Quantcast

http://picasion.com/

Δύο ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρόγραμμα Άθληση για Όλους και ΔΕΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 263/2021 και την αρ. 264/2021 αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση των δύο παρακάτω ψηφίσματος που αφορούν το πρόγραμμα Άθληση για Όλους και την ΔΕΗ. Αναλυτικά: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εκφράζει την ανησυχία και τη δημόσια αντίθεσή του για την απόφαση διακοπής της χρηματοδότησης των προγραμμάτων Άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο.), που χρόνια τώρα αποτελούν βασικό πυλώνα αθλητισμού στη χώρα μας. Ενός προγράμματος που ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το έτος 1983.

Υπερασπίζεται την ανάγκη της συνεχούς απρόσκοπτης και ενισχυμένης εφαρμογής του Προγράμματος Άθληση για Όλους και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού όπως και από τη Γ.Γ.Α. να επανεξετάσει άμεσα το θέμα και να ακυρώσει την απόφαση που κοινοποιήθηκε στους Δήμους της χώρας, στην οποία αναφέρεται ότι δεν θα συμμετέχει οικονομικά την περίοδο 2021-2022 στα Προγράμματα Άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο.) που χρόνια τώρα αποτελούν βασικό πυλώνα μαζικού αθλητισμού και προσφέρουν εργασία σε πτυχιούχους φυσικής αγωγής.

Στον Δήμο μας ειδικότερα λειτουργούσαν αρκετά τμήματα μαζικού αθλητισμού και τμήματα αθλητισμού ΑΜΕΑ, όπου αθλούνταν μεγάλος αριθμός δημοτών και απασχολούνταν ικανός αριθμός πτυχιούχων φυσικής αγωγής από την περιοχή μας.

Κατόπιν τούτων το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει με το παρόν ψήφισμα την αντίθεση, την ανησυχία του και διεκδικεί από τους αρμόδιους φορείς την επαναχρηματοδότηση των προγραμμάτων Π.Α.γ.Ο. και τη συνέχιση λειτουργίας τους σε όλους τους Δήμους της χώρας».

Ψήφισμα για την ΔΕΗ

«Το Δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της Κυβέρνησης να εκχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Δ.Ε.Η Α.Ε. στους ιδιώτες, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των τιμολογίων, γεγονός που θα στερήσει τη δυνατότητα της χρήσης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και χάνεται έτσι ένα εργαλείο άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής».

4 σχόλια:

  1. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΕΑΚ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ.???ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑ ΑΘΛΗΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΩΣΕΙ.ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΕ "ΚΑΠΟΙΟΥΣ" ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΟΛΗ Η ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέγα θέμα έθιξε ο αναγνώστης, το πρόβλημα με το το ΕΑΚ έχει παραγίνει... Να ασχοληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με το γεγονός ότι ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΑΚ σε όφελος ΚΑΠΟΙΩΝ που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!!! Αλήθεια τώρα σε ποια πόλη συμβαίνει αυτό, να δίνουν στο κοινό μόνο ΑΚΥΡΕΣ ΩΡΕΣ στις οποίες ο κόσμος δουλεύει και δεν μπορεί να πάει να αθληθεί; ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα αιώνια μαγαζάκια, θέλετε κύριοι να κάνετε συλλόγους και να βγάζετε λεφτά; ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΧΩΡΟΥΣ και αφήστε τους δημοτικούς(χώρους) στο κοινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως βλέπουμε την φωτογραφία, ο τρίτος απο δεξιά, κακώς διαφωνεί. Χαλάει την ομοψυχία του ΔΣ. Φως φανάρι η δυναμική του ΔΣ, σπάνιο φαινόμενο στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ