Quantcast

http://picasion.com/

Επίσημο: Δεν θα γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία λόγω μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού

Ανακοίνωση της ΠΕ Ημαθίας
Να μη διεξαχθούν παρελάσεις στην Ημαθία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28 της Οκτωβρίου 1940 αποφασίστηκε ομόφωνα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαίτζίδη, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά της υγειονομικής πανδημίας covid-19 και για να διαφυλαχτεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.


Τη σύσκεψη συγκάλεσε εκτάκτως ο Κώστας Καλαίτζίδης μετά την ραγδαία και διαρκή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ημαθία, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου), ο Διευθυντής του Παθολογικού Τομέα του νοσοκομείου Βέροιας Χρήστος Κούτρα, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Νάουσας Θανάσης Λέττας, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στην Ημαθία Πρόδρομος Δημητριάδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σοφία Κατή, ο διευθυντής της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πύρινος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας (ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη) και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Γιώργος Αδαμίδης.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε αναλυτικά η επιδημιολογική κατάσταση στην Ημαθία, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊου τις τελευταίες ημέρες καθώς και ο συσχετισμός της κατάστασης με τη διενέργεια ή όχι της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με τα κρούσματα στην Ημαθία να καταγράφονται καθημερινά σε ιδιαίτερα υψηλό αριθμό και την περιοχή να σημειώνει το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων, αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σύγκριση με την υπόλοιπη την Ελλάδα, κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας είναι πρωταρχικός σκοπός και αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο σε καμία περιοχή της Ημαθίας, με στόχο την αποφυγή όποιας μορφής συνωστισμού πολιτών, μια κατάσταση που αποτελεί βασική αιτία διασποράς της υγειονομικής πανδημίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ενταθούν οι πρωτοβουλίες όλων για τον εμβολιασμό των πολιτών και την κατανόηση της αναγκαιότητάς του, ως θεμελιώδης υπόθεση για την υγεία της τοπικής κοινωνίας και τον περιορισμό της πανδημίας, αφού πρώτα αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή χτες Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2021 ήταν 63.680(+59) και αντιστοιχεί μόλις στο 45% του πληθυσμού.

42 σχόλια:

  1. Ο κύριος δήμαρχος και κάθε δήμαρχος όπως και η πολιτεία φέρουμε ευθύνη για κάτι τέτοιο που δεν θα πραγματοποιηθεί δυστυχώς! Τιμάμε τους ήρωες του 40;;ΟΧΙ! αυτοί μας τίμησαν με το αίμα τους! Είναι ντροπή για ένα έθνος που δεν τιμά ούτε την ιστορία ούτε τη θρησκεία του σε δύσκολους καιρούς! Ντροπή μας, τίποτα λιγότερο. Τα δίνουμε όλα τζάμπα! Προσέξτε μην δώσετε και τις οικογένειες σας για πούλημα γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι τα λεφτά, όλα στο βωμό του χρήματος. Λύπη για το έθνος και τους ήρωες του έπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην εκτίθεσαι, ο Δήμαρχος δεν αποφασίζει για την παρέλαση της 28 Οκτωβρίου.
      Στείλε αλλού τη χολή σου.

      Διαγραφή
    2. Να μαζευτείτε όλοι εσείς οι "πατριώτες" να κάνετε παρέλαση ! Η δημόσια υγεία προφανώς δεν σας ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    3. Γι αυτούς δεν προέχει εδώ κ 2 χρόνια η υγεία..
      Σουργελα εμβολιαστείτε ρε να τελειώνουμε κι αφήστε τις παρελάσεις άιντε!!

      Διαγραφή
    4. Τι τον έχουμε τότε; μαριονέτα; κανείς δεν έχει ευθύνη σε τίποτα; και ο δήμαρχος φταίει και η πολιτεία φταίει. Μάθε να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και όχι μόνο να τα βλέπεις όλα χρήματα και συμφέρον για να πράξεις.

      Διαγραφή
  2. ΣΤΟ ΟΧΙ...ΓΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ????ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταραμένοι Ψεκ. Που να μη βρίσκεται ΜΕΘ και να τριγυρνάτε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον εσύ θα ζήσεις παραπάνω από τους Ψεκ που κακώς αποκαλείς τότε γιατί τέτοια κακία; κρίμα που είσαι τόσο κακός προς τους ανθρώπους

      Διαγραφή
    2. Το μόνο σίγουρο είναι, πως οι... "ευχές" σου, θα γυρίσουν πάνω σου....
      Καλά "μυαλά"...

      Διαγραφή
    3. ...... President, I have no comment to make.

      Διαγραφή
    4. Εγώ είμαι ο κακός άνθρωπος, στα λόγια. Οι καλοί Ψεκ, σκοτώνουν το συνάνθρωπό τους, με έργα ή παραλείψεις.
      Όσο να'ναι υπάρχει μια ποιοτική διαφορά. Αφού δεν αρέσουν οι ευχές μου, να τις αλλάξω: Άντε και καλό παράδεισο !

      Διαγραφή
    5. Μορφωσου. Ε-μπόλιο είναι αυτό που έκανες και πειραματικό σύμφωνα με την εταιρεία σου. Εξήγησε μου επιστημονικά πως προστατεύει ένα ε-μπόλιο το κοινωνικό σύνολο στα χρόνια της ιστορίας του ανθρώπου. Πάρε βιβλία και διάβασε. Μην ακούς την τηλεόραση ως μόρφωση. Είσαι 2/7 τεχνητή νοημοσύνη δεν σε παρεξηγώ 😉

      Διαγραφή
  4. Αχ ρε άχρηστοι!!!! Μόνο για Πάολα και συναυλίες είστε! Τώρα την παρέλαση την ακυρώνεται! Ντροπή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν με σας τους ψεκασμένους που δεν καταλαβαίνεται από επιστήμη. Λοιπόν, σύμφωνα με την επιστήμη ο κορονοιός κολλάει εκεί που βρίσκονται πολύ νομοταγείς,straight πατριώτες, χριστιανοί ορθόδοξοί Έλληνες. Όπου βρίσκονται, Πακιστανοί, ΛΟΑΤΚΙ, κουμουνιστές, ισλαμιστές αριστερές συλλογικότητες και φεμινίστριες είτε μία είτε όλες μαζί ο κορονοιός ΔΕΝ κολλάει, το λέει η επιστήμη τι δεν καταλαβαίνετε πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ψεκασμένοι στον κόσμο σας ! Στο νοσοκομείο της Βέροιας δεν έχουν που να τους βάλουν και εσείς τρία πουλάκια κάθονταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι οι επιστήμονες της Βουλγαρίας είναι στο νοσοκομείο και οι πτυχιούχοι Έλληνες σε αναστολή, μάλλον είσαι επιστήμονας ή μάλλον οι γιατροί της αναστολής ξέρουν επιστήμη στην οποία πρέπει να μορφωθείς για να είναι επαρκής για το επίπεδο σου. Μορφωσου.

      Διαγραφή
    2. Ε όχι οι πτυχιούχοι Έλληνες είναι όλοι στις θέσεις τους κανονικά και παλεύουν να σώσουν καθημερινά κόσμο με τα δικά σου μυαλά. Αυτά που σου λένε άλλοι ψεκασμένοι γνωστοί σου μην τα καταπίνεις αμάσητα !

      Διαγραφή
  7. Και δεν θα σηκωθούν βεροιωτες να πάνε Θεσσαλονίκη να δουν την στρατιωτική παρέλαση ειδικά εάν έχει και καλό καιρό ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι καφετέριες που είναι ο ένας δίπλα στον άλλο γιατί δεν τις κλείνουν. Από εκεί υπάρχει η διασπορά. Για την παρέλαση οι περισσότεροι θα πάνε εκτός Βέροιας να την δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την υγεια σας δεν νοιαζεστε οταν κανουν παρελασεις,λαθρο- τρανς- λοατκι κ καθε ανωμαλος.
    Ραγιας δηναρχος,να τον χαιρεστε υποτακτικα ανδρείκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΧΙ στις παρελάσεις ΝΑΙ στις εκδηλώσεις pride
    ΟΧΙ στις παρελάσεις ΝΑΙ στην Αμαλ
    ΟΧΙ στις παρελάσεις ΝΑΙ στους διαδηλωτές
    ΟΧΙ στις παρελάσεις ΝΑΙ στις συναυλίες
    ΟΧΙ στις παρελάσεις ΝΑΙ στον συνωστισμό των bar - καφετερειες
    ΟΧΙ στις παρελάσεις ΝΑΙ στους Ισλαμιστές - Εβραίους
    ΟΧΙ στις παρελάσεις ΝΑΙ στον συνωστισμό των ΜΜΜ

    Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΊΤΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ.ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ

    Ναι είμαστε οι ΨΕΚ γιατί δεν μας έχουν πείσει,
    είμαστε οι ΨΕΚ γιατί δεν θέλουμε την χούντα τους
    είμαστε οι ΨΕΚ γιατί δν θέλουμε να παίζουμε το παιχνίδι τους
    είμαστε οι ΨΕΚ γιατί σε παραμύθια δεν πιστεύουμε
    είμαστε οι ΨΕΚ γιατί δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθαφτη




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️🖐️ΠΑΡΤΑΑΑΑΑΑ ΜΠΟΥΦΕ

      Διαγραφή
    2. Όλοι οι ψεκ πώς γίνεται να είναι επιπέδου Δημοτικού και κάτω ; Δεν γίνεται να μην καταλαβαίνουν πόσο κάνει 1+1 !!!

      Διαγραφή
    3. Είσαι επικίνδυνος !!! Άνοιξε το μυαλό σου και δες τι γίνεται και πέρα απ'το χωριό σου !!! ΞΎΠΝΑ !!!

      Διαγραφή
  11. Μακάρι μια για πάντα όχι στης φίλο πολεμικές παρελάσεις! Μπράβο στην κυβέρνηση που της καταργεί σιγά σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οτιναναι γραφονται!!!!!!Σας παραμπεπω στην ανακοινωση του υπουργειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σωστή η απόφαση, η κατάσταση είναι τραγική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θέλω τις παρελάσεις, μου αρέσουν, πιστεύω οτι πρέπει να γίνονται ΑΛΛΑ οχι τη συγκεκριμένη στιγμή που η κατάσταση έχει ξεφύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια Με απόφαση του δημάρχου παρά την προηγηθείσα απόφαση της αντιπεριφέρειας να μην γίνουν παρελάσεις στην Ημαθία. χαχαχα ερχονται οι σωστες ειδησεις !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά πως γίνεται ο άλλος στην Αλεξάνδρεια να λέει ότι θα γίνει παρέλαση στο χωριό του?ρε πάτε καλά
    Υγ ζήτω το ΠΑΣΟΚ ζήτω ο Γιώργος Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. https://www.veriotis.gr/2021/10/28_01024380471.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προσοχή και σύνεση αυτές τις δύσκολες ώρες. Ομοψυχία και όχι μεγάλα λόγια. Ο αντιπερειφερειάρχης έχει τον πρώτο λόγο και μάλλον δίστασε να πει ΝΑΙ στην παρέλαση ΑΛΛΑ είπε ΝΑΙ στην ΠΑΟΛΑ στην Πατρίδα πριν ένα μήνα όπου ήταν και ο ίδιος μαζί με 4000 άτομα χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.
    ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρεπιπτόντως αν ρωτήσεις το 40% από αυτους που φωνάζουν να γίνει η παρελαση δεν ξέρουν γιατί γίνεται η παρελαση... Απλά φωνάζουν έτσι για να φωνάξουν... Αντε ας βγουν τα 7-8 άτομα που σχολιάζουν εδώ συνέχεια και τα λένε μεταξυ τους και δεν τους δίνει κανένας σημασία.. Τελειώνετε και πατε να εμβολιαστειτε.. Άιντε σας κοροιδευουν όλοι... Μας πάτε πισω και εμάς.. Τα χαλιά του νόμου δεν τα βλέπετε... Θέλετε και παρελασεις και γουστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις κανέναν ήρωα να τιμήσεις; ή απλώς σε βόλεψαν σε μία θέση; τιμάς τις κατουρημενες ποδιές που φιλησες για δουλειά δεν χρειάζεται να τιμάς τους ήρωες του 40

      Διαγραφή
    2. Δεν ασχολουμαι με ψεκασμένους ρε... Βασικά κανένας δεν ασχολείται μαζί σας... Τράβα κάνε το εμβόλιο είπα.. Άιντε αρκετά μας πήγατε πισω... Τελείωνε.. Και άσε τα πατριωτικα σε εμένα...

      Διαγραφή
    3. Είσαι 2/7 στα επίπεδα τεχνητής νοημοσύνης, δεν σε παρεξηγώ 😉

      Διαγραφή
    4. Τι πίνετε ρε διάολε και είστε έτσι... Ρε ψεκ έλεος ρε... Έχετε καταστρέψει την κοινωνια.. Άχρηστοι άπλυτοι μόνο για να φωνάζετε και να περνετε επιδόματα είστε... Παράσιτα... Ουστ

      Διαγραφή
    5. Όταν προσβάλλεις για να φανείς υπεράνω.. 2/7 τεχνητή νοημοσύνη δεν σε παρεξηγώ 😉

      Διαγραφή
  20. Beeeeeee pote tha gini h 4 dosi.? Pu boro na kliso randewou? Beeeeeee mono ta bolia tha mas sosun. Zoa xionate. Kuli dose 4 5 6 dosi. Petheno gia boli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άλλαξε το Αςξετος σε Αμορφοτος και βλέπουμε..Μέχρι τότε:
    Μπεεεεεε ποτε τχα γκινι χ 4 ντοςι.; Που μπορο να κλιςο ρανντεουοου; Μπεεεεεεε μονο τα μπολια τχα μας ςοςουν. Ζοα ξιονατε. Κουλι ντοςε 4 5 6 ντοςι. Πετχενο γκια μπολι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ουτιδανά, σπιθαμιαία και ολίγιστα ανθρωπάκια.
    Οι παρελάσεις σε ανοιχτούς χώρους σας πείραξαν.
    Όχι το πατείς με, πατώ σε στις καφετέριες και στα φαγάδικα.
    Κανένας οφειλόμενος σεβασμός στους ηρωικούς στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι για να απολαμβάνουν την εξουσία οι διάφοροι αντιπεριφετειάρχες και τοπάρχες, τα μηδενικά αυτά που λυμαίνονται την αυτοδιοικητική εξουσία.
    Αλλά θα έλθει κάποτε η Νέμεση.
    Δεν θα γλυτωσετε από αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ