Quantcast

http://picasion.com/

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: «Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου μας οδηγεί σε νέους αγώνες»

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Σαράντα οκτώ χρόνια μετά τιμούμε στις 17 Νοέμβρη, τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου που οδήγησε στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών. Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, που μας δείχνει ότι με τη δράση μας, μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα και κυβερνήσεις που μοιάζουν ακλόνητα.

Ο αγώνας για την παιδεία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι σημείο αναφοράς και μια παρακαταθήκη για την ιστορία του τόπου μας.

Η κυβερνητική αυθαιρεσία και καταστολή της ΝΔ, δείχνουν ότι το σύνθημα ``ψωμί, παιδεία, ελευθερία΄΄ παραμένει επίκαιρο και μας οδηγεί σε νέους κοινωνικούς αγώνες.

Κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και των δομών υγείας, που βάναυσα θέλει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ να κτυπήσει, δημιουργώντας ένα κράτος τρομοκράτη.

Διεκδικούμε ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό, δημόσιο στο λαό και στη νεολαία. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην μόρφωση όλης της νεολαίας, από οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα και αν προέρχεται.

Σήμερα ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ορίζεται κυρίαρχα από το καθήκον να νικήσει η ζωή! Να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες που έχει αυτή προκαλέσει! Να θωρακίσουμε την κοινωνία από το τρομακτικό κύμα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος! Να βγούμε όρθιοι κ νικητές!

Θα τιμήσουμε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς, τους εξόριστους και τους φυλακισμένους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να τιμήσει αγωνιστικά, να συμμετέχει ειρηνικά, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του πολυτεχνείου».

13 σχόλια:

  1. Αμήν.
    Στο πρόσωπο του Αλέξη, βλέπουμε την συνέχιση του αγώνα για ψωμί, παιδεια, ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά, συνεχώς αγώνες ;
    Πότε ξεκουράζεστε ;
    Θα γίνετε κυβέρνηση και θα είστε κουρασμένοι.
    Για προσέξτε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και υπάρχει,θα σου άρεσε να μην υπάρχει?

      Διαγραφή
  4. Να ενημερώσω τον ΣΥΡΙΖΑ πως σύμφωνα με το πόρισμα που εξέδωσε ο εισαγγελέας Τσεβάς το 1974 κατόπιν παραγγελίας της Ελληνικής Βουλής, ουδείς νεκρός υπήρξε εντός του Πολυτεχνείου, και για αυτό τον λόγο εντός του Πολυτεχνείου δεν υπάρχει καμία πλάκα η μνημείο με ονόματα νεκρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ να ενημερώσω εσένα, ψάξε για τον Τσεβα πρώτον και δεύτερον, μετά το ντου του τανκ ποιοι κάναν κουμάντο στην πύλη του Πολυτεχνείου; Τέλος οι καταγεγραμμένοι από την χούντα νεκροί,μήπως σκοτώθηκαν σε τροχαίο με τανκ,φυσικά όχι όλοι και ούτε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια,την οποία ήξερε ο Τσεβάς και εσύ.

      Διαγραφή
  5. Re ai sixtir apo do lesia. Milate k gia nekrous. Atheoi esis pu gnorizetw apo tetia. Tsirka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι αλλο χουντοναζιδιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα 18 Νοεμβρίου 2021 - 12:14 π.μ, ηθελα να σε ειχα στη Βουλγαρία την δεκαετία του 70. Να σου φεύγουν τα τσίσα κόμπο κόμπο. Να παρακαλάς τις αγκινάρες να σε λυπηθούν.

      Διαγραφή
  7. Τα πλήθη κόσμου, μαζεύτηκαν στην πλατεία για να τιμήσουν την επέτειο. Διακόπηκε η κυκλοφορία, μέχρι την Ελασσόνα, αφου οι εορτάζοντες, κατέκλυσαν και το οδόστρωμα. Τα λάβαρα της επανάστασης κυμάτιζαν. Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν γιατι κάποιοι απέναντι τηγάνιζαν. Ψάρια και ψαροκροκέτες. Πέστε μου ένα πράγμα που το πλησίασαν στα δεκα μέτρα αριστεροί και δεν έγινε σαν τα μούτρα τους. Τι ακούμπησαν και δεν το κατέστρεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν γνωρίζανε αυτοί που σκοτώθηκαν πέριξ του πολυτεχνείου, ποιοι θα καταθέτουν στεφάνια και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με μηνιάτικο από ελληνική βουλή παχύ, θα τρώγανε πάστα στην ομόνοια και θα άφηναν τον αγώνα για τη Κυριακή στο Καραϊσκάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ