Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θυμάστε το ανανεωμένο κιόσκι στον Αλιάκμονα; Ε, ξεχάστε το!

Θυμάστε το κιόσκι στον Αλιάκμονα που πριν λίγο καιρό είχαν αναλάβει να καλλωπίσουν τα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας Βέροιας; Που αποκατέστησαν και έβαψαν τα σπασμένα παγκάκια και μάζεψαν όλα τα σκουπίδια που είχαν αφήσει συμπολίτες μας; Αν δεν θυμάστε, δείτε εδώ και εδώ
και μην κάνετε τον κόπο να πάτε να το δείτε από κοντά... Γιατί; Γιατί δυστυχώς το κιόσκι επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση με τη... βοήθεια κάποιων ασυνείδητων συμπολιτών μας, που όχι μόνο ξαναγέμισαν σκουπίδια στο σημείο αλλά μέχρι και το παγκάκι έσπασαν!


Τη θλιβερή διαπίστωση έκαναν τα ίδια τα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας Βέροιας που φτάνοντας στο σημείο τις προηγούμενες ημέρες αντίκρυσαν τις απαράδεκετες αυτές εικόνες. Τι να πεις... Όπως μάθει κανείς.

«Το κιόσκι που με κόπο καθαρίσαμε και επισκευάσαμε κατέληξε να είναι στην ίδια κατάσταση με την οποία ήταν. Για κάποιο λόγο μέχρι και το ξύλο είναι σπασμένο και λείπει. Πραγματικά είναι μια θλιβερή εικόνα που αντικρίσαμε, δεν έχουμε λόγια για αυτήν την κατάσταση... Χρειάζεται οπωσδήποτε ένας κάδος από τον Δήμο στον χώρο!», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου στο facebook.





17 σχόλια:

  1. "Οι χειρότεροι βάρβαροι που πέρασαν απ' αυτόν τον τόπο είναι οι Νεοέλληνες"

    Γιάννης Τσαρούχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα εγινε καυσοξυλα για το χειμωνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμβόλια και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ηλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δεν λέτε τα πράγματα με το όνομά τους ?
    Είναι οι λαθρομετανάστες που κάθε μέρα κάνουν διακοπές και λιάζονται γύρω από το ποτάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού ορισμένοι δεν είναι άνθρωποι!! Στο σπίτι τους έτσι κάνουν? Ή εκεί έχει παντόφλα από τη μαμά?? Βρομιάριδες ! Ντροπή ρε όπως λέει πριν μήνες τα παιδιά χωρίς καμία ανταμοιβή το καθάρισαν όπως και άλλα σημεία, δεν μπορούν αυτοί που πάνε να το διατηρήσουν??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. πάλι το κράτος;;εξήγησε σε παρακαλώ γιατί;;;

      Διαγραφή
  7. Ολα αυτά, χρόνια τώρα, ειναι αποκλειστικά δικά μας. Κυρίως απο πιτσιρικάδες. Καμια σχέση οι λαθρομετανάστες εκει ψηλά. Γύρω απο τη γέφυρα ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η λαθρομετανάστες δεν πάνε τόσο πάνω απλά κάποιοι είναι απολίτιστοι ούτε το χώρο που κάθονται δεν σέβονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. ----------------
    Ανώνυμος1 Νοεμβρίου 2021 - 6:39 π.μ.

    Για να μείνουν καθαροί οι χώροι, χρειάζεται να γίνουν ΜΌΝΟ δύο πράγματα.
    1.Αυτοι που συχνάζουν εκεί να μην πετάνε στη φύση, τα απορυμματα τους αλλά να τα παίρνουν μαζί τους σε μία σακούλα και να τα πετάνε σε κάδους στην πόλη.
    2.Ο Δήμος και συγκεκριμένα η αντιδήμαρχεια καθαριότητας, να συγκροτήσει συνεργείο που θα εντοπίζει σημεία της πόλης που χρειάζεται να στείλει προσωπικό και περιοδικά να κάνει καθαρισμό.

    Ο εθελοντισμός δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μια προσπάθεια του ατόμου να προσφέρει στην κοινωνία όπου ζει.
    Όση προσπάθεια χρειάζεται να αλλάξουμε συμπεριφορές ατόμων που πετάνε σκουπίδια κάτω, η, στον δήμο να φροντίζει τα περιαστικά άλση και να μην τα αφήνει στη τύχη τους, άλλη τόση, χρειαζεται και στο κίνημα του εθελοντισμού ώστε οι παρεμβάσεις του να μην είναι κουβάλημα νερού με το κόσκινο.
    Εκτός αν είναι αυτοσκοπός.
    Οποίος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει.
    ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΈΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΎ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΎ, Η, ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΚΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΏΝ ΜΑΣ. Η ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΑΛΛΆ ΜΕ ΤΗΝ ΜΈΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΉ ΤΗΣ. ΠΩΣ;
    Αλλιώς, θα μοιάζει η προσπάθεια με τη φιλανθρωπία των συσιτιων της εκλησσιας, ταιζουμε ένα πιάτο φαΐ του πενιτες, αλλά δεν κάνουμε κάτι να μην υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι τους.

    Εδώ σε θέλω.

    (εκτός αν είναι αυτοσκοπός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάδος πράσινος υπάρχει εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή αν δεν εχει κάδο εκει που πας εσύ, τυα πετάς κάτω; Δεν τα παίρνεις μαζί σου για τον κοντινότερο κάδο; Ούτε στα παιδιά σου έμαθες να κάνουν αυτό ακριβώς;

      Διαγραφή
  11. Δυστυχώς όμως δεν καταλαβαίνουν οι Έλληνες ,όσοι από εμάς ζήσαμε στο εξωτερικό ξέρουμε από καθαριότητα και σεβασμό στο περιβάλλον ,οι εδώ ξέρουν να πετάνε και να καταστρέφεουν,αυτή είναι η αλήθεια, μπροστά στα μάτια μας σε καθημερινή βάση και σου τι λέει και από πάνω στο σπίτι σου τα πετάω η χαλάω.. ΝΤΡΟΠΉ και μόνο τα παραδείγματα από τον οικείο περιβάλλον παιδεία δεν θα αποκτήσουν ποτέ,και μην ρίχνουμε το βάρος στους ξένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν είναι μόνο το να πετάξεις το σκουπίδι στον κάδο.
    Ακόμα πιο ψηλά στην συνείδησή μας θα πρέπει να είναι η προσπάθεια να μην παράγουμε σκουπίδια. Είναι αναγκαίο πλέον να βάλουμε στη ζωή μας επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια/κουπες καφέ που θα έπρεπε να πριμοδοτούνται από τους εκάστοτε ιδιοκτήτες καφέ/μπαρ. Αντ'αυτού σε επιδοτούν με πλαστικό μπουκαλάκι νερό. Πείτε ΟΧΙ στα ΔΩΡΕΑΝ μπουκάλια νερό όχι στα πλαστικά.
    Πιείτε έναν καφέ στο πόδι στο καφέ και πηγαίνετε τη βόλτα σας. Τόσο κουλ είναι πια να κουβαλάς φρέντο καπουτσίνο 35 ζαχαρίνες και καλαμάκια που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχει και ακόμα ένα επίπεδο σε αυτήν την ιστορία με το κιόσκι. Λόγω της τρέλας με τα social media πολλά μέρη στην Ελλάδα και παγκοσμίως γίνονται must προορισμοί για πολλούς Influencers οι οποίοι σπάνια φημίζονται για την παιδεία τους, όχι όλοι. Προκείμένου λοιπόν να ικανοποιήσουν την αυταρέσκειά τους σπεύδουν να ποστάρουν φωτογραφίες από δημοφιλή σημεία με συνέπεια να τους βρωμίζουν.
    Τέλος, πιστεύω οτί οι πραγματικοί φυσιολάτρες δεν χρειάζονται κιόσκια. Το πολύ ένα παγκάκι να ξαποστάσουν αν δεν υπάρχει ένας κορμός δέντρου η μια πέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νεαροί γιούφτοι και καγκουρες. Τους εχω δει να φεύγουν από εκεί και να αφήνουν τα πάντα. Και κάδο να είχε δεν θα κουνουσανε το κουλό τους να ρίξουν τα σκουπίδια τους μεσα. Γιατι; γιατι δεν έχουν παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ