Quantcast

http://picasion.com/

Δήμος Βέροιας: Μ' ένα κλικ, λύσε το πρόβλημα στην γειτονιά σου

Χάλασε ο κάδος απορριμμάτων ή κάηκε η λάμπα που βρίσκεται στην γειτονιά σου; Πλέον, μέσω της εφαρμογής app «Δήμος Βέροιας» μπορείς να υποβάλλεις το αίτημά σου, εύκολα και γρήγορα, στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου και να ενημερώνεσαι για την εξέλιξη του αιτήματος! Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Ψηφιακής Πολιτικής – Καινοτομίας Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, τα βήματα είναι τα εξής:

1. «Κατεβάζεις» την εφαρμογή του Δήμου Βέροιας:

iOS: https://apple.co/3oGKNTP

android: http://bit.ly/2Le0dkL


2.Επιλέγεις «Αναφορά προβλήματος».

3. Φωτογραφίζεις το πρόβλημα και το αναφέρεις.

4. Σημειώνεις την ακριβή τοποθεσία στους χάρτες της google ή αναφέρεις τη διεύθυνση ολογράφως στο πεδίο «Διεύθυνση».

5. Το αίτημα έχει δρομολογηθεί αυτόματα στο κατάλληλο τμήμα του δήμου.

6. Ενημερώνεσαι μέσω e-mail για την πρόοδο του αιτήματος μέχρι αυτό να επιλυθεί.

Βελτίωσε τον Δήμο σου με ένα κλικ! Είναι στο χέρι σου!

https://bit.ly/2WNbPRI

12 σχόλια:

  1. Εχω μια ερώτηση πρακτικής φύσεως. Αφού εγώ θα στείλω απλά μια φωτογραφία και μια διέυθυνση πως θα δρομολογηθεί στο "κατάλληλο τμήμα" του δήμου. Δηλαδή είναι θέμα περιοχής μόνο? Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγει ο χρήστης μέσα από κάποιο μενού; πχ. κάδος σκουπιδιών/ανακύκλωσης, παράνομη σταθμευση κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6. Ενημερώνεσαι μέσω e-mail για την πρόοδο του αιτήματος μέχρι αυτό να επιλυθεί.
    Κάθε πότε δλδ θα μου στέλνει email? Ας μου στείλεις και κανένα βίντεο πως να αλλάξω τη λάμπα και όλα καλά μην ταλαιπωρούμαι και τους υπαλλήλους του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτό το απλικέσιο είναι για τον Θόδωρο, που τρέχει στα άλση και στα λαγκάδια για να καταγράψει τα κακώς κείμενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ καλη ιδεα! Μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωχ. Λυπάμαι τους υπαλλήλους του δήμου.... Ποιος τους σηκώνει από τα γραφεία τώρα και από τα καφέ ;; Κάτι θα σκεφτούν δεν τους φοβάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό για αρχή. Το πρακτικό μέρος και την συνέχεια να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή δεν υπάρχει εσωτερικό σύστημα καταγραφής των προβλημάτων στο δήμο; Δεν υπάρχει κατανομή των περιοχών και των προβλημάτων σε συγκεκριμένους υπαλλήλους που η δουλειά τους είναι να έχουν την επίβλεψη μιας περιοχής;
    Μήπως όλη η ιστορία εδώ είναι να δείξουμε καινοτομία για το ΕΣΠΑ.
    Πάλι τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχέδια επι χάρτου. Με τεράστια επιτυχία πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως αυτό θα ησυχάσει αυτούς που έχουν την αρμοδιοτητα;;; σωστή η κίνηση αλλά για άτομα άλλης κουλτούρας και σε επίπεδο υπηρεσιών και πολιτών. Ένα παράδειγμα...δηλώνεις βλάβη ύδρευσης και περίμενεις ένα μήνα με κόστος για την υπηρεσία σε ενέργεια και εικόνας του Δήμου. Κύριοι σε όλα τα ζητήματα απαιτείται προγραμματισμός και αυστηρή επίβλεψη απόδοσης έργου, το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας ελπίσουμε να υπάρξει συνέχεια σε αυτό.

    Επίσης θα πρέπει ο πολίτης που στέλνει ένα αίτημα να μπορεί να έχει πληροφόρηση για το αίτημα αυτό εάν επιλύθηκε πότε θα επιλυθεί ή αν δεν επιλυθεί για ποιον λόγο δεν έγινε η επίλυση.

    Παλαιότερα ο Δήμος είχε κάνει μια αντίστοιχη web εφαρμογή. Είχα αναρτήσει περίπου 15 θέματα που είχα δει στην πόλη. Από απλά έως πολύπλοκα.

    Παρακολουθούσα επί ένα έτος εάν υπάρχει κάποια αλλαγή. Μετά το έτος υπήρξε αλλαγή.......διαγράφτηκε η εφαρμογή και δεν ήταν προσβάσιμη.

    Μπορώ να το ξανακάνω και όσες φορές χρειαστεί. Θα πρέπει όμως να υπάρξει υπέυθυνη αντιμετώπιση σε αυτό από τις υπηρεσίες του δήμου.

    Επίσης θα πρέπει οι υπηρεσίες να απλοποιήσουν διαδικασίες. Δεν είναι δυνατόν για να δηλώσω ένα σκυλί να πρέπει να περάσω από ποόσους υπαλλήλους και να συμπληρώσω και να υπογράψω τόσα έγγραφα. Μια διαδικασία που θα έπρεπε απλά να ενημερώνει ηλεκτρονικά ο κτηνίατρος και να τελειώνει εκεί.

    Για τις στάσεις για τα αστικά της πόλης θα γράψω άλλη φορά γιατί έχω πολλά να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ