Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ρομά στη Βέροια έκαναν κατάληψη σε κτήμα και σε σπίτι - Τι δήλωσε η καταγγέλουσα στο MEGA

«Μόλις βλέπουν κάποιον να ενδιαφέρεται για το κτήμα αμέσως επιτίθενται»

«Δίνουν και παίρνουν» το τελευταίο διάστημα καταγγελίες για τις αντιδράσεις των Ρομά μετά το θάνατο του 20χρονου στην καταδίωξη στο Πέραμα. Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η κ. Ζωή από τη Βέροια κατήγγειλε καταπάτηση της περιουσίας της από Ρομά και ζήτησε βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές.

«Έχουμε χάσει τον ύπνο μας»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η κ. Ζωή από τη Βέροια, κάποιοι Ρομά κάνανε κατάληψη στο κτήμα της και σε γειτονικό οίκημα. «Εδώ και 15 με 20 χρόνια έχουν κάνει κατάληψη στο κτήμα μου. Είναι περίπου 20 στρέμματα και έχουν κάνει κατάληψη σε ένα αγροτόσπιτο δίπλα στο κτήμα μου. 

Δεν μπορούμε ούτε να το νοικιάσουμε, ούτε να το πουλήσουμε. Είναι μία περιουσία χαμένη. Εκείνοι μόλις βλέπουν κάποιον να ενδιαφέρεται για το κτήμα αμέσως επιτίθενται. Έχουν ένα αγροτόσπιτο, το οποίο έχουν καταπατήσει μαζί με την περιουσία μου, αλλά και άλλες. Είναι απρόβλεπτοι.

Ο φόβος για τη δική της σωματική ακεραιότητα αλλά «και των αστυνομικών», όπως δηλώνει, την αποτρέπει από το να κάνει αγωγή και δικαστήριο.

19 σχόλια:

  1. Είναι πολλές οι ανάλογες περιπτώσεις, δεν είναι μόνο αυτή.
    Χρειάζεται αυστηρότητα, κίνητρα για εργασία, σε συνδυασμό με σχολείο των παιδιών, επιδοτούμενη κατοικία (για κάποιο χρονικό διάστημα), επιδόματα με τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων και τέλος στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των παρανομούντων, για να μην χρησιμοποιούν την ψήφο τους ως απειλή στους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζεις σε άλλο πλανήτη... Δηλαδή να δώσουμε κίνητρα στους Ρομά να δουλέψουν... ωραίο ανέκδοτο...Μα αφού δουλεύουν και βγάζουν περισσότερα από όσα νομίζεις, κάνουν την δουλειά που ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον... κλέβουν σπίτια, οχήματα, καταστήματα, πωλούν ναρκωτικά με πολύ μεγάλα κέρδη... Άλλωστε , αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις από τα οχήματα που αγοράζουν συνεχώς,από τις μαζονετες τους,από τα γλέντια τους,κλπ

      Διαγραφή
    2. Τους ξέρουμε από τα σχολεία. Έρχονται, παίρνουν τα επιδόματα και εξαφανίζονται. Εν τω μεταξύ συστήνουν και συμμορία.
      Πλην εξαιρέσεων. Δεν αλλάζουν. Ξέρω πολλές απόπειρες μέσα στον ίδιο τον καταυλισμό. Δεν άλλαξαν. Με φωτεινές εξαιρέσεις, επαναλαμβάνω

      Διαγραφή
  2. Φίλε μου αν σου πω τι πρέπει να κάνεις πιθανόν να με τρέχουν στα δικαστήρια για ρατσιστικό λόγο που προτρέπει σε εγκληματική ενέργεια. Αν πάλι από μόνος σου κάνεις αυτό που πρέπει θα πας φυλακή.
    Πάνε καλύτερα άναψε ένα κερί και παρακάλα για ένα θαύμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 20 χρόνια δεν έκανε δικαστήριο? Την χρησικτησία δεν την έχει ακουστά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι κάνεις πλάκα. Να κάνει Δικαστήριο, να ξοδευτεί, να ταλαιπωρηθεί για ποιό λόγο; Επειδή κάποιοι κατέλαβαν αυθαίρετα την περιουσία του σημαίνει οτι την εγκατέλειψε; Δεν διάβασες τι λέει η γυναίκα; Να μου πεις τι κάνουν τα όργανα επιβολής της τάξης, ναι. Όμως και αυτοί, βλέπεις φαντάζομαι τι τραβήγματα εχουν. Απλά ζούμε σε μια κατάσταση ναυαγίου σαν χώρα και σαν θεσμοί. Σήμερα με το έτσι θέλω, κάποιοι εβγαλαν κάποια απο την περιουσία της. Αύριο, κάποιοι άλλοι θα σε βγάλουν απο το σπίτι σου με βία και απειλές. Ναυάγιο σου λέω.

      Διαγραφή
  4. Ρδελο Γιουνανισταν.
    Η ατιμωρησία στα πάντα.
    Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
    Να μάθετε να ψηφίζετε.
    Ψηφίστε Ηλία.
    Αλλιώς,καλά τα παθαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να απευθυνθεί στον κ. Σπιρζτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μας πει κάποιος τι έκαναν λίγα χρόνια πρίν στο Αγγελοχώρι, δίπλα στο Ζερβοχώρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δώσε με 1000 ευρώ να μπω να το όργωσω,να δούμε πως θα τρέχουν ξυπόλητα τα γιουφτακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη τα βάζεις με παιδάκια. Οι μεγάλοι τα μεγαλώνουν έτσι. Ειναι αθώα. Δεν μεγαλώνουν σαν παιδάκια αλλα σαν αγρίμια. Πρέπει να στριμωχτούν οι μεγάλοι και με μια μέθοδο με εργαλείο την παιδεία, θα δούμε αποτέλεσμα μετα απο χρόνια. Εφαρμογή αυστηρή των νόμων και ασυλία μηδέν. Ποιος φταίει που ειναι ξυπόλυτα;

      Διαγραφή
  8. Όχι γενικά και αόριστα. Οι Συριζαίοι στη Βέροια, θα πάνε επίσκεψη στην κυρία αυτή; Μόνο για τους λάθρομετανάστες τους κόβει; Ο Τζανακόπουλος θα έρθει να ρίξει μια ματιά; Όχι στους γύφτους Στην κυρία αυτή. Μιλάτε ρε. Θα πάτε;
    Τώρα πλάκωσαν και οι σύντροφοι Κουβανοί. Εφυγαν απο τον παράδεισο και ήρθαν και αυτοί εδώ. Δεκάδες χωρες τριγύρω, εδώ ήεθαν. Πρεσβευτής της Κουβας θα ενδιαφερθεί για το τι θα φάνε; Που θα κοιμηθούν; Κι αυτούς εμείς; Τρελοι ειναι και αφήνουν τον παράδεισο για να ερθουν εδώ; Χωριό ολόκληρο. Ειμαστε για τα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τελικά για όλα φταίνε τα 4,5 χρόνια του Συριζα...πράγματι η κακία περισσεύει...οι πολίτες οι ιδιοκτήτες τι ρόλο παιζουν;

      Διαγραφή
  9. Στο εργοχωρι άρχισαν και ξανά επεκτείνονται.Μονο εμείς τα βλέπουμε;Οι αρμόδιες αρχές νομίζετε δεν τα ξέρουν;Απλά όλοι κάνουν το κορόιδο και οι γύφτοι αλωνιζουν,μπουκαρουν σε σπίτια, κλέβουν τα αυτοκίνητα του μεροκαματιάρη και έχουν ασυλία.Ρατσα που δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στην κοινωνία,και όχι δεν ειμαι ρατσιστής ρε σεις...Με πνίγει το δίκιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο Ζερβοχωρι τους έφερε ο τότε δήμαρχος για τους λόγους του... Κ κάθε μέρα είχαμε κ μια κλοπή σε όλη την περιοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασικά θέλει να ενωθούμε όλοι οι Βεροιωτες και να τους κάνουμε αυτό που κάνουν και αυτοί. Δηλαδή την ζωή δύσκολη μέχρι να αγανακτησουν.οταν είστε ενωμένοι και πιο πολλοι απο αυτούς θα γίνουν κότες.να ξέρετε ειναι θρασυδυλοι.αν τα βάλει μαζικούς όλη η πόλη θα κάνουν τουμπεκί.θελουν φοβέρα απλά και μόνο.πολυ απλά τα πράγματα.και μερικούς γεωργιανους απο την Θεσσαλονίκη και θα λύσουν το πρόβλημα σε μια μέρα.χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία αποτύπωση της μικρής και ανάλγητης κοινωνίας της Βέροιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αιώνια ρομαντικός, χωρίς ίχνος ρεαλισμού και ευαισθησίας απέναντι σε συμπολίτες.

      Διαγραφή
  13. Ήρθαν οι Αλβανοί εντελώς ξένοι χωρίς γλώσσα και όλοι μένουν σε σπίτια σήμερα και δουλεύουν. Από τους γύφτος κανείς τους δεν δουλεύει. Μόνο παρανομίες.ΚΛΕΦΤΕΣ. Κι αν δεν βρίσκουν δουλειά εδώ σε πάνε Γερμανία όπως τόσοι και τόσοι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ