Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσίαση βιβλίου του Θανάση Δέλλα «Στη φωλιά της λύκαινας»

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Δέλλα «Στη φωλιά της λύκαινας», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου στη Σάλα της Ελιάς. Για το βιβλίο μίλησαν ο εκδότης κ. Αλέκος Χατζηκώστας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Φώτης Καραβασίλης καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας και δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Δέλλας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης, η πρώην δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, εκπαιδευτικοί, φίλοι του συγγραφέα και πλήθος κόσμου.

Το τρίτο βιβλίο στη σειρά του κ. Δέλλα, μετά «Το Δρομολόι» και τον «Κλεπταποδόχο», είναι μία συλλογή 12 διηγημάτων τα οποία περιγράφουν καθημερινά γεγονότα και σκιαγραφούν τη ζωή και τον χαρακτήρα των απλών ανθρώπων του λαού, που διαβιούν στην ελληνική επαρχία την περίοδο του εμφυλίου πολέμου 1946-1949 αλλά και τη συνέχειά της. Όπως τόνισε κ. Χατζηκώστας το βιβλίο αποτελείται από διηγήματα πλούσια σε εικόνες και «διαβάζεται μονορούφι».

Πολλές από τις ιστορίες που αφηγείται ο συγγραφέας έχουν ως τόπο έμπνευσης τα χωριά των Πιερίων, άλλα και κάποιες «βγαίνουν» εκτός νομού. Όπως εξήγησε ο κ. Δέλλας, μεγάλη επιρροή για τη συγγραφή αυτού του έργου αποτέλεσε ο παππούς του, αλλά και η ντοπιολαλιά που μιλούν οι κάτοικοι, η οποία και χρησιμοποιήθηκε αυτούσια στο βιβλίο.

Αποσπάσματα διάβασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καρβασίλης, ενώ δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές, καθώς όπως σχολίασε ο κ. Δέλλας επέλεξε την 18η Οκτωβρίου ως μέρα παρουσίασης του βιβλίου, γιατί ήταν η τεσαρακοστή επέτειος από την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας.















3 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά κουραστήκαμε όχι άλλη κομμουνιστική προπαγάνδα, καταντήσατε γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάξτε στο Διαδίκτυο και κατεβάστε το βιβλίο ΄΄Το Κατηγορώ των Νεκρών της Ναούσσης΄΄ και θα έχετε σφαιρική άποψη για το τι έγινε στην Ημαθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ηταν μόνο αυτο για τους Ναουσαίους! Και γιόρτασε ο Σάκης χαρούμενος με την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ