Quantcast

http://picasion.com/

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών: Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα τον υποχρεωτικό εμβολισμό για τους άνω των 60 ετών. Ο πρωθυπουργός μάλιστα ανακοίνωσε πως για όσοι ανεμβολίαστοι, άνω των 60 ετών, δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα (δείτε εδώ). Ενα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση της υποχρεωτικότητας του εμβολισμού με βάσει τα επιστημονικά και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα δεδομένα που οδήγησαν στην απόφαση της υποχρεωτικότητας
  • 9 στους 10 θανάτους από COVID αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών
  • 7 στους 10 διασωληνωμένοι ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 60 ετών
  • 8 στους 10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι
  • τον τελευταίο μήνα, η αύξηση των νέων ραντεβού στην πληθυσμιακή ομάδα άνω των 60 ετών είναι μόλις 3% έναντι 5-15% στις υπόλοιπες ηλικίες, ενώ ο κίνδυνος είναι αντιστρόφως ανάλογος για αυτή την ομάδα πληθυσμού.
  • σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Δανία που έχουν πετύχει 99% εμβολιασμό σε αυτή την ομάδα η πίεση στο σύστημα Υγείας και η απώλεια ζωών είναι έως 10 φορές μικρότερη από ό,τι στην Ελλάδα
Τα μέσα προστασίας και πειθούς που προηγήθηκαν

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση πριν καταλήξει στην απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών είχε ακολουθήσει συγκεκριμένες πολιτικές πειθούς για όσους είχαν αρνητική στάση απέναντι στα εμβόλια. Μάλιστα είχαν ληφθεί μέτρα, κάποια από τα οποία, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που εφάρμοσε όπως η ελεγχόμενη πρόσβαση (COVID free app) σε κλειστούς χώρους και η δωρεάν καθολική διάθεση self test.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση είχε προσχωρήσει σε:

  1. πρόγραμμα κατ οίκον εμβολιασμού κατάκοιτων ηλικιωμένων σε εφαρμογή από το καλοκαίρι. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος εμβολιάστηκαν περίπου 19.000 πολίτες.
  2. πρόγραμμα κινητών κλιμακίων εμβολιασμού σε όλες τις δυσπρόσιτες ορεινές και νησιωτικές περιοχές.
  3. στενή συνεργασία με ΚΕΔΕ δήμους για στοχευμένες παρεμβάσεις όπου είναι αναγκαίο
  4. απαγόρευση πρόσβασης σε κλειστούς χώρους εστίασης για τους ανεμβολίαστους πολίτες από το καλοκαίρι και σε όλους τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και αθλητισμού από τις αρχές Νοεμβρίου
  5. συστηματική και διαρκής καμπάνια ενημέρωσης από τον Ιανουάριο για τους κινδύνους των μεγαλύτερων ηλικιών συν χρονική προτεραιότητα στον εμβολιασμό από τους μεγαλύτερους προς τους μικρότερους.
  6. η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που εφάρμοσε την εφαρμογή ελεγχόμενης πρόσβασης (COVID free app) σε κλειστούς χώρους από τον Ιούλιο 2021 και η πρώτη ευρωπαϊκή που άνοιξε τη δυνατότητα αναμνηστικής δόσης σε όλους τους ενηλίκους 18+ από τον Οκτώβριο 2021
  7. η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα μαζί με τη Γαλλία που ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση είναι προϋπόθεση ολοκληρωμένου εμβολιασμού για τους 60+ μετά την πάροδο 7μήνου
  8. ένταξη ιδιωτών γιατρών από τον Ιούλιο για να μπορούν να πραγματοποιούν στο ιατρείο ή στο σπίτι εμβολιασμούς
  9. πρόγραμμα εμβολιασμού σε ειδικούς πληθυσμούς (μετανάστες Ρομά κοκ)
  10. η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που εφάρμοσε τη δωρεάν καθολική διάθεση self test στον πληθυσμό από την άνοιξη του 2021 διασφαλίζοντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και στη νέα σχολική περίοδο.
Δωρεάν sel test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Παράλληλα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εν όψει των Χριστουγέννων, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς. Γι αυτό και θα δοθούν δωρεάν self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου «ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


31 σχόλια:

  1. Η πιο ανίκανη και διεφθαρμένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάγκας ο Κούλης.Αφου η οικονομία της χώρας έχει διαλυθεί και έσοδα δεν υπάρχουν,επιβάλει χαράτσι εκατό ευρώ το μήνα στους Έλληνες και γεμίζουν τα δημόσια ταμεία.
    Πραγματικά πολιτική διάνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό, μπράβο Κυριάκο. Με αυτό το τρόπο βοηθάς στη καταπολέμηση της πανδημίας αλλά και να πέσει γρήγορα η δεξιά από τα πρόστιμα. Εύγε, σου βγάζω το καπέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπότε οι έξυπνοι θα μπουν στο σύστημα στις 16 Γενάρη, θα δηλώσουν ημερομηνία πρώτης δόσης τον Απρίλιο και θα την βγάλουν λάδι. Να χαμε να λέγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κακώς τους επιβάλλει τον εμβολιασμό. Εάν πεθάνουν οι γέροι άνω των 65 που έχουν τεράστιες συντάξεις, σώζουμε το ασφαλιστικό σύστημα.Καλό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχου το θεό τούς,δεν σέβονται τίποτα και κανέναν.Οι βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ τι έχουν να πούνε;στον αντίχριστο προθυπουργό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ
    ΕΓΙΝΕ ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κεντροδεξιό; Με Βορίδη, Άδωνη, Πλεύρη μπροσταρηδες και Οικονόμου ντελάλη;

      Διαγραφή
  9. Για λύπηση είναι ο πρωθυπουργός όπως και οι άνθρωποι που ασπάζονται τις απόψεις και τα μέτρα.. Ξυπνήστε από το λήθαργο.. Ο Θεός είναι το παν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ" ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝ ΜΥΑΛΟ!

      Διαγραφή
    2. Το παν, ειναι ο Πέτρος.

      Διαγραφή
  10. Αντί νά κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή να περιορίσει τους εμβολιασμένους, που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα ειδικά στις λαϊκές αγορές κυνηγάει να βγάλει από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους γέρους που δεν βγαίνουν από το σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τωρα που θα πέσει ο Κούλης και θα ξανάρθει ο Σύριζας, καραμέλες να πάρουμε για να κερνάμε. Ο λόγος του συμβόλαιο. Ασε που εχει και το ηθικό πλεονέκτημα. Απο που το έχει; Και τι σε νοιάζει εσένα; Μήπως εισαι δεξιός; Φασίστας; Αφου εισαι, δεν δικαιούσαι να ρωτάς. Μη μου λές εμένα δεν εισαι. Εγω θα σου πω τι είσαι. Εχω και το κληρονομικό χάρισμα αν θες να ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δέχομαι ότι ο Κούλης είναι κακός στρατός και ανάποδος. Εσείς που συμβουλευεστε το Facebook και όχι τους φίλους σας γιατρούς πόσο μυαλό έχετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σίγουρα έχουμε δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χορτάσαμε Δημοκρατία από την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. , Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμενοι ΝΤΡΟΠΗ

      Διαγραφή
  15. ΕΔΩ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ - ΑΝΟΡΓΆΝΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ Ο ΚΟΥΛΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η ανάλυση σου,μόνο που ο Κούλης θεωρεί ότι οργάνωσε σωστά και καλά το ΕΣΥ,και φταίνε μόνο οι άλλοι"οι οποιδηποτε"!

      Διαγραφή
  16. Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο? γιατί το λέμε άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ζαβό μας κατέστρεψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. επιτέλους μια σωστή απόφαση, άργησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο οι βολεμένοι και τα κομματόσκυλα στηρίζουν πλέον τον Κούλη.

      Διαγραφή
    2. Αντε να φύγει ο Κούλης. Δεν τον θέλουμε. Και οταν με το καλό έρθουμε εμείς του ΣΥΡΙΖΑ, θα δείτε. Αν δεν αυτώσουμε τα αυτά να με αυτώσετε. Με εναν νόμο και ενα άρθρο. Ηδη ετοιμάζουμε κάτι νταούλια. Δεν ξέρω γιατί αλλά για να τα ετοιμάζουν, μάλλον ετοιμάζονται να τετοιώσουν. Ξεκάθαρα πράγματα.

      Διαγραφή
    3. Αμήν να έρθετε να μας σώσετε. Ξεκάθαρα!!!

      Διαγραφή
  19. Κυριάκο, 100 ευρώ είναι λίγα, 50.000 ευρώ έπρεπε να βάλεις. Ξέρεις τι θα έπερνες? τη μπουτσ-ουάνα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ