Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Μάχη των Πάγκων: Το πλάνο του Δερμιτζάκη και το αντί πλάνο του Τυριακίδη... Γράψατε Άσσο!

Η Βέροια έκανε αυτό που όφειλε, όντας θεωρητικά ανώτερη από τον Αλμωπό Αριδαίας το οποίο φάνηκε και στο γήπεδο στην πράξη. Ο κυρίαρχος ρόλος της ομάδας του προπονητή της Βέροιας, είχε αποτέλεσμα και αν ήταν η ομάδα λίγο τυχερή, το σκορ θα είχε λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Αλμωπός, όπως γράψαμε πριν λίγες ημέρες, είναι ατομικά αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι, έχοντας περισσότερο νεαρούς παίκτες, με αγωνιστικό πλάνο να αμυνθεί και σε κάποια μακρινή ξαφνική μπαλιά να κινηθούν τα φορ, διεκδικώντας κάτι καλό στον αέρα και περιμένοντας το.... τσαφ του αντίπαλου.

Ο Βασίλης Αλαμπορινός παρουσιάζει τις τακτικές των δυο προπονητών...


★ Παύλος Δερμιτζάκης

Ο βασικός του σχηματισμός οργάνωσης θέσεων ήταν το 4-2-3-1 , όπου στην αμυντική οργάνωση γινόταν για λιγα λεπτά λίγοκι έπειτα καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το κλασσικό 4-4-2 είτε με Πασά- Baidoo ειτε με Πασά - Μούργο για την 1η γραμμή του block ψηλά στο pressing. Ο επιθετικός σχηματισμός ήταν το 4-3-3 με τον Γιακουμάκη σαν 2ο φορ πίσω από τον Πασά και τους Baidoo και Μούργο στις πτέρυγες.

Επίσης, κατά το πρώτο εικοσάλεπτο, το τακτικό επιθετικό πλάνο της Βέροιας, ήταν τέτοιο που εναλάσσονταν αυτοί οι 4 σε πλευρές και ρόλο. Έτσι η Βέροια μπέρδεψε αρκετά την 5άδα τελικής γραμμής του block της Αριδαίας, προκαλώντας τον αντίπαλο, συνδυάζοντας με γρήγορους αυτοματισμούς κι εν τέλει παρήγαγε επιθετική υγεία.

Στο κομμάτι του κέντρου, υπήρξε ένα καλό δίδυμο με Οικονόμου και Γαβριηλίδη, οι οποίοι δεν δεχθηκαν.... τρυπήματα, με αποτέλεσμα ο Αλμωπός να σηκώνει μονίμως τη μπάλα προς το καρούμπαλο της μεγάλης περιοχής, περιμένοντας αυτό το κάτι, που όμως δεν ήρθε.

Προς το τέλος του αγώνα, αν και δέχθηκε η Βέροια σχετική πίεση με γεμίσματα στην περιοχή κυρίως από στατικές φάσεις, δεν κινδύνεψε πολύ σοβαρά αν και θέλει δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα. Πέρασε ο προπονητής της Βέροιας και 3ο χαφ για τα τελευταία λεπτά ( Μπλέτσας) και κατάφερε να πάρει τη νίκη.

★ Γιώργος Τυριακίδης

Είπαμε πως η ομάδα του Αλμωπού έχασε φέτος κάποιος ποιοτικούς και σχετικά έμπειρους ποδοσφαιριστές. Φέτος στηρίζετσι περισσότερο σε νεαρούς που τρέχουν, εμμένοντας κυρίως στο αμυντικό πλάνο του βασικού σχηματισμού 3-5-2 που γίνεται 5-3-2 και σε μακρινές μπαλιές οπως είπαμε στο 4-3-3 ..

Μόνο που αυτές οι μπαλιές στον αέρα, κατά μεγάλο ποσοστό δεν είχαν ξεκάθαρη στόχευση, ήταν στο.... περίπου, στο πουθενά και στο γενικά μπροστά. Οι έμπειροι αμυντικοί της Βέροιας αν κι έκαναν κάποια λάθη, δεν τους κόστισε.

Η ομάδα του Τυριακίδη στην ουσία δεν έβγαλε οργανωμένες επιθέσεις έναντι της Βέροιας κι απείλησε σχεδόν μονάχα με στατικές εκτελέσεις φάουλ.

Επίσης, έντονες ήταν κατά στιγμές οι διαμαρτυρίες του πάγκου του προς τον διαιτητή, χωρίς όμως ιδιαίτερο λόγο. Έλαβαν και 2 άτομα κιτρινη κάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ