Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Toni - Η ταινία μικρού μήκους από τη Βέροια ταξιδεύει στα μεγάλα Φεστιβάλ!

Η βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που διαδραματίζονται στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Toni”, είναι ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα του Βεροιώτη σκηνοθέτη Roman Filiev και ήρθε για να σαρώσει όλα τα βραβεία. Το φιλμ, αποτυπώνει την αληθινή ιστορία ενός νεαρού Αλβανού μετανάστη που αναγκάζεται να αφήσει την χώρα του και τους αγαπημένους του, για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή εκτός των Αλβανικών συνόρων. Το σενάριο της ταινίας έχουν γράψει η Νίκη- Αλεξάνδρα Χαριλάου και ο Roman Filiev, ενώ την μουσική σύνθεση έχει γράψει ο Μίμης Νικολόπουλος.



Τους ρόλους ενσαρκώνουν ο Toni Sulo ως Toni, η Maria Sulo ως η μητέρα και οι: Πέτρος Μαλιάρας, Τάσος Θώμογλου, Giorgi Kipiani και Martino Biassoni. 

Το πρώτο βραβείο για την ταινία δεν άργησε να έρθει, καθώς η μουσική που έχει γράψει ο Μίμης Νικολόπουλος κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής στο Best Istanbul Film Festival (Φεστιβάλ Ταινιών της Κωνσταντινούπολης), δείχνοντας ότι η πορεία στα επόμενα Φεστιβάλ αναμένεται εξαιρετικά ελπιδοφόρα!



Συγκεκριμένα, η ταινία θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ των Καννών, στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών των Τυράννων, στο Φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων, ενώ πρόσφατα ο δημιουργός της Roman Filiev, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Οντάριο στον Καναδά.






Ο “Toni” κάνει ένα υπερατλαντικό ταξίδι, μοιράζεται την ιστορία του, καθώς και την ιστορία της γειτονικής χώρας σχετικά με την κρίση που βίωσε την δεκαετία του '90, κάνοντας την πόλη μας περήφανη για αυτό το κατόρθωμα.

«Μοιραζόμαστε τη χαρά μας μαζί σας και δεν ξεχνάμε πως τα σύνορα είναι απλά γραμμές πάνω στον χάρτη», τα λόγια των δημιουργών στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.




Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το τρέιλερ του φιλμ “Toni”, θα δείτε στο facebook  και το IMDB όπου η βαθμολογία της ταινίας ξεπερνάει τα 9,5*!






11 σχόλια:

  1. Τα σύνορα είναι γραμμές πάνω στον χάρτη, που πέρασαν κάποιοι είτε αλβανοι είτε αλλης εθνικότητας για μια καλύτερη ζωη,ΑΛΛΑ σε αυτές τις γραμμές ,και για αυτες τις γραμμες αφησαν τα νειατα και τα κοκκαλα τους άταφη ακλαφτη απο συγγενεις και φιλους και αδιάβαστη απο παππα πολλοί πατριώτες πολλων πατριδων.

    Καλή η κουλτούρα ,αλλά μείνετε μέχρι εκεί που πρέπει και μην τα ισοπεδωνετε ολα φορωντας ενα φουλαρι στα φουαγιε κρυων αιθουσων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναφέρεστε σε άλλη περίοδος της σύγχρονης ιστορίας. Εδώ νομίζω αποτυπώνεται μια αληθινή και πολύ προσωπική ιστορία. Αν προτιμάτε πολεμικές ταινίες και ταινίες προπαγάνδας, υπάρχει μεγάλη γκάμα στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Πάντως όλες αυτες οι ιστορίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά σε όλο τον πλανήτη και δεν νομίζω ότι ταιριάζει η υπόδειξη σας για την κουλτούρα των δημιουργών, αλλά εσείς ισοπεδώνετε την συζήτηση . Τα σύνορα είναι γραμμές πάνω στον χάρτη, όπως είπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 1.34.

      Τα σύνορα είναι γραμμές πάνω στον χάρτη, μόνο αν εισαι οικονομικός μετανάστης.
      Είστε ψευτοκουλτουριαρηδες γιατί νομίζεται(ε) ότι οι ζωές και τα νειατα, που πέσανε πάνω σε αυτές τις γραμμές είναι αντικείμενο πολεμικής ταινίας.

      Υποκουλτούρα του κερατα, με κακόγουστα φουλάρια, σε κακογουστες αίθουσες προβολής,με θεατές δημόσιους υπαλλήλους, αποφοίτους φιλοσοφικής που πριν παρακολουθήσουν βαθυστοχαστες ταινίες μικρού μήκους φοράνε πλεχτο κασκόλ τυλιγμένα στο λαιμό για το στυλ και το κρύο.

      ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ (ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΈΓΙΝΕ Η ΜΆΧΗ) , ΞΗΜΕΡΏΜΑΤΑ, 10 ΛΕΠΤΆ ΠΡΙΝ ΤΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΛΙΟΥ, ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΟΪΡΆΝΗ ΔΊΠΛΑ ΣΤΗ ΛΊΜΝΗ, ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΊΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΆΛΛΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΈΝΤΕ ΛΕΠΤΆ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΌ ΣΤΑΘΜΌ.
      ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ.
      ΑΝ ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΊ ΠΈΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΚΑΙ ΌΧΙ, ΟΣΟΥΣ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΙ ΥΠΈΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΌΛΑ ΚΑΛΆ. ΘΑ ΧΑΡΕΊΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΊΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.
      Είναι φαινομενο των ημερών, η κατάργηση συνόρων, θρησκειών, του φυλου.

      Διαγραφή
    2. Τα σύνορα είναι γραμμές στον χάρτη. Όλοι βρισκόμαστε εδώ σήμερα, μπορούμε να συζητάμε και να το παίζουμε κουλτουριάρηδες ή πατριώτες, επειδή οι πρόγονοί μας πολέμησαν για να υπερασπιστούνε σύνορα αλλά μπορεί και να σκοτώσανε για να κατακτήσουν, μπορεί ακόμα να πέρασαν τα σύνορα νύχτα να σωθούν ή ακόμα και να εκδιώχθηκαν όσο καιγόντουσαν τα σπίτια τους. Αρκετά χρόνια μετά κάποιοι κουλτουριάρηδες όπως τους αποκαλείς αποφάσισαν να αποτισουν φόρο τιμής και να αποκαταστήσουν την αλήθεια για αυτές τις χαμένες ψυχές. Αν θέλεις βλέπε μόνο ταινίες του Σμαραγδή ή όποιου άλλου ταιριάζει στα φρονήματά σου, αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό που σου παρουσιάζουν. Πάμε και Δοιράνη πάμε και Βρετανία, Γαλλία, Ινδία να δουμε τι θα λέγανε οι μανάδες των παιδιών που σκοτώθηκαν και θαφτηκαν (στην καλύτερη περίπτωση) στο Ζέιτενλικ. Και μετά πάμε να δούμε και καμιά ταινία μαζί, δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε. Τέλος, ουδεμία σχέση έχω με το σινεμά και ειδικότερα με την συγκεκριμένη ταινία, απλά θα πήγαινα με χαρά να τη δω γιατί μου φαίνεται καλή.

      Διαγραφή
  3. Το φαινόμενο των ημερών είναι οι φασίστες που το παίζουν πατριώτες ανώνυμε 2.24 γίνατε αυτό που κράζετε. Είμαστε όλοι μετανάστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φασιστας (6.18) ειναι οποιος σκεπτεται ,ναι ειμαι .

      Αν δημοκράτης είναι, οποιος λεει οτι δεν υπαρχουν συνορα και πατριδες, ειμαστε ολοι κατοικοι του πλανητη γη χωρις συνορα ,πατριδες ,ηθη και εθιμα,ξεχωριστο πολιτισμο και εθιμα ο καθε λαος,να την τσιλτεψω την ψευτοδημοκρατια σας.
      Δε θέλω να γιμουμε ολοι σαν και εσας, γιατι θα ακριβύνει η τιμη του μαύρου στην αγορα λογω αυξησης της ζητησης και θα δημιουργηθουν στρεβλωσεις.

      Διαγραφή
    2. 1.34 εδώ (και στο 21.04 πάλι). Μετανάστες όλοι. Είτε περάσαμε τα σύνορα, είτε μας πέρασαν εκείνα. Αν μπορούσαμε να μάθουμε όλη την αλήθεια, πάλι δεν θα την πιστεύαμε. Καλό βραδάκι

      Διαγραφή
    3. Τι είναι αυτά που λες ρε μπαμπουΐνε μπαγλαμά;;!!Δηλαδή όποιος γουστάρει μπουκάρει όπου του καπνίσει και θα θεωρηθεί μετανάστης;Αν μπουκάρω στο σπίτι σου με το έτσι θέλω, θα με θεωρήσεις επισκέπτη;;!!!Άντε από'δώ ρε σούργελο...

      Διαγραφή
    4. Κοίταξε, συμφωνώ ότι η μετανάστευση έχει κάποιους κανόνες. Πρέπει να υπάρχει οργανωμένο σύστημα να καταγράφονται με χαρτιά να είναι νόμιμοι κλπ. Αντίστοιχα, ο δημόσιος λόγος έχει κανόνες. Δε μπορεί να μιλάς έτσι και να αποκαλείς και μπαμπουίνο ενώ αποδεικνύεται ότι είσαι αρκετά πιο κοντά στον κοινό μας πρόγονο.

      Διαγραφή
  4. Το φαινόμενο για γέλια είναι οι φασίστες να το παίζουν αντιφασίστες. Λύκοι με προβιά προβάτου. Εσεις όλοι μπορεί να είστε μετανάστες . Εμείς όχι.Οι Αλβανοί, δεν ηταν απλώς μετανάστες. Ηταν λαθρομετανάστες. Κι αν θες να κρατηθούν ισορροπίες, Να γίνει άλλη ταινία μικρού μήκους, για τα εγκλήματα των Αλβανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό πάλιωσε τώρσ, ελάτε να μαλώσουμε σε κανένα καινούριο ποστ του veriotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ