Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, προκειμένου να συζητήσει μία σειρά σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση και την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού. Στην κορυφή της ατζέντας, το ζήτημα της ενδεχόμενης αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των αγροτών, αλλά και το ζήτημα των αποζημιώσεων και σε ιδιωτικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις, πέραν των ίδιων των αγροτών, από τις ζημίες που και αυτές υπέστησαν από τους φετινούς ανοιξιάτικους παγετούς.
Αναφορικά με το πρώτο ζήτημα, ο κ. Τσαβδαρίδης μετέφερε στον Πρωθυπουργό τα σχετικά αιτήματα των φορέων του αγροτικού κόσμου, των συνεταιριστικών οργανώσεων και των ομάδων παραγωγών που αναφέρονται στην ανάγκη ενός νέου, πιο αντικειμενικού μοντέλου φορολόγησης των εισοδημάτων τους.
Παρέθεσε δε προς εξέταση και περαιτέρω διερεύνηση την πρότασή τους, για την επαναφορά του τεκμαρτού προσδιορισμού με αντικειμενικά κριτήρια, αυτή τη φορά όμως για το μεικτό και όχι για το καθαρό εισόδημα των αγροτών ως ανάχωμα στη διακίνηση προϊόντων χωρίς παραστατικά, κάτι που θα βοηθήσει όλη την αλυσίδα της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.
Όσον δε αφορά στο ζήτημα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων και των συνεταιρισμών από τους παγετούς, ο κ. Τσαβδαρίδης μετέφερε στον Πρωθυπουργό την αγωνία φορέων όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας, για ανάγκη αποζημίωσής τους, όπως συνέβη με τις αποζημιώσεις του πρωτογενούς αγροτικού τομέα αλλά και των ζημιωθέντων πολιτών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Σημείωσε δε ότι η δέσμη των οικονομικών μέτρων που προτείνουν οι επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της βιωσιμότητάς τους συμπεριλαμβάνει τόσο την παράταση των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν λόγω COVID 19 όσο και την οργάνωση προγραμμάτων από ΟΑΕΔ για την διατήρηση του μονίμου προσωπικού αλλά και την παράταση υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Τι ετοιμάζεται στην Ελιάς - «Άρωμα Μιλάνου» στη Μεγάλου Αλεξάνδρου - Νέος «παίκτης» από το Μακροχώρι, με δυνατό
-
Αυτές είναι οι παράπλευρες απώλειες των έργων του Φυσικού Αερίου
-
Με συλλαλητήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα, τιμάται σήμερα, Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026 η μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Σάκης Αλαμπορινός, ένας άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ποδοσφαιρική
-
Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Βέροιας, όταν ένας άγνωστος άνδρας φέρεται να έσκισε με μαχαίρι τα ελαστικά
-
Έτοιμος για το μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι είναι ο Δημήτρης Περτσινίδης. Ο 25χρονος Κοζανίτης, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με μια
-
Ενός λεπτού σιγή για τα τρία χρόνια από τα Τέμπη Τον πρώτο προσυνεδριακό διάλογο στην Ημαθία, πραγματοποίησε το
-
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε προσωρινές
-
Τι είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο «ενορχηστρωτής» της, Κώστας Σαμανίδης
-
Διαβάστε αποκλειστικά στο veriotis.gr , όλα τα ονόματα που παίζουν για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ



Καταλαβε τιποτα; Μπα...!!! Σιγουρα σε ρωτησε ποτε χιονιζει στο Σελι ,για κανενα Σ/Κ...
ΑπάντησηΔιαγραφή