Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

520 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα

Οι επιδοτήσεις για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και τα επενδυτικά σχέδια συνεργασίας πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα αποτελούν τους βασικούς άξονες διαχείρισης της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα. Οι δράσεις που θα επιδοτηθούν από τον μηχανισμό χρηματοδότησης παρουσιάστηκαν σε χθεσινή εκδήλωση από την ΕΘΕΑΣ με τη συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, της Εταιρείας ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε και τεχνικού συμβούλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ, Χρήστο Γιαννακάκη το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο με τη διάθεση 185 εκατ. ευρώ: «Η επιδότηση αντιπροσωπεύει το 50% της συνολικής δαπάνης όπου επενδυτικού σχεδίου ή του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων και θα ακολουθήσει συνεργασία που αφορά και τους συνεταιρισμούς, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο ίδιος.

Στις εν λόγω διαδικασίες θα συμμετάσχει η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε. Παράλληλα θα υπάρχει συμβουλευτική συμμετοχή για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών προκειμένου οι αγρότες να γνωρίζουν τις ποικιλίες της αγοράς, όσες είναι ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή αλλά και στο ζήτημα της κατανομής των δενδρώδων καλλιεργειών.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Υπ.Α.Α.Τ κ. Γαλατούρας παρουσίασε το σχετικό πρόγραμμα για τους συνεταιριστές ενώ ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χανιωτάκης αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία των τραπεζών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ και από την Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχαν οι κύριοι Πολιτάκης, Μαλαματένια, Τολάκης, Παπαδημητρίου, Γιαννόπουλος και Καμπούρογλου από την Κεντρική Υπηρεσία.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ