Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρόεδρος Καρκινοπαθών Ημαθίας: «Ούτε το 15% του Συλλόγου μας, δεν είναι εμβολιασμένο»

Εκδήλωση για την φωταγώγηση του Δημαρχείου Βέροιας σε ροζ χρώμα, που συμβολίζει την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου 2021. Το παρόν όπως κάθε χρόνο έδωσε και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος»,
με την πρόεδρό του Μαρίνα Ψωμιάδου να απευθύνει χαιρετισμό. Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ήταν πως η πρόληψη σώζει ζωές, τονίζοντας πως η πρόληψη δεν αφορά μόνο τις γυναίκες και τον καρκίνο του μαστού, αλλά όλους τους καρκίνους, άνδρες και γυναίκες. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην δική της περιπέτεια, λέγοντας πως ανακάλυψε τυχαία την αρρώστια της το 1994 και «Δόξα τω Θεό, είμαι εδώ και όσο μπορώ βοηθάω».

Τέλος, αναφέρθηκε στα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των μελών του Συλλόγου, λέγοντας πως «ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ημαθίας μετράει περίπου 680 ενεργά άτομα και από αυτά, ούτε το 15% δεν είναι εμβολιασμένοι. Λέμε ότι ο Οκτώριος είναι ο μήνας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Είναι, αλλά από τη μια μπαίνει και από την άλλη βγαίνει», σχολίασε η κα Ψωμιάδου.


Την έκπληξή της για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των μελών του Συλλόγου Καρκινοπαθών, εξέφρασε στον χαιρετισμό της η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βέροιας, Μαρία Χατζή. «Εκπλήσσομαι που ένας Σύλλογος με άτομα σε ευπαθή ομάδα βρίσκεται μόνο στο 15%. Αν χρειάζεστε τη συνδρομή μας, είμαστε στη διάθεσή σας, γιατί πρόληψη είναι και ο εμβολιασμός», ανέφερε η κα Χατζή, λέγοντας παράλληλα πως στο 
στο Κέντρο Υγείας Βέροιας έχουν ξεπεράσει τους 35.000 εμβολιασμούς και συνεχίζουνε.

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι εννοεί και πως το εννοεί η κ. Πρόεδρος αλλά της θέτω μία ερώτηση όταν ένας καρκινοπαθής βρίσκεται στον 13ο μήνα των Χημειοθεραπειών με εισαγωγή κάθε 12 μέρες στο Θεαγένειο και ο οποίος δεν προλαμβάνει να συνέλθει απο της παρενέργειες βαριάς μορφής και όταν αυτός ο άνθρωπος έχουν εκτός του καρκίνου και άλλα σοβαρά παρεμφερεί νοσήματα και η γνώμη των ογκολόγων είναι κάνεις το εμβόλιο για να αποκτήσεις αντισώματα κάνεις της χημειοθεραπείες οι οποίες καταστρέφουν τα πάντα τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση??? Γιαυτό περίμενε όταν τελειώσουν οι Χημειοθεραπείες να ηρεμήσεις ο οργανισμός και σε 6 μήνες μπορείτε να κάνετε το εμβόλιο σε αυτές τις περιπτώσεις τι γίνεται??? Θέλω να κάνω το εμβόλιο αλλά αλλά....και δυστυχώς είμαστε σε αναμονή...Είναι πολλές αυτές οι περιπτώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ-ΕΣ ΣΥΠΟΛΙΤΕΣ-ΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΣΑΣ . ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ. ΒΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα θα λενε αν και εμβολιασνενοσ ειχε υποκειμενα νοσηματα κι εφυγε οπως τα παρουσιαζουν σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ti xeirotero na pathi enas mia karkinopathis.? Ke giati na kani to emboleo?to polu na pethami kanis. O paisios elege o karkinos ine eulogia. As pethanume opos theli o theoulis mas. Oxi opos theli o kathe megalobiomixanos gia na ta oikonomisun.alithia h 4 dosi pote xekinai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ