Quantcast

http://picasion.com/

Στο Μέγαρο Μαξίμου για θέματα της Ημαθίας ο Τσαβδαρίδης - Συνάντηση με Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προκειμένου να συζητήσει μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση και την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού. Στην κορυφή της ατζέντας, το ζήτημα της ενδεχόμενης αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των αγροτών, αλλά και το ζήτημα των αποζημιώσεων και σε ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις, πέραν των ίδιων των αγροτών, από τις ζημίες που και αυτές υπέστησαν από τους φετινούς ανοιξιάτικους παγετούς.

Αναφορικά με το πρώτο ζήτημα, ο κ. Τσαβδαρίδης μετέφερε στον Πρωθυπουργό τα σχετικά αιτήματα των φορέων του αγροτικού κόσμου, των συνεταιριστικών οργανώσεων και των ομάδων παραγωγών που αναφέρονται στην ανάγκη ενός νέου, πιο αντικειμενικού μοντέλου φορολόγησης των εισοδημάτων τους.

Παρέθεσε δε προς εξέταση και περαιτέρω διερεύνηση την πρότασή τους, για την επαναφορά του τεκμαρτού προσδιορισμού με αντικειμενικά κριτήρια, αυτή τη φορά όμως για το μεικτό και όχι για το καθαρό εισόδημα των αγροτών ως ανάχωμα στη διακίνηση προϊόντων χωρίς παραστατικά, κάτι που θα βοηθήσει όλη την αλυσίδα της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.

Όσον δε αφορά στο ζήτημα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών από τους παγετούς, ο κ. Τσαβδαρίδης μετέφερε στον Πρωθυπουργό την αγωνία φορέων όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας, για ανάγκη αποζημίωσής τους, όπως συνέβη με τις αποζημιώσεις του πρωτογενούς αγροτικού τομέα αλλά και των ζημιωθέντων πολιτών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Σημείωσε δε ότι η δέσμη των οικονομικών μέτρων που προτείνουν οι επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της βιωσιμότητάς τους συμπεριλαμβάνει τόσο την παράταση των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν λόγω COVID 19 όσο και την οργάνωση προγραμμάτων από ΟΑΕΔ για την διατήρηση του μονίμου προσωπικού αλλά και την παράταση υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων.

1 σχόλιο:

  1. Καταλαβε τιποτα; Μπα...!!! Σιγουρα σε ρωτησε ποτε χιονιζει στο Σελι ,για κανενα Σ/Κ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ