Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Απέραντη θλίψη στην πολιτική ζωή της χώρας έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. Το πρωί της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε την τελευταία πνοή της, νικημένη από την επάρατη νόσο. Η κ. Γεννηματά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Οκτωβρίου, με συμπτώματα ατελούς ειλεού, και μετά από εξονυχιστικές εξετάσεις είχε διαπιστωθεί, ότι είχε υποτροπιάσει ο καρκίνος. Μάλιστα με μια λιτή ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την κούρσα εκλογής νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. 

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από την ζωή σε ηλικία 57 χρονών, βυθίζοντας στο πένθος τα αγαπημένα της πρόσωπα. Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας. Παντρεύτηκαν όταν η Φώφη ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο Α. Τσούνης είναι οδοντίατρος και ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν, από το οποίο παραιτήθηκε το 2014 τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 2000, εξελέγη Βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2002, όπου και ανέλαβε Υπερνομάρχης. Στις εκλογές του Μαΐου του 2012, εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ. Παρέμεινε έως τις 19 Μαΐου 2012. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, εξελέγη Βουλευτής Β΄ Αθηνών, θέση στην οποία παραμένει και σήμερα. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, επανεξελέγη στη Β' Αθηνών.

Στις εκλογές του 2019, επανεξελέγη Βουλευτής, στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής. 
Μετά τις εκλογές του 2009, επιλέχθηκε από τον τότε νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τη θέση της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ανέλαβε καθήκοντα στις 7 Οκτωβρίου 2009. Παρέμεινε έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2010.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010, ανέλαβε Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Παρέμεινε έως τις 11 Νοεμβρίου 2011. Στις 11 Νοεμβρίου 2011, ανέλαβε Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών. Στις 27 Μαρτίου 2012, παραιτήθηκε από το αξίωμα της Υπουργού, στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, για να αναλάβει Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Με τον ανασχηματισμό της 25ης Ιουνίου 2013 της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, επιλέχθηκε για το αξίωμα της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τις επόμενες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

4 σχόλια:

  1. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της! Δραστήρια και αξιοπρεπέστατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συλλυπητήρια!Τρεις θάνατοι από καρκίνο στην ίδια οικογένεια!Συγκλονιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα….φωφη ήσουν έντιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιος σχολιαστής μου είχε ανταπαντήσει πως η ασθένεια της Φώτης ήταν ψέμα και την επικαλέστηκε λόγω ότι δεν της βγαίναν τα κουκιά,,,,,να δω πως θα ξεπλύνει την ντροπή σου .Συλληπητηρια στην οικογένεια της φωφης από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ