώμης του και όχι βάζοντας μπροστά τα πρωτοπαλίκαρα του Καρατζαφέρη,να ακούσει μια άλλη γνώμη,να καταλάβει ότι η ζωή είναι πιο σημαντική από την ψήφο,και τέλος όταν κρύβεις την βρωμιά κάτω από το χαλί δεν σημαίνει ότι καθάρισες.

   Διαγραφή
 13. Όταν είσαι Ουγκάντα έτσι είναι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Bρε τραχανοπλαγιάδες. Δειτε τι γίνεται σ'ολόκληρη την Ευρώπη. Η Γερμανία άρχισε να στέλνει ασθενείς σε ΜΕΘ της Ιταλίας. Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας εκτοξεύτηκαν και πάλι τώρα που είδαν πως τελειώσαν τα ψέμματα. Μια χαρά μέτρα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης. Δεν τον ψήφισα αλλά τωρα με δέκα χέρια θα το κάνω. Καθίστε με τους γιδοβοσκούς Πολάκηδες που θέλαν να μας δώσουν κτηνιατρικά φάρμακα για τον κόβιντ. Επιτέλους ξυπνήστε ρε ζώα και καταλάβετε πως αν δεν εμβολιαστούμε δεν θα ησυχάσουμε απο αυτό τον διάολο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκτώ αραδες έγραψες, μια κατάφερες να έχει λογική αυτή με τον εμβολιασμό η τελευταία. Δικαίωμα σου αναφαιρετο να ξαναψηφισεις Κούλη,αλλά να θεωρείς ομοίους σου όλους που διαφωνούν με το 300% περισσότερους θανάτους σε σχέση με τη Γερμανία είναι άρρωστο ( εννοώ τους τραχανοπλαγιαδες γιδοβοσκους) εσύ για βρισιά το έγραψες,σε πληροφορω ότι έχουν περισσότερο μυαλό από σένα.

   Διαγραφή
 15. ο Κούλης δεν χαϊδεύει τους ανεμβολιαστους. Τους εμβολιασμενους χαϊδεύει. Δεν θέλει να πάρει την πολιτική ευθύνη ενός ακόμα επιβεβλημένου κατά τη γνώμη μου μίνι περιορισμού. Δεν γίνεται να συνωστιζομαστε στα μπουζούκια ή να βγαίνουμε όπως άλλοτε. Δυστυχώς το εμβόλιο δεν έφερε την ελευθερία μας όπως ελπίζαμε. κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Αυστρίας , να πάρουν μια ανάσα τα νοσοκομεία μας για τρεις λόγους. πρώτον ) αυτοί που πήραν την απόφαση να εμβολιαστούν τώρα , δικαιούνται να προλάβουν να χτίσουν τείχος προστασίας. δεύτερον) οι εμβολιασμενοι που θα κολλήσουν κ θα χρειαστούν νοσοκομείο , όσοι κι αν είναι αυτοί δικαιούνται να βρουν διαθέσιμη κλίνη. τρίτον ) καλό είναι τα Χριστούγεννα να μην μας βρουν με τόσους θανάτους κ τόση πίεση στο εσύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ